Nu de eerste sneeuw gevallen is, kunnen we niet meer wachten tot we de mooiste skigebieden weer kunnen bezoeken. Deze winter zijn we in het bijzonder op zoek naar skigebieden waar we de natuur kunnen ervaren en ‘quality time’ met elkaar kunnen doorbrengen. Een skigebied wat hier perfect bij aansluit is het Franse La Plagne.

Terug naar de natuur

La Plagne is één van de grootste skigebieden van Frankrijk. Je vindt hier authentieke bergdorpen met kleine accommodaties maar ook grote skidorpen met veel hotels. Maar weinig mensen weten dat La Plagne voor een groot deel uit bos bestaat. Maar liefst 50% van La Plagne bestaat uit bos. En in deze bossen kan je optimaal genieten tijdens je vakantie in dit skigebied. Wist je bijvoorbeeld dat de korhoen in deze bossen leeft? Deze schuwe vogel leeft in de wintermaanden in een iglo! Wanneer je met een gids op pad gaat, kan je de korhoen zomaar tegenkomen.

Om de bijzondere natuur van La Plagne optimaal te ervaren, kan je het beste verblijven in of rondom de dorpen Montchavin-les Coches, Plagne Montalbert of Plagne 1800. In deze dorpen ski je letterlijk door de bossen.

Ontdek de bossen van La Plagne
Ontdek de bossen van La Plagne.

De bijzondere bossen van La Plagne

De gezondheid van Europese bossen staat door klimaatverandering onder druk. In La Plagne worden de bossen optimaal verzorgd om hun gezonde uitwerking op mens en milieu te behouden. Door tijd in het bos door te brengen, profiteer je optimaal van deze gezonde omgeving. Je kan door de bossen skiën of snowboarden, maar je kan ook kiezen voor andere activiteiten. Zo kan je met een gids op ontdekkingstocht in de natuur en op zoek gaan naar parasoldennen, of bijzondere dieren zoals de korhoen. Dit kan tijdens een wandeling, sneeuwschoenwandelen of met moonbikes. een soort combinatie van de snowbike en een sneeuwscooter.

En dan is er ook nog de mogelijkheid om onder leiding van een survival gids een echte iglo te bouwen!

Kortom, er zijn mogelijkheden genoeg om de bijzondere natuur optimaal te ervaren. Wil je meer weten over ervaringen in de ongerepte natuur van La Plagne? Kijk dan op de officiële website.

Genieten van de natuur op de piste

La Plagne is zeer familievriendelijk aangezien het hele gebied over blauwe pistes te doorkruizen is. Een deel van de pistes ligt in de bossen van La Plagne. Hier geniet je optimaal van de natuur. Op dagen dat het hard waait of sneeuwt, is het super fijn om tussen de bomen te kunnen skiën . Tussen de bomen heb je dan goed zicht en heeft de wind veel minder grip op je.

Op de pistes van La Plagne zijn oneindig veel mogelijkheden om van de natuur te genieten. Zo zijn er speciale familiepistes aangelegd met tunnels, hobbels en bochten. Er zijn picknickplaatsen met uitzicht op de fameuze Mont Blanc. En er is een freeride piste in het hart van het Mélèze bos bij Plagne Montalberg.  Trollen, goblins en elven wijzen je hier de weg door de knisperende poeder.

7 kilometer lang genieten van fenomenale uitzichten

Een piste die je zeker niet mag missen, is de ‘Mont de la guerre‘ in Champagny-en-Vanoise. Tijdens deze 7 kilometer lange, rode piste, leg je ruim 1.000 hoogtemeters af. Deze zonnig gelegen piste biedt een fenomenaal uitzicht over de gletsjers van Vanoise. Het laatste deel van de piste loopt volledig door de bossen.

Skien door het bos in La Plagne
Poederskiën door het bos.

Familietip! Wintersport in Montchavin – les Coches

Het bosrijke dorp La Plagne Montchavin – les Coches is het meest kindvriendelijke dorp van de regio. Het dorp draagt dan ook het ‘Family+ label’. Dat houdt in dat deze bestemming families een extra warm hart toedraagt. Met speciale activiteiten voor kinderen, een programma gericht op families en aangepaste tarieven passende bij verschillende leeftijdsgroepen. In dit dorp zullen families zich extra welkom voelen! Daarbij profiteer je in Montchavin – les Coches ook nog eens van de overweldigde bosrijke natuur.

Familiegeluk in La Plagne
Familiegeluk tijdens de wintersport in La Plagne.

Boek jouw wintersport in het skigebied met de rode muts!

Logo La Plagne - grootAan de voet van de Mont Blanc, in het hart van de Alpen, ligt het enorme skigebied La Plagne. Het skigebied  omvat meer dan 225 kilometer piste, is enorm gevarieerd en ook nog eens sneeuwzeker. Maar La Plagne heeft nog veel meer te bieden. Het is één van de meest kindvriendelijke skigebieden in Frankrijk. Daardoor is het de perfecte bestemming voor families die meer willen dan alleen maar skiën. In La Plagne is veel te beleven op de piste én naast de piste.

Wil jij meer informatie over deze bijzondere bestemming? Of wil je direct een vakantie naar La Plagne boeken? Kijk dan op de officiële website.

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
6x leuk appartement in Mayrhofen
Ook interessant
How to Pow: hét off-piste ski en toerski event van 2021