sneeuw in oostenrijk

Het is op dit moment nog prachtig nazomer weer in Oostenrijk. Maar daar lijkt eind volgende week eindelijk verandering in te komen. Volgens verschillende weer websites is “Koning Winter” onderweg naar de skigebieden in Oostenrijk. Vanaf maandag wordt het al flink kouder en vanaf woensdag gaat het, als de verwachtingen uitkomen, zelfs sneeuwen. Onderstaande voorspelling geldt voor de Dachstein gletsjer.  Daar is de sneeuw is zeer welkom, want hoewel de opening van het skigebied gepland staat op 4 november, is er zeker nog 1 meter sneeuw nodig om de pistes te kunnen openen.

Sneeuw onderweg naar Oostenrijk

Mogelijk sneeuw tot in de dalen

Mogelijk zakt de sneeuwgrens volgende week naar 750 meter. Dat betekent dat voor het eerst deze winter de dorpen weer wit worden. Dat worden vast mooie plaatjes op Social Media. Wij gaan er in ieder geval foto’s van maken!

70 cm sneeuw in Sölden

Het seizoen voor wintersport in Oostenrijk wordt traditioneel geopend in Sölden. De wereldbeker skiwedstrijden staan dit jaar gepland op 27  en 28 oktober. Afgelopen zomer is er helaas behoorlijk wat sneeuw weggesmolten in Sölden, maar gelukkig wordt er volgende week zo’n 70 cm sneeuw verwacht.

sneeuwverwachting Solden

Opmaat voor een strenge winter?

Is deze dump een eerste teken van de ‘strengste winter in 100 jaar‘ die door wetenschappers werd voorspeld? Wij weten het niet, we gaan gewoon genieten van de sneeuw en wachten daarna rustig af tot het winterseizoen begint.  Eén ding is zeker. De winter komt er nu toch echt aan.

Heb jij je wintersport al geboekt?

De eerste sneeuwval is voor veel mensen hét moment om hun wintersport te gaan boeken. Als je er op tijd bij bent, dan weet je zeker dat je nog een mooie accommodatie kunt vinden. De meeste Nederlandse reisorganisaties hebben vorige maand de skivakanties voor wintersport 2019 online gezet. Daar zagen we een aantal mooie aanbiedingen voorbij komen:

Of zoek een accommodatie in je eigen favoriete skigebied via Booking.com. Als je hieronder de data van je vakantie en je bestemming invult, dan zie je direct of er nog hotels of appartementen beschikbaar zijn.Booking.com

 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Review: Reima thermokleding voor kinderen
Ook interessant
Guppyfriend: voor het duurzaam wassen van skikleding