silvretta montafon

De skigebieden in Vorarlberg hebben tijdens de zomer niet bepaald stilgezeten. Afgelopen maanden is er bijna 45 miljoen euro geïnvesteerd in nieuwe liften, pistes en kunstsneeuwinstallaties. Het grootste deel van het geld is uitgegeven aan de bouw van een nieuwe skilift in Damüls. Daar wordt een ouderwetse tweepersoonsstoeltjeslift vervangen door een moderne 6-persoonsvariant met kap en stoelverwarming. De nieuwe skilift moet de wachtrijen verkorten, maar vooral het comfort van de wintersporters verhogen.

Het nieuwe bergstation komt net naast het oude bergstation. Op die manier is de aansluiting met de verschillende skipistes ook beter.

Voor de liefhebbers: alle details van de nieuwe Oberdamüls skilift op een rij.

Liftsysteem: 6 persoons stoeltjeslift (Doppelmayr)
Gereed: December 2018
Capaciteit: 2.800 Personen / uur
Snelheid: 6 Meter/ seconde
Duur: ca. 4 minuten en 20 seconden
Hoogte Dalstation: 1.450 meter boven zeeniveau
Hoogte Bergstation: 1.750 meter boven zeeniveau
Hoogteverschil: 300 meter
Lengte: 1.400 meter
Investering: Onbekend

sneeuwzeker oostenrijk - sneeuwkanon in skigebied

Duurzame kunstsneeuw

Daarnaast is er dit jaar bijna 10 miljoen euro geïnvesteerd in de uitbreiding van de capaciteit om kunstsneeuw te maken. Dit bedrag is verdeeld over investeringen in sneeuwkanonnen en opvangmeren voor regenwater.

In Vorarlberg wordt er vanaf dit jaar alleen nog maar kunstsneeuw gemaakt volgens het “Reinheidsgebot”, dat betekent dat de kunstsneeuw enkel wordt geproduceerd met behulp van water en lucht. Dus zonder de toevoeging van schadelijke bacteriën of chemicaliën.  Mede door deze investeringen in kunstsneeuw zijn er inmiddels veel sneeuwzekere skigebieden in Vorarlberg.

Komende jaren nog meer investeringen

De regio Vorarlberg investeert de komende jaren flink in het winter toerisme. Tot 2021 wordt er ruim 320 miljoen geïnvesteerd. Een deel van dat bedrag is gereserveerd voor een nieuwe skilift in Montafon. Daar worden twee sleepliften vervangen door een snelle, moderne 6 persoonsstoeltjeslift: de Jöchlebahn.

Naar verwachting is deze lift in december 2019 gereed.

Over wintersport in Vorarlberg

Vorarlberg is het bundesland met de meeste skigebieden dichtbij Nederland. Het meest bekend zijn de skigebieden van Montafon, GargellenKleinwalsertal, Warth en Lech am Arlberg. In totaal zijn er 32 skigebieden met 307 skiliften.

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Live: het sneeuwt in Oostenrijk – winterbeelden 27 okt. 2018
Ook interessant
Eerste sneeuwbeelden uit Oostenrijk