nauders met kind

Het is pas begin oktober en het duurt nog wel even voordat de winter echt begint. Veel skiërs en boarders zullen, net als wij, reikhalzend uitkijken naar het komende wintersportseizoen. De meeste skigebieden openen begin december hun pistes en skiliften. Kan je niet meer zo lang wachten? Vanaf aanstaande vrijdag kan er weer geskied en geboard worden in Salzburgerland. De skipistes op Kitzsteinhorn zijn vanaf vrijdag open en op zaterdag gaat ook het skigebied Pass Thurn / Resterhöhe (bij Kitzbühel) open.

Snowfarming in Kitzbühel

Het skigebied Kitzbühel is in Oostenrijk het eerste skigebied zonder gletsjer dat een aantal pistes opent. Ze maken daarvoor gebruik van snowfarming. Door in het voorjaar de sneeuw bij elkaar te schuiven, deze af te dekken met isolatiemateriaal en te beschermen tegen de zon, smelt de sneeuw niet. In Kitzbühel werd afgelopen voorjaar maar liefst 40.000 kubieke meter sneeuw bij elkaar verzameld en in drie sneeuwdepots opgeslagen. Daarvan is er nu nog zo’n 70-80% over. Genoeg om zaterdag al een paar skipistes te openen. Je skiet dan wel op een wit lint (en door een prachtig gekleurd herfstlandschap).

Snowfarming Kitzbuhel

Dun laagje sneeuw op de Kitzsteinhorn

Ook een aantal skipistes op de Kitzsteinhorn (bij Kaprun en Zell am See) gaan dit weekend voor het eerst open. Officieel is nog niet bekend welke skipistes open gaan, maar afgaande op de webcams is onze verwachting dat in ieder geval de volgende liften open zullen zijn voor skiërs en boarders:

  • Magnetköpflift
  • Kitzlift
  • Maurerlift
  • Schneehasenlift

Heel misschien is het zelfs wel mogelijk om tot aan het Alpincenter af te dalen. Maar door de relatief hoge temperaturen de komende dagen, is dat nog allerminst zeker.

wintersport oktober in Kaprun

Goede vooruitzichten voor de herfstvakantie

De herfstvakantie is de eerste mogelijkheid om eindelijk weer de ski’s onder te binden en je skibril op te zetten. De pistes in Kitzbühel en op Kitzsteinhorn zijn ook tijdens de herfstvakantie geopend. Voor de liefhebbers staan hieronder de data van de herfstvakantie 2018:

  • Zuid: 13 t/m 20 oktober
  • Midden: 20 t/m 28 oktober
  • Noord: 20 t/m 28 oktober

Meer informatie en tips? Lees dan ons artikel: wintersport in de herfstvakantie.

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
SalzburgerLand investeert 200 miljoen in skigebieden
Ook interessant
Deze liftpaal kost bijna 800.000 euro meer dan begroot