Voor wintersportende families is Wildkogel-Arena een goed bewaard geheim. Het skigebied is sneeuwzeker, modern, afwisselend, maar vooral erg rustig. Je hebt in het skigebied maar liefst 75 pistekilometers tot je beschikking, het overgrote deel hiervan is blauw of rood. En dan zijn er ook nog tal van activiteiten naast de piste te beleven.

Kortom, ideale omstandigheden om met de hele familie te genieten van de wintersport!

Win een wintersportvakantie!

Wil je een complete wintersportvakantie naar SalzburgerLand winnen? We geven maar liefst 8 reizen weg! Ga voor meer informatie en om mee te doen naar www.salzburgerland.com
Winnen Salzburgerland

Wildkogel-Arena, een bijzonder skigebied

Skigebied Wildkogel-Arena is het skigebied van de charmante bergdorpen Bramberg en Neukirchen am Grossvenediger. Het skigebied dankt haar naam aan de bijzondere vorm. Het is een echte arena in de vorm van een grote kom. Je bereikt het skigebied vanuit Neukirchen met de Wildkogelbahn of vanuit Bramberg met de Smaragdbahn. Vanaf het dalstation reis je in ‘no time’ af naar 2.100 meter hoogte, waar het grootste deel van het skigebied zich bevindt.

Skigebied Wildkogel Arena piste verdeling
Skigebied Wildkogel-Arena heeft 75 pistekilometers, voornamelijk rood en blauw.
85% blauwe en rode pistes

Het skigebied heeft veel makkelijke afdalingen. 85% van de pistes zijn blauw of rood gemarkeerd. Maar ook gevorderde wintersporters kunnen hun hart ophalen op de uitdagende zwarte pistes en skiroutes.

Ideaal skigebied voor de allerkleinste wintersporters

Direct naast het bergstation van de gondel vind je het kinderdagverblijf, de skischool en speciale kinderrestaurants van de mascottes Kogel-Mogel en Kogel-Mia. Omdat de skischool zich bij het bergstation bevindt, hebben ouders goed zicht op de kinderweide en kan je regelmatig (onopvallend) voorbij skiën om even te kijken hoeveel plezier je kind maakt in de sneeuw.

Speciale pistes voor de hele familie

De Family Fun Arena en het Familypark mag je absoluut niet missen tijdens je bezoek aan Wildkogel-Arena. In de Family Fun Arena kan je een spannend parcours afleggen met sneeuwhobbels, schansen en tunnels.

In het Familypark staat alles in het teken van freestylers en snowboarders. Hier worden voorzichtig de eerste sprongen en slides geoefend.

En dan is er nog de ‘Autobahn’ , een lange, gemoedelijke en brede afdaling waarop je een ronde maakt door het skigebied met geweldig uitzicht op de toppen van het Hohe Tauern.

Skien in Wildkogel-Arena
De Autobahn is een lange, brede, overwegend blauwe piste met fenomenale uitzichten.

Meer dan skiën en snowboarden alleen

In Wildkogel-Arena gaat het om meer dan skiën en snowboarden alleen. Er zijn namelijk nog zoveel meer manieren om van de winter, sneeuw en natuur te genieten.

De langste rodelbaan van de wereld

Wat dacht je van de langste rodelbaan ter wereld?! Een spannende afdaling met de slee van maar liefst 14 kilometer en 1.300 hoogtemeters! Geen wonder dat bezoekers van over de hele wereld hiervoor naar Wildkogel-Arena afreizen. Vergeet niet je skihelm en skibril mee te nemen tijdens het rodelen, want je maakt behoorlijk wat vaart!

Rodelen in Wildkogel Arena
In Bramberg vind je de langste rodelbaan van de wereld!
Bijzondere sneeuwschoenwandelingen

Maar ook de sneeuwschoenwandelingen onder leiding van een echt Nationalpark Ranger zijn zeer de moeite waard. Dankzij de sneeuwschoenen (die je huurt via het toerismebureau) blijf je als het ware drijven op de sneeuw. Zo bereik je de meest afgelegen plekjes in een waar winter wonderland.

Je kunt er ook voor kiezen om mee te gaan tijdens het voederen van de wilde dieren uit de omgeving. Wie weet kom je een hert, ree of een vos tegen. Welke je ook kiest, beide ervaringen zijn heel bijzonder!

De sneeuwschoenwandelingen zijn overigens kosteloos te boeken via het toerismebureau wanneer je verblijft in één van de aangesloten partnerhotels of appartementen.

Winterwandeling met uitzicht op 2.100 meter hoogte

Ga je liever winterwandelen? De winterwandelroute start bij het bergstation van de Smaragdbaan op 2.100 meter hoogte. Vanaf hier wandel je door het winterse landschap naar het bergstation van de Gensbichlalm om vanaf daar weer met de gondel naar beneden te reizen.

Wintersport in Wildkogel-Arena zelf ervaren?

Wil je zelf ervaren hoe onvergetelijk een wintersport in Wildkogel Arena is? Kijk dan hier voor meer informatie.

Win een wintersportvakantie!

Wil je een complete wintersportvakantie naar SalzburgerLand winnen? We geven maar liefst 8 reizen weg! Ga voor meer informatie en om mee te doen naar www.salzburgerland.com
Winnen Salzburgerland

 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Review Helly Hansen ULLR wanten en handschoenen
Ook interessant
Review: Alpina Disney skihelm met bril getest