Alle wintersporters die komende week in de Alpen zijn kunnen hun geluk niet op. Sinds een paar dagen ligt overal sneeuw en vanaf morgen wordt het zonnig. De hele week blijft de zon en kunnen we gaan genieten van een strakblauwe lucht. Door de verse sneeuw van de afgelopen dagen liggen de pistes er ook nog eens prachtig bij.  Een fantastisch vooruitzicht voor iedereen die nu tijd in de Alpen doorbrengt. Dat wordt komende week genieten op de piste en op het terras.

Terras aan de piste in de zon
Heerlijk genieten van de zon op een terras.

Laatste sneeuwbuien

In sommige delen van Oostenrijk sneeuwde het vandaag nog licht. Niet zo hard dat je de sneeuwkettingen om moest doen, maar genoeg om er voor te zorgen dat alle bomen onder een mooie laag sneeuw zaten. Wij waren vandaag op de piste van Flachau en de pistes waren erg goed. Kijk zelf maar naar onderstaande foto’s.

Wagrain rote 8 er
Verse sneeuw op de bomen bij de Rote 8-er skilift in Wagrain.
Skilif flachau sneeuw op bomen
Het was echt genieten in de skilift.

Zon, zon, zon en nog eens zon

Als we kijken naar de weersverwachting voor komende week dan staat daar maar één symbool: de zon. En het wordt ook nog eens niet zo extreem koud. De temperaturen schommelen zo’n beetje rond het vriespunt. Vergeet daarom niet om je elke ochtend in te smeren met wintersport zonnebrand en draag een goede skibril (categorie 2 of 3) of ski zonnebril.

Winterweer
Weersverwachting komende week: zon, zon, zon (bron: Bergfex.at)

Sneeuw genoeg

Inmiddels ligt in de meeste skigebieden sneeuw genoeg. Nog lang geen recordhoeveelheden, maar op de pistes boven 1.500 ligt inmiddels een dik pak sneeuw. De meeste dalafdalingen zijn inmiddels ook geopend. Hier ligt wat minder sneeuw, maar dat mag de pret niet drukken. Het ziet er op dit moment echt prachtig uit.

Bospaadjes
Er ligt ook genoeg sneeuw naast de piste.

Ben jij deze week op wintersport?

En wil je daarvan foto’s met onze lezers delen? Graag! Stuur ze dan op naar frank@op-wintersport.nl, of natuurlijk via onze sociale kanalen:

De leukste foto’s delen natuurlijk met onze lezers.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Review: Julbo Aerospace Performance skibril
Ook interessant
LIVE: kerstsferen tijdens de wintersport in Innsbruck