banner

Ben jij deze week op wintersport? Vergeet dan je zonnebril niet als je de piste op gaat. Er wordt namelijk prachtig wintersportweer voorspeld voor deze week. Iedere dag zal de zon schijnen en er is geen wolkje aan de lucht te bekennen. Een fantastisch vooruitzicht voor iedereen die nu van een skivakantie geniet.

Berghut in de zon in Saalbach: Heerlijk genieten in de zon. Zoals hier in skigebied Saalbach.
Heerlijk genieten in de zon. Zoals hier in skigebied Saalbach.

Zon en aangename temperaturen

Als we kijken naar de weersverwachting dan overheerst de komende 8 dagen één symbool: het zonnetje. Tot en met volgende week dinsdag wordt iedere dag prachtig skiweer verwacht, met veel zonuren en aangename temperaturen. Hou er wel rekening mee dat het ’s morgens vroeg behoorlijk koud kan zijn. De thermometer bij ons huis gaf vanmorgen -10 graden aan.

Kleed je, ondanks de zonnige voorspelling, warm aan en vergeet je buff en warme skihandschoenen niet wanneer je de piste op gaat. Vergeet ook vooral niet om je elke ochtend in te smeren met wintersport zonnebrand en draag een goede skibril (categorie 2 of 3) of ski zonnebril. Zo ben je helemaal klaar om van het ‘Kaiserwetter’ te genieten.

Zon
Komende 8 dagen wordt prachtig skiweer verwacht. (Bron: Bergfex.at)

Rustig op de piste

De schoolvakanties zijn inmiddels voorbij. Vanaf morgen begint wat de Oostenrijkers het ‘Jännerloch’ noemen. Dit is de periode tussen de kerstvakantie en voorjaarsvakantie.  Tijdens deze periode is het in vrijwel alle skigebieden rustig is op de piste. Als je deze week op wintersport bent, is het dus niet alleen zonnig maar ook nog eens erg rustig op de piste. Geniet er van!

Skigebied Fageralm - lege pistes en alleen maar natuursneeuw
Deze week heb je de piste voor jezelf.

Wanneer gaat het weer sneeuwen in Oostenrijk?

Afgelopen weekend is in Oostenrijk de laatste sneeuw gevallen. Geen enorme dump zoals vorig jaar, maar wel ongeveer 10-30 cm verse sneeuw, tot in de dalen. Hierdoor ziet alles er weer echt winters uit. En dankzij de kunstsneeuwproductie liggen de pistes er prima bij. Over papsneeuw hoeven we ons ook geen zorgen te maken. De zon is nog niet sterk genoeg om de sneeuw snel te laten smelten en ’s nachts zal het ook behoorlijk afkoelen. Gelukkig maar, want zoals het er nu naar uit ziet duurt het nog wel even voordat het weer gaat sneeuwen. Op een paar kleine sneeuwbuien na, wordt er in Oostenrijk komende week nauwelijks verse sneeuw verwacht. Maar wie weet wat er na medio januari gaat gebeuren…

Wanneer gaat het weer sneeuwen?

Ben jij deze week op wintersport?

En wil je daarvan foto’s met onze lezers delen? Graag! Stuur ze dan op naar frank@op-wintersport.nl, of tag ons via onze sociale kanalen:

Van de mooiste foto’s die we deze week krijgen, maken we vrijdag een leuke foto update!

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Skigebied Marmot Basin (Jasper), jouw ultieme wintersport in Canada
Ook interessant
Review: Skibril Sinner Sin Valley getest