Het lijkt wel of de winter plotseling is begonnen. De week begon nog zonnig en warm, maar gisteren is het weer totaal omgeslagen. De temperatuur is bijna 20 graden gedaald en de bergtoppen zijn ook al weer wit. Goed nieuws voor de gletsjer skigebieden. Daar kan je de komende dagen prima skiën of boarden.

En de kou is voorlopig nog niet uit de lucht. Komende dagen wordt het nog kouder en kan er lokaal wel 80 centimeter sneeuw vallen. Een goed begin van de herfst. En één ding is zeker.. de winter komt er aan!

Om de voorpret groter te maken hebben we hieronder een aantal winterbeelden van de gletsjers verzameld. Heerlijk bij weg te dromen van je komende wintersport. Kijk en geniet met ons mee!

Sneeuwkanonnen vol gas aan

Op de Kaunertaler gletsjer staan de sneeuwkanonnen vol aan. Het skigebied is vorig weekend open gegaan en hoopt snel meer pistes te kunnen openen. Wat een mooi plaatje!

Om jaloers van te worden

Het skigebied op de Stubaier gletsjer is al een paar weken open. Daar zien we ook al behoorlijk wat foto’s van verschijnen op instagram. Van deze foto werden we wel echt jaloers. Sneeuw, blauwe lucht en je ski’s aan. Kan jij iets leukers bedenken? Wij niet…

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Michal Šnajdr (@michalsnajdr) op

Pistenbully’s aan het werk

Nu er weer sneeuw gevallen is, moeten de pistenbully’s ook weer aan het werk. Zoals hier op de Stubaier gletsjer.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Stubaier Gletscher (@stubai_glacier) op

Deze op de Hintertuxer gletsjer moeten ze de pistenbully wel eerst een beetje sneeuw vrij maken. 😉

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

❄️20 cm Neuschneeeeeee❄️ #hintertux #hintertuxergletscher #zillertal #lovetirol #lovetux #feelaustria #neuschnee #20cm

Een bericht gedeeld door Hintertux Glacier – Tirol (@hintertuxergletscher) op

Freestylers ook winterklaar

In Hintertux is het freestyle park ook al ‘in shape’. De eerste sprongen zijn al weer gemaakt. Moet je zien wat een heerlijke foto’s dat oplevert!

Sölden opent extra pistes en liften

Vanaf morgen gaan er in Sölden een aantal extra liften en pistes open. De volgende pistes en liften zijn vanaf morgen dagelijks tussen 8:00 uur en 16: 00 uur open.

  • SL Seiterjöchl
  •  6SK Seiterkar
  • 8EUB Tiefenbach
  • Pisten 33, 34 & 38

Benieuwd hoe het er nu uit ziet op de gletsjer? Kijk dan rustig rond (met je muis) via onderstaande facebook update.

Nog even geduld in Kaprun

In Kaprun moeten wintersporters nog een week wachten voordat het skigebied open gaat. Daar wordt druk gewerkt aan de nieuwe liften. Koning Winter werkt in ieder geval goed mee. Er is nu al genoeg sneeuw gevallen om ook in de herfstvakantie prima te kunnen skiën of boarden.

Nog een dik pak sneeuw onderweg naar Oostenrijk

Het is voorlopig nog niet klaar met sneeuwen. Komende dagen wordt namelijk nog meer sneeuw verwacht. Met name in het westen van Oostenrijk wordt komende dagen nog een dik pak sneeuw verwacht. De skigebieden in Vorarlberg (zoals Montafon) en rondom het Arlberg massief, één van de meest sneeuwzekere skiregio’s van Oostenrijk, moeten rekening houden met zo’n 80 cm sneeuw.

De sneeuwgrens schommelt wel behoorlijk, dus in de dalen zal het afwisselend sneeuwen en regenen. Ook in andere delen van Oostenrijk wordt de komende dagen sneeuw tot in de dalen verwacht. Hier staan de 10 skigebieden waar de komende vijf dagen de meeste sneeuw wordt verwacht.

sneeuw onderweg
Bron: sneeuwhoogte.nl

Heb jij  al geboekt?

Wordt jij ook zo enthousiast van dit soort berichten? Wij in elk geval wel. Wat ons betreft kan het skiseizoen beginnen! Hoe zit dat bij jou? Heb jij de komende wintersport al geboekt? Of weet je nog niet waar je heen wilt komende winter? Lees in dat geval een van deze inspirerende artikelen:

Wist je dat NU ook het ideale moment is om je ski uitrusting compleet te maken. De beste skihelmen, sneeuwbrillen en handschoenen uit de collectie van vorig jaar, kan je nu voordelig aanschaffen. Wij hebben de beste aanbiedingen al voor je geselecteerd:

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Review Julbo Luna skibril voor dames (met een smal gezicht)
Ook interessant
Review: skibril Sinner Nauders getest