Het lijkt op dit moment wel januari in Oostenrijk. Twee herfststormen hebben er samen met een koufront voor gezorgd dat niet alleen de bergen, maar ook de dalen bedekt zijn met een mooie laag sneeuw. Vorige week was de temperatuur nog (relatief) hoog en de sneeuw daarom nat, maar nu is het ook echt koud, waardoor de sneeuw poederig is en lang op de bomen blijft liggen.

Winterse omstandigheden.

Zondagavond en maandag was het echt winterweer hier in Oostenrijk. Het was koud en het sneeuwde, het leek wel december of januari zoals je hieronder kunt zien.

En als dan ze zon doorkomt.

Dan krijg je geweldige beelden.

Goed nieuws voor de skigebieden

De kou en sneeuw zijn goed nieuws voor wintersporters die al in december willen gaan skiën of boarden. De eerste skigebieden openden afgelopen weekend hun skigebied en komende weken zullen steeds meer skigebieden hun liften en pistes openen. Gisteren maakte skigebied Zauchensee al bekend dat komende zaterdag een aantal liften open gaan. En extra gaaf is dat ze zelfs al een dalafdaling gereed hebben.

En ook de dalafdaling in Flachau ligt er al prachtig bij.

Prachtige beelden uit het Gasteinertal.

Het Gasteinertal zag er vanmorgen prachtig uit. Alsof de winter al lang begonnen is. En het is pas 14 november 😮

Winter in Zwitserland: Gstaad

Niet alleen in Oostenrijk is het winters, maar ook uit Zwitserland komen prachtige winterbeelden. Zoals deze hieronder uit Gstaad.

 

Heb jij je skivakantie al geboekt?

November is voor veel mensen dé maand waarin ze hun wintersport boeken. Loisch, want als je er op tijd bij bent, dan weet je zeker dat je nog een mooi appartement of hotel kunt boeken. De meeste Nederlandse reisorganisaties hebben afgelopen weken hun wintersportaanbod online gezet. Wij zagen daar een aantal mooie aanbiedingen voorbij komen:

  • Sunweb heeft nu speciale aanbiedingen, de Fast Minutes. en biedt al accommodaties aan vanaf €49. Wees er snel bij wat OP = OP.
  • Neckermann biedt alleen nog begin deze week maar liefst 75 euro korting aan als je deze week een wintersport boekt en gebruik maakt van de kortingscode: “WINTER75
  • Als je met een groep vrienden, of met je hele familie op wintersport wilt gaan, kijk dan ook eens op belvilla.nl. Zij hebben prachtige accommodaties voor een vriendelijke prijs.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Skigebieden in Oostenrijk veel eerder open dan gepland
Ook interessant
Sensatie: Schladming opent komend weekend de eerste skilift