In sommige (gelukkige) delen van Nederland is het al meivakantie! Waarschijnlijk niet de eerste vakantie waarbij je denkt aan wintersport. Toch zijn veel skigebieden tot 22 april geopend en ligt er nog genoeg sneeuw. Sommige skigebieden (zoals Obertauern) blijven zelfs tot 1 mei geopend. Geen gek idee dus, om nog een last minute wintersport te boeken.

Wij bezochten gisteren het kleine skigebied ‘Sportgastein’ in Gasteinertal. Om een indruk te geven van hoe fijn een wintersport in de meivakantie is, delen we hieronder een paar foto’s met jullie. Kijk en geniet met ons mee.

Wintersport in april in Sportgastein.
16 april 2019. Het dalstation in Sportgastein ziet er nog diep winters uit.
Gondel in Sportgastein
Op de top hadden we een prachtig uitzicht op de Gasteiner bergen en Hohe Tauern.
Daan skiet op de blauwe piste in Sportgastein in de zon.
De sneeuw op de piste is nog van prima kwaliteit. Vooral de pistes boven 1.800 meter.
Kinderen wijzen de weg.. in skigebied Sportgastein
Af en toe kwamen een paar wolken voor de zon. Maar dat mag de pret niet drukken.
Blauwe lucht bij de blauwe piste in Sportgastein
Er is een hele mooie, lange blauwe piste in Sportgastein. Onderweg heb je een super uitzicht.
Het is medio april en lekker rustig op de piste.
Sleeplift in de zon in Sportgastein
Heerlijk in de zon in de sleeplift.

Komende dagen blijft het prachtig weer

En niet alleen vandaag was het heerlijk weer om te wintersporten. Ook de komende dagen zijn de weersverwachtingen erg positief. Als alle voorspellingen uitkomen, dan blijft het tot en met tweede paasdag prachtig weer. En wil je langer op vakantie? Overweeg dan om je wintersport te combineren met een stedentrip Italië. Oostenrijk ligt mooi op de route naar Italië. En daar is het begin mei vaak al heerlijk weer. En nog een stuk rustiger dan in het hoogseizoen. Combineer bijvoorbeeld een lang weekend skiën of boarden in  met een stedentrip naar Venetië, Milaan of Bologna. Dat is vanuit Oostenrijk nog maar 2-3 uur rijden. En dan hoef je bovendien geen hotel onderweg naar Italië te zoeken. Wij zien alleen maar voordelen!

Heb je zin in een last minute wintersport in met zon? Dan kan dat nog net! Vergeet niet om een wintersport zonnebrand en zonnebril in te pakken! Je zult ze hard nodig hebben.

Weersvoorspelling 16 april 2019
Weersverwachting 16 april 2019 (bron: Bergfex.com)

Meer over skigebied Sportgastein – klein skigebied voor gevorderde wintersporters

Het kleine skigebied Sportgastein ligt helemaal aan het einde van het Gasteinertal. Het skigebied bestaat uit één gondel, met mogelijkheid om in- en uit te stappen in het middelstation en een lange sleeplift. Met deze twee liften worden zo’n 25 pistekilometers ontsloten. Het skigebied is misschien wel klein, maar zeker niet saai. De afdalingen zijn lang en behoorlijk steil. Bovendien zijn er behoorlijk wat skiroutes en kan je er als het gesneeuwd heeft perfect freeriden. Sportgastein is eigenlijk ideaal voor gevorderde wintersporters die wat meer uitdaging zoeken en die wat verder kijken dan alleen naar het aantal liften en kilometers.

Slapen kan je in Sportgastein overigens niet. Maar in de naburige dorpen Bad Gastein en Bad Hofgastein zijn meer dan voldoende appartementen te vinden. Bovendien is de skipas van Sportgastein ook geldig in deze dorpen (en de rest van Ski Amadé).

Wij kunnen iedereen die op wintersport naar Bad Hofgastein of Bad Gastein gaat een bezoek aan dit kleine, maar o zo uitdagende skigebied aanraden!

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Review: Toko vloeibare ski wax getest
Ook interessant
Oude skilift Schladming krijgt tweede leven in Argentinië