Het was vanmorgen heerlijk wakker worden in Oostenrijk. Toen we vanmorgen de gordijnen open deden, was alles helemaal wit! Zelfs in het dal lag een mooie laag sneeuw. Hierdoor ziet de wereld er direct diep winters uit. Waar alles eergisteren nog groen was, daar ligt nu een mooie laag sneeuw.

Als die hard wintersport fans konden we deze kans niet laten liggen en zijn we er direct op uitgetrokken. Voor alle andere wintersport liefhebbers hebben we hieronder een aantal foto’s van vandaag verzameld. Gewoon, omdat we daar blij van worden en jij vast ook. Kijk en geniet met ons mee!

Dik pak sneeuw in Zauchensee

Wij konden de verleiding niet weerstaan en zijn naar Zauchensee gereden. Naarmate we dichterbij dit sneeuwzekere skigebied kwamen, lag er steeds meer sneeuw op de bomen. In Zauchensee troffen we een dik pak sneeuw aan waar we tot aan onze knieën in wegzakten. Best bijzonder op de vijfde dag van de herfst. Het komt niet vaak voor dat er zo vroeg in het seizoen al zo veel sneeuw valt.

Sneeuw langs de weg winter straat
Naarmate we dichterbij komen, ligt er steeds meer sneeuw.
In Zauchensee is zo'n 30 cm sneeuw gevallen.
In Zauchensee is een flink pak sneeuw gevallen.
Veel sneeuw op de bomen.
Er ligt veel sneeuw op de bomen.
30 cm sneeuw in Zauchensee
Zo diep zak je weg in de sneeuw.
En natuurlijk bouwen we een sneeuwpop.
En natuurlijk bouwen we een sneeuwpop.

Flachau kleurt wit

Ook in het populaire skidorp Flachau viel afgelopen nacht sneeuw. Onderstaande foto werd gemaakt vanaf het balkon van een appartement in Flachau met een prachtig uitzicht. Overal ligt sneeuw op de daken en het lijkt wel alsof de liften en pistes morgen al open kunnen. Helaas moeten we nog even geduld hebben. De opening van het skigebied van Flachau is pas begin december gepland.

Flachau ziet er winters uit.
Flachau ziet er winters uit!

Overal in de Alpen sneeuwt het

Het heeft niet alleen bij ons in SalzburgerLand flink gesneeuwd. Overal in de Alpen is een behoorlijk pak sneeuw gevallen. De meeste sneeuw is gevallen in Zwitserland en het Westen van Oostenrijk. Daar is lokaal soms wel meer dan 80 centimeter gevallen. Met name in de skigebieden Montafon, het Kleinwalsertal en de skigebieden rondom Innsbruck viel enorm veel sneeuw.

Op de Seegrube bij Innsbruck viel maar liefst 70 cm sneeuw.
Op de Seegrube bij Innsbruck viel maar liefst 70 cm sneeuw.

Heerlijk begin van de winter

De eerste sneeuwdump van het seizoen is voor veel mensen de start van het winterseizoen. Hoe zit dat bij jou? Heb jij de wintersport 2021 al geboekt? Is je uitrusting al compleet? Voor iedereen, die net als wij, ook zo geniet van de voorpret op het komende winterseizoen staan hieronder een aantal informatieve en inspirerende artikelen.

De winter komt er aan. Ben jij er klaar voor?
De winter komt er aan. Ben jij er klaar voor?
Wintersport en corona

Door het coronavirus wordt komende winter, anders dan anders. Een ding lijkt vooralsnog zeker: de skigebieden blijven open. Wel gelden er een aantal voorzorgsmaatregelen. Zo zal geen après ski plaatsvinden en wordt een buff een onmisbaar item van je wintersport outfit. Voor iedereen die meer informatie over komend wintersportseizoen zoekt, staan hieronder de belangrijkste artikelen over corona en wintersport.

Op de hoogte blijven?

Natuurlijk houden we onze lezers op de hoogte van de actuele situatie in de skigebieden. Wil jij op de hoogte blijven van de komende sneeuwdump en de nieuwste coronamaatregelen? Volg ons dan via social media:

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Corona maatregelen voor wintersport in Frankrijk: een kort overzicht
Ook interessant
UPDATE: Dit zijn dé corona maatregelen voor wintersport 2021 in Oostenrijk