Het was vanmorgen heerlijk wakker worden in Oostenrijk. Gisteren sneeuwde het al lichtjes en vandaag was alles wit! Bij ons in SalzburgerLand viel (helaas) maar een beetje sneeuw. Wij moesten het doen met zo’n 5 cm sneeuw. Maar dat kleine beetje sneeuw zorgt wel dat de wereld er in ene heel anders uit ziet. Waar gisteren de dalen nog groen waren, zijn ze vandaag wit. En ook op de bomen ligt een mooie laag sneeuw.  Prachtig om naar te kijken. Voor alle liefhebbers van dit soort sneeuwbeelden hebben we een aantal van de mooiste webcambeelden en foto’s van vandaag en gisteren verzameld. Gewoon, omdat we daar blij van worden en jij vast ook.

Het meeste sneeuw in het Westen

Vooral in het Westen van Oostenrijk heeft het behoorlijk gesneeuwd. Daar is lokaal zo’n 15-30 centimeter sneeuw gevallen. Met name in de skigebieden Montafon en het Kleinwalsertal viel veel sneeuw.

Golm, Montafon
Zo mooi liggen de pistes van Golm erbij (foto: webcam Montafon)

Sneeuwruimen

Er moet ook weer begonnen worden met sneeuwruimen. Gelukkig is de winterdienst al helemaal klaar voor de winter. En kunnen ze direct aan de slag.

 

Sfeervolle dorpen

De dorpen worden van deze sneeuwval direct een stuk sfeervoller. Zeker in de adventsperiode, wanneer overal kerstmarkten en optochten worden georganiseerd. Ben jij wel eens in december op wintersport geweest?

au schoppernau
Schoppernau in Tirol is extra sfeervol met sneeuw (foto: webcam au-schoppernau)

Winters tafereel uit Lech

In Lech viel zelfs nog meer sneeuw, daar zit het dorp er echt heel erg winters uit. Zou de winter het daar net zo lang volhouden als vorig jaar? Toen was het maar liefst 7 maanden winter in Lech.

Winter in Lech
Winter in Lech (foto: Facebook)

Sneeuwkanonnen aan

Men zegt dat er geen beter moment is om kunstsneeuw te maken dan als de natuur het zelf doet. Daarom staan vandaag in veel skigebieden de sneeuwkanonnen aan.

sneeuwkanonnen aan in biberwier
De sneeuwkanonnen in Biberwier (Tirol)

En ook in het naburige Lermoos staan de sneeuwkanonnen aan.

Beelden uit Lermoos. Je zou toch zo met de lift omhoog willen?

Steeds meer dalafdalingen open

Doordat de sneeuwkanonnen afgelopen week voluit konden draaien en de verse sneeuw van afgelopen nacht, kunnen ook meer en meer dalafdalingen worden geopend. Best wel bijzonder zo vroeg in het seizoen. Zo gingen onder meer drie dalafdalingen in Sölden open en was ook Reiteralm (op 800 meter) in staat de dalafdaling te openen.

Ben jij al klaar voor de winter?

Nu er steeds meer sneeuw ligt en er meer en meer skigebieden open gaan, is het wintersportseizoen echt begonnen. Wij hebben er al een aantal skidagen opzitten en staan te popelen om nog meer te gaan skiën. Hoe zit dat met jou? Ben jij je al aan het voorbereiden op de winter? Heb jij je uitrusting al compleet? Lees anders vooral onze Gear Guide. Daar vindt je onder meer tests van:

Speciaal voor de feestdagen hebben we trouwens de leukste wintersport cadeau’s verzameld. Kijk snel of er voor jou nog een goed idee bij zit!

En voor iedereen die nog op zoek is naar een leuke bestemming of accommodatie voor komende winter hebben we ook een aantal inspirerende artikelen:

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
De beste ski handschoenen voor kinderen
Ook interessant
Winnen! Giro Essence skihelm met meekleurend vizier