Helaas duurt het nog wel even voordat iedereen weer van de sneeuw kan genieten. Maar dagdromen en plannen maken voor de volgende wintersport kan natuurlijk gewoon wel. Daarom besteden wij regelmatig extra aandacht aan een aantal van onze favoriete wintersportbestemmingen. Zo blijven we de liefde voor wintersport delen en bezorgen we je hopelijk ook nog eens een flinke dosis blijdschap. Want juist nu we niet kunnen reizen, kijken we extra uit naar de eerstvolgende reis die we weer kunnen maken. Dus droom vooral met ons mee en laat je inspireren voor je volgende wintersport. Die komt vast sneller dan je nu denkt!

Winterdromen van Saalbach
Dromen van Saalbach. (Foto: saalbach.com | Mirja Geh)

Ultieme droombestemming

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is echt een droombestemming. Het is niet alleen het skigebied met de langste naam, maar ook het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk. Maar liefst 70 skiliften verbinden de dorpen Saalbach, Hinterglemm, Leogang en Fieberbrunn met elkaar. De liften in het skigebied zijn modern, snel en hebben veel capaciteit. Daardoor zijn er zelf in het hoogseizoen nauwelijks wachttijden bij de skilift. Super fijn. En extra fijn dit jaar, want het maakt het een stuk makkelijker om afstand te houden tot andere wintersporters. Wel zo veilig.

Het skigebied telt 270 kilometer piste en er is werkelijk voor elk type wintersporter wel wat te vinden. De pistes zijn breed, de berghutten goed en de mogelijkheden echt eindeloos. Ook buiten de piste is genoeg te zien, doen en beleven. In dit skigebied is vervelen er niet bij!

Winterdroom Saalbach
Meer dan genoeg te doen {Foto: saalbach.com | Mirja Geh)

Perfecte familiebestemming

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is een perfecte bestemming voor een familie wintersport. Overal in het skigebied zijn speciale ‘funslopes’ waar kinderen (en volwassenen) door tunnels kunnen skiën, over hobbels kunnen springen en zich over kleine schansen kunnen wagen. In Leogang is er zelfs een speciale hobbelpiste die vanaf de top helemaal tot bijna in het dorp gaat. Hier worden herinneringen voor het leven gemaakt!

Maar ook in de andere delen van het skigebied zijn hele leuke afdalingen voor kinderen. Omdat er enorm veel blauwe pistes zijn, is het skigebied uitermate geschikt om als familie de piste op te gaan. Met kinderen skiën is hier echt een belevenis.

Winterdroom Saalbach 2
Overal in het skigebied zijn super toffe funslopes. (Foto: saalbach.com | Patrick Steiner )

Uitdaging genoeg voor fanatieke wintersporters

Niet alleen families komen aan hun trekken in dit geweldige skigebied. Speciaal voor fanatieke skiërs en snowboarders zijn er vijf verschillende skirondes in het skigebied uitgezet. De langste skironde heeft de uitdagende naam ‘The Challenge’. Hierbij leg je meer dan 70 kilometer piste af. Uitdagend, maar dan heb je ook echt een fantastische dag. Voor freeriders zijn er oneindig veel mogelijkheden om poeder te scoren in Fieberbrunn.

Freeride opties genoeg in Fieberbrunn. (Foto: saalbach.com | Stefan Voitl)
Freeride opties genoeg in Fieberbrunn. (Foto: saalbach.com | Stefan Voitl)

Extra voorzorgsmaatregelen

Komende winter is anders dan anders. Om gasten en medewerkers te beschermen tegen Covid-19 heeft het skigebied een aantal duidelijke voorzorgsmaatregelen getroffen. Deze maatregelen lijken erg op die in Nederland en gaan vooral over afstand houden, je mond en neus bedekken in de skilift en goed handenwassen en schoonmaken. Afgelopen zomer heeft het Skicircus dit concept al uitgebreid kunnen testen, waardoor ze nu optimaal voorbereid zijn op het komende wintersportseizoen. De exacte maatregelen staan hier uitgebreid beschreven.

Wil je weten hoe dat er in de praktijk uit ziet? Bekijk dan onderstaande video.

Zoveel te doen dat je de tijd vergeet

Wintersport in het Skircus beleef je niet alleen op, maar zeker ook buiten de pistes van het skigebied. Zo zijn er maar liefst 140 kilometer aan goed geprepareerde winterwandelwegen beschikbaar. Zo kan je genieten van rust, natuur en het prachtig winterse landschap.

Wil je liever wat meer spanning? Ga dan rodelen op een van de vijf rodelbanen of neem Timok’s Alpine Coaster bij het middelstation van de gondel in Fieberbrunn. Ook zijn er oneindig veel mogelijkheden om te sneeuwschoenwandelen en langlaufen. Er is zo veel te doen, dat je de tijd vergeet!

Er zijn vijf rodelbanen in het skigebied
Er zijn vijf rodelbanen in het skigebied (Foto: saalbach.com | Daniel Roos)

Het Skircus stelt niemand teleur!

Wil je meer informatie over een wintersport in Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn? Bekijk dan nog even deze toffe video. Of wil je direct op zoek naar een leuke accommodatie? Kijk dan op de website van het Skicircus. Daar vind je nog veel meer informatie over deze droombestemming.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Zo mooi is de winter Savoie Mont Blanc – 5 heerlijke foto’s
Ook interessant
Wintersport Obertauern: sneeuwzeker skigebied voor de hele familie