Een wintersport in Canada wordt steeds populairder onder Nederlanders. Dat is niet zo gek, want Canada is voor veel wintersporters een droombestemming. Het is extreem sneeuwzeker en het staat bekend als freeride walhalla. Bovendien kan je een wintervakantie in Canada combineren met een bezoek aan bijvoorbeeld Vancouver, Edmonton of een rondreis door de prachtige Rocky Mountains.

Wintersport canada

Vanwege de groeiende vraag naar wintersportvakanties in Canada heeft touroperator OAD het aanbod voor wintersport 2019 aanzienlijk uitgebreid. Zo zijn er nieuwe accommodaties toegevoegd aan het reeds bestaande aanbod. Extra leuk zijn de nieuwe reizen waarbij je een aantal dagen op de piste kunt combineren met een bezoek aan de stad of met een korte rondreis door de Rockies.

Wij hebben het aanbod van OAD uitgebreid bekeken hebben we hieronder onze twee favoriete reizen uit het aanbod van OAD uitgelicht.

Wintersport Canada: Het beste van Edmonton & Jasper

Deze reis naar Edmonton en Jasper maakte wij onlangs zelf. Je vliegt vanaf Schiphol naar Edmonton. Hier kan je gelijk je huurauto ophalen. Edmonton is de hoofdstad van de provincie Alberta en de vijfde stad van Canada. Je blijft twee dagen in deze leuke, bruisende stad, waar je bijvoorbeeld Elk Island kunt bezoeken, een leuk nationaal park. Je kunt deze dagen ook gebruiken om te wennen aan het tijdsverschil en om te acclimatiseren.

Op dag 3 reis je over Highway 16 naar het skigebied Marmot Basin dat midden in het national park ‘Jasper’ ligt. Marmot Basin is een rustig skigebied midden in de natuur. Als we de foto’s bekijken moet het er echt prachtig zijn.

Hier verblijf je vijf dagen in een hotel. Daarna reis je terug naar Edmonton waar je nog twee dagen hebt om zelf in te vullen voor je weer naar Nederland vliegt. Deze reis is beschikbaar in januari, februari en maart en kost € 1.279 euro per persoon. Meer details staan hier.

Wintersport canada - wintersport 2019

 

Wintersport Canada: Skisafari

Onze favoriet uit het Canada wintersport aanbod van OAD een 9 of 11 daagse skisafari. Je vliegt naar Edmonton en na een overnachting rij je met een huurauto naar Marmot Basin, daar kan je twee dagen skiën of boarden. Op dag drie rij je naar het skigebied Lake Louise (ongeveer 3 uur rijden). Ook daar kan je twee dagen genieten van de sneeuw. Op dag 6 rij je vanaf Lake Louise naar het skigebied van Banff (30 minuten met de auto). Daar blijf je wederom twee dagen voor je via Edmonton weer terugvliegt naar Nederland. Dit lijkt ons een hele leuke reis omdat je zo meerdere skigebieden kunt bekijken.

Deze reis is beschikbaar in december, januari, februari en maart en kost vanaf € 1.419 euro per persoon. Meer details staan hier.

Wintersport 2019 - Wintersport canada Banff

Skigebied Marmot Basin

Omdat de reizen hierboven allemaal langs het skigebied van Marmot Basin gaan, hieronder wat details van het skigebied.

  • Sneeuwzeker: 6 maanden geopend, van begin november tot eind mei
  • Gemiddeld valt er 500 cm sneeuw per winter
  • Gemiddelde temperaturen: tussen de -7 en +1
  • Hoogte dorp: 1.698 meter
  • Hoogste punt in het skigebied: 1.980 meter
  • Aantal pistes: 91
  • Aantal liften: 7
  • Langste afdaling: 5,6 kilometer

Vroegboekkorting

Boek voor 24 juli 2018 via OAD een wintersport naar Canada, dan krijg je € 50 euro korting per persoon.  Je kunt het actuele aanbod en de prijzen bekijken op de website van OAD.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Königsleiten moderniseert Larmach stoeltjeslift
Ook interessant
Ischgl gaat gampenbahn moderniseren