De zomervakantie is voorbij. Tijd om te starten met de voorbereiding op de wintersport 2021. Het vorige wintersportseizoen werd ruw afgebroken door de onverwachte komst van het coronavirus. Inmiddels is iedereen min of meer gewend aan de huidige situatie en beginnen de meeste wintersporters met het plannen van hun skivakantie in 2021.

In dit artikel hebben we de actuele informatie, inspiratie, tips en mooie aanbiedingen voor jouw wintersport 2021 op een rij gezet. Want de winter komt er echt gewoon aan!

Wintersport 2021 en corona

We kunnen er helaas niet om heen. Het coronavirus zal komende winter invloed hebben op de vakantie. Hoewel de zomervakantie in Oostenrijk goed en veilig verlopen is, zullen er komende winter zeker een aantal voorzorgsmaatregelen getroffen worden. Hoe die er precies uit zullen zien is nog niet bekend. Maar een ding is zeker: hossen in de après ski bar zit er dit jaar niet in. Bekende après ski bestemmingen als Ischgl en Mayrhofen hebben zelfs aan aangegeven dat ze sowieso af willen van het imago als ‘party bestemming’.

Over alle andere coronamaatregelen die komende winter gelden is nog niets bekend. Het is wachten tot begin september de eerste skigebieden hun plannen bekend gaan maken. Voor het zomerskiën gelden veiligheidsmaatregelen die vergelijkbaar zijn met die in Nederland. Handen wassen, afstand houden en bij ziekteverschijnselen thuis blijven. Bovendien moet je in de skilift verplicht een mondkapje op.

corona voorzorgsmaatregelen wintersport
Voorzorgsmaatregelen bij de skilift.

Kan je wel al boeken?

Hoe de winter er precies uit gaat zien is nog onduidelijk. Maar alles wijst er op dat het wintersportseizoen eind november gewoon van start gaat. Meer dan 60% van de wintersporters heeft tot nu toe echter gewacht met het boeken van de wintersport 2021. Twijfel jij ook of je wel of niet moet boeken? Hieronder zetten we een aantal overwegingen op een rij:

Kies een reis of accommodatie met goede annuleringsvoorwaarden

Wil je in de schoolvakantie op wintersport? En wil je daarom niet langer wachten met boeken? Kies dan voor een reis of accommodatie met goede annuleringsvoorwaarden. Idealiter kies je voor een hotel of appartement dat je zonder opgaaf van redenen kan annuleren. Op die manier bepaal je zelf of de situatie veilig genoeg is om op wintersport te gaan of niet. De meeste van dit soort accommodaties vind je op deze site. Sommige kan je zelfs tot 24 uur voor aankomst nog kosteloos annuleren.

appartement Zillertal
Kies een accommodatie met goede annuleringsvoorwaarden.
Wintersport met het vliegtuig?  misschien nog even wachten …

Ben je van plan op wintersport naar Canada, de VS of Japan te gaan. Wacht dan nog even met boeken. Op dit moment zijn veel grenzen nog dicht en is het onzeker of zo’n reis door kan gaan. En hoewel de tickets naar luchthavens in de buurt van skigebieden op dit moment spotgoedkoop zijn. Is het wellicht verstandig om nog even te wachten met het boeken van een vliegticket tot er meer duidelijkheid is.

veel sneeuw in Japan
Een wintersport naar Japan.
Meer weten?

Wil je meer weten over dit onderwerp? Lees dan ons uitgebreide artikel: Wintersport en Corona: kan je wintersport 2021 al boeken?

Wintersport 2021: wanneer is het druk / rustig?

Wist je dat 40-45% van de Nederlandse wintersporters tijdens de voorjaarsvakantie op wintersport gaat? In 2021 valt de voorjaarsvakantie in Nederland tegelijkertijd met de wintervakantie in Duitsland, Frankrijk, België en Engeland. Hoe er daarom rekening mee dat het deze twee weken overal overal in de alpen bomvol zal zijn.

De voorjaarsvakantie 2021 is gepland op de volgende data:

 • Zuid: week 7 (13 februari – 21 februari 2021).
 • Noord: week 8 (20 februari – 28 februari 2021).
 • Midden: week 8 (20 februari – 28 februari 2021).
druk wachtrij bij de skilift in Flachau
In de voorjaarsvakantie is het overal druk.

Dit zijn de rustige weken

Wanneer je niet gebonden bent aan de schoolvakanties, dan kan je in de winter 2021 kiezen uit een aantal weken waarin het in de meeste skigebieden rustig zal zijn. De rustige weken in de skigebieden zijn:

 • Advent: de periode voor kerst.
 • Januari: tussen 10 en 31 januari 2021 is er nergens schoolvakantie.
 • De tweede week van februari.
 • Tijdens een wintersport in maart is het overal rustig (tot 28 maart, dan begint op sommige plekken de paasvakantie).
 • Na pasen. Vanaf 4 april.

Wil je meer tips over het ideale moment voor wintersport in 2021? Lees dan ons artikel voor dit zijn de rustige weken voor wintersport in 2021.

Wanneer zijn de rustige periodes voor wintersport 2021
Wntersport 2021 – vakantieplanning.

Handige tips voor de voorjaarsvakantie

Voor iedereen die nog op zoek is naar een leuk skigebied voor een wintersport tijdens de voorjaarsvakantie hebben we 6 ‘geheime’ skigebieden op een rij gezet. In deze relatief onbekende skigebieden is het nog niet zo druk op de piste en zijn er nog veel accommodaties beschikbaar.

Lienz: een van de rustige skigebieden in Oost Tirol.
Op sommige plkken is het zelfs in de voorjaarsvakantie rustig.

Inspiratie voor het zoeken van skigebied

Wil je komende winter op skivakantie, maar weet je niet zo goed waar naar toe? Bekijk dan een van onze inspirerende artikelen over de leukste, mooiste en fijnste skigebieden die we de afgelopen jaren bezochten hebben.

Wintersport 2021 inspiratie

Aanbiedingen wintersport 2021

Ook bij de touroperators is de voorbereiding op het wintersportseizoen begonnen. Inmiddels staan de eerste aanbiedingen alweer online en daar komen iedere dag nieuwe aanbiedingen bij. De beste wintersport 2021 aanbiedingen hebben we hieronder op een rij gezet:

 • Sunweb – bijna 1.500 skireizen. Accommodatie inclusief liftkaart vanaf 74 euro.
 • Wintertrex – accommodatie inclusief skipas vanaf 89 euro per persoon.
 • Belvilla – chalets en appartementen vanaf 129 euro per week.
 • Bizztravel – wintersport inclusief liftkaart vanaf 104 euro per persoon.
 • Chalet.nl – vakantiehuizen vanaf 179 euro per persoon.
 • Booking.com – ideaal voor het boeken voor hotels, pensions en appartementen.
Bij het Alpincenter ligt nog een dik pak verse sneeuw
Wij kijken uit naar komende winter. Jij ook?

Op de hoogte blijven?

Hierboven hebben ze zo veel mogelijk relevante informatie over wintersport 2021 verzameld. Natuurlijk houden we onze lezers op de hoogte van de actuele stand van zaken in de skigebieden. Wil je daarvan op de hoogte blijven? Volg ons dan via social media:

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Berwang investeert miljoenen in skigebied
Ook interessant
Skigebied Saalbach Hinterglemm – overzicht & insider tips