De herfstvakantie is voor fanatieke wintersporters de eerste mogelijkheid om weer op de ski’s te staan. Niet voor niets reizen veel Nederlandse skiteams en skiopleidingen tijdens de herfstvakantie af naar de Oostenrijk om hun skills te verbeteren en de eerste afdalingen te maken.

Op dit moment is het prachtig herfstweer in Oostenrijk. De zon schijnt en de temperaturen zijn aangenaam. Hoewel de sneeuw op de meeste bergtoppen alweer gesmolten is, zijn de omstandigheden op de gletsjers, zoals hieronder in Hintertux, erg goed. 

Maandag een dik sneeuw in Oostenrijk

Op verschillende weersites verscheen vandaag sneeuw bij de weersverwachting voor komende week. Zo wordt er volgens wintersporters.nl  in Kitzbühel zo’n 40 cm sneeuw verwacht.

Volgens wetter.at wordt er ook in Salzburgerland wordt sneeuw verwacht. Bijvoorbeeld in Zauchensee, zoals je hieronder kunt zien.

Goed nieuws voor Sölden.

Ook in Sölden wordt volgende week wat verse sneeuw verwacht (bron).

Dat is goed nieuws, want van 27 tot 29 oktober vindt in Sölden de officiële opening van het skiseizoen plaats. Op de Rettenbachgletsjer vinden dan de eerste wereldbekerwedstrijden voor skiërs plaats.

Hoeveel sneeuw wordt er verwacht in Oostenrijk?

Hieronder staan de sneeuwverwachtingen van een aantal populaire wintersportbestemmingen in Oostenrijk:

Waar kan je gaan skiën of boarden in de herfstvakantie?

Iedereen die deze week op de gletsjers aan het skiën of boarden is, heeft geluk met het weer. Het is iedere dag stralend weer en door de sneeuwval van twee weken geleden zijn de pistes ook nog eens in een uitstekende conditie. Mensen die in het noorden van Nederland wonen en pas volgende week herfstvakantie hebben, kunnen overwegen om nog in oktober een skitrip naar de alpen te maken. Met de verse sneeuw die maandag verwacht wordt, worden de omstandigheden optimaal.

Op deze plaatsen kan je wintersporten in de herfstvakantie:

Oostenrijk:

 • Sölden
 • Pitztaler Gletsjer
 • Subaier Gletsjer
 • Hintertuxer Gletsjer
 • Mölltaler Gletsjer
 • Kaunertaler Gletsjer
 • Dachstein
 • Kitzsteinhorn Kaprun

Vanaf zaterdag is ook een klein deel van het skigebied van Kitzbühel dagelijks geopend.

Zwitserland:

 • Zermatt
 • Saas Fee
 • Engelberg

Frankrijk:

Snel nog een appartement of hotel zoeken?

In Oostenrijk zijn de meeste hoteliers zich aan het voorbereiden op het komende wintersportseizoen. Daarom zijn een groot aantal hotels en pensions gesloten. Gelukkig kan je via Booking.com toch nog snel een beschikbare accommodatie vinden. Gewoon hieronder invullen waar je heen wilt en wanneer. Dan krijg je direct het overzicht met alle mogelijkheden.Booking.com

 

Opmaat voor een strenge winter?

Is deze dump een eerste teken van de ‘strengste winter in 100 jaar‘ die door wetenschappers werd voorspeld? Wij weten het niet, we gaan gewoon genieten van de sneeuw en wachten daarna rustig af tot het winterseizoen begint.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Galaaxy: Hipster upgrade voor Bergstation Laax
Ook interessant
Goedkope wintersport outfit voor je kind