Een van de meest geliefde skigebieden onder de lokals van Ski Amadé is Zauchensee. Dit skiparadijs ligt relatief hoog en is daardoor sneeuwzeker. De hotels en appartementen zijn beperkt (waardoor hier minder toeristen komen) en de offpiste mogelijkheden zijn enorm. Kortom: voor ons redenen genoeg om Zauchensee dit seizoen meermaals uitgebreid te bezoeken en de balans op te maken.

Wintersport in Zauchensee = een lang seizoen

De eerste sneeuw van dit seizoen vonden wij in Zauchensee. Al in oktober stonden we hier in de poeder en maakte de eerste (toer)skiërs hun afdalingen hier. Ook aan het einde van het seizoen blijft Zauchensee langer open dan omliggende skigebieden. Tot 15 april kan je genieten van wintersport in Zauchensee.

skivakantie zauchensee

Wintersport in Zauchensee = uitdagend

De pistes zijn net wat steiler als in omliggende dorpen. De wintersporters zijn net wat sportiever (ehhh beter) dan in omliggende dorpen en de wachtrij bij de liften is doorgaans minder lang (of eigenlijk: deze is er meestal niet).

Wintersport in Zauchensee = veelzijdig

Zwarte pistes, rode pistes, blauwe pistes, blauwe paden, skiroutes, funslopes, offpiste mogelijkheden te over. Zauchensee heeft het allemaal. Daarbij is Zauchensee verbonden met het qua sfeer onderscheidende Flachauwinkl en idyllische Kleinarl waardoor je een extra groot en veelzijdig skigebied ervaart.

Wintersport in Zauchensee = ook na het skiseizoen genieten

Wanneer de lift op 15 april sluit, blijft de parkeerplaats bij Zauchensee druk bezocht. Toerskiërs grijpen hun kans en blijven zo lang mogelijk van de sneeuw genieten. We hebben gehoord dat je hier tot begin mei kan toerskiën. We kunnen het niet uit eigen ervaring bevestigen, maar zullen dat dit voorjaar gaan ontdekken (stay tuned).

vakantie Zauchensee

Wintersport in Zauchensee = culinair genieten

Berghutten genoeg. En de kwaliteit is eigenlijk overal goed. Onze favoriet is de Rauchkopfhütte. Deze hut ligt op de top bij de Tauernkarbahn. Het uitzicht op het terras is fenomenaal. En het typische Oostenrijkse eten is goed. Probeer vooral een van de huisgemaakte taarten, deze zijn onovertroffen!

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Hochkönig wordt nog koninklijker
Ook interessant
Skilift Bad Hofgastein klaar voor museum