Wil jij op wintersport in de kerstvakantie? Als je nu je skivakantie boekt kan je veel geld besparen. Bovendien heb je op dit moment nog veel keuze uit accommodaties en skigebieden. In dit artikel hebben we een overzicht gemaakt van de beste wintersport aanbiedingen voor de kerstvakantie die je op dit moment kan boeken. Kijk snel of er iets voor jou bij zit!

Snel naar de wintersport kerstvakantie aanbiedingen:
Witte kerst in Eben 2018
Prachtige omstandigheden tijdens een wintersport in de kerstvakantie.

Wintersport kerstvakantie 2019-2020

De kerstvakantie is een bijzondere periode om op wintersport te gaan. De dorpen, hotels en huizen worden prachtig versierd. Overal zie je kerstbomen en worden er kerstmarkten en speciale winterwandelingen georganiseerd. De sneeuw maakt het allemaal nog sfeervoller en zorgt ervoor dat een wintersport met kerst echt magisch wordt.

Tijdens de kerstdagen zijn de skigebieden open. Alleen op 24 december sluiten sommige skiliften wat eerder. Op die manier kunnen de medewerkers van de skiliften kerstavond (24 december) samen met hun familie vieren.

Dit jaar begint de kerstvakantie op 21 december 2019 en duurt tot 5 januari 2020. Op maandag 6 januari beginnen de scholen weer. Wil je goedkoop op wintersport? Kies dan voor de eerste week van de kerstvakantie. In de meeste skigebieden is het het in de kerstweek verrassend rustig. Dit komt omdat de meeste wintersporters pas na de kerstdagen op wintersport gaan. De tweede week van de kerstvakantie is daarentegen een stuk drukker (en duurder).

Wintersport kerstvakantie - een bezoek aan de kerstmarkt
Een bezoek aan de kerstmarkt mag niet ontbreken.

Frankrijk (vanaf 149 euro)

De beste aanbiedingen voor een wintersport in de kerstvakantie hebben we gevonden in de Franse skigebieden. Je kunt al een paar dagen in de Franse Alpen doorbrengen voor slechts 149 euro per persoon. En dan is je skipas ook nog eens in de prijs inbegrepen. De skivakanties met het meeste voordeel van dit moment zijn:

  • 4 dagen naar Valfréjus voor 149 euro  (meer info).
  • 8 dagen wintersport in Superdévoluy voor 245 euro (meer inf0).
  • 7 dagen naar het uitdagende Val Thorens voor 371 euro (meer info)
appartement val thorens
Skiën tot aan je appartement in Val Thorens.

Oostenrijk (vanaf 219 euro)

In het populaire Oostenrijk is een wintersport tijdens de kerstvakantie iets duurder dan in Frankrijk. Toch vonden we ook daar een aantal mooie aanbiedingen. Gelukkig zijn er nog een behoorlijk wat accommodaties in populaire skigebieden beschikbaar. Hieronder staan onze favoriete vakanties:

Skigebied dichtbij Nederland Oostenrijk
Wintersport in december in Oostenrijk. Zonnig en veel sneeuw.

 


Italië (vanaf 229 euro)

De Italiaanse skigebieden worden steeds populairder en dat is niet zo gek. Liefhebbers van strak geprepareerde pistes en heerlijk eten komen in Italië echt aan hun trekken. Ook in Italië hebben we natuurlijk ook een aantal mooie aanbiedingen voor wintersport tijdens de kerstvakantie gevonden:

  • 4 dagen in een luxe hotel in Passo Tonale voor 330 euro (meer info).
  • 7 dagen naar Marilleva 1400 voor 407 euro (meer info).
  • 8 dagen naar het prachtige Val Senales voor 506 euro (meer info).
Val Senales skigebied bovenop de gletsjer
Prachtige pistes in Val Senales.

 


Bonustip voor families: een chalet huren

Tenslotte nog een bonustips voor families en groepen. Wil je een speciale kerst of oud en nieuw beleven in de sneeuw? Huur dan met je gezin, familie of vrienden een eigen chalet. En breng de feestdagen door in je eigen vakantiehuis in de Alpen. Een betere kerst kunnen wij ons niet voorstellen. Er zijn een aantal Nederlandse reisorganisaties die chalets verhuren. De bekendste aanbieders zijn: Chalet.nlChaletsplus.com en Belvilla.

Wil je meer weten over wintersporten met een groep vrienden, collega’s of familie? Lees dan ook een van onze handige artikelen daarover:

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Liftverbinding Wagrain-Kleinarl eindelijk officieel
Ook interessant
Zo leuk is zomer met je familie in de skigebieden