Je kijkt uit over de pistes. Vanmorgen zat je als eerste in de lift. En nu ben je vol trots op de fantastische skitocht die je afgelegd hebt. De zon schijnt, de sfeer is goed en dit wordt de laatste afdaling van de dag. Je haalt diep adem. Verse lucht vult je longen en dan neem in één keer de afdaling tot het dal. Tot voor de deur van de après ski. Je parkeert je ski’s in het rek en gaat op in het feestgedruis. De après ski nummers galmen door de ruimte en je voelt de ontlading na een dag van inspanning in de buitenlucht. Maar je wilt meer. Iemand schreeuwt in je oor dat het tijd is om te rodelen. Niet veel later suis je de rodelbaan af. Adrenaline giert door je lichaam. Dit is geen droom, dit is het leven. Dit is wintersport in Flachau.

Flachau skien
Flachau is een sneeuwzeker skigebied in Oostenrijk.

Wintersport à la carte

In Flachau kunnen wintersporters hun hart ophalen. Heerlijk skiën, coole funsporten en uitbundige après ski, je vindt het hier in overvloed.

Vanuit het dal van Flachau heb je direct toegang tot drie geweldige skigebieden: de eindeloze pistes van Snow Space Salzburg, het uitdagende skiparadijs Zauchensee-Flachauwinkl en de spannende pistes en freestyle parken op de Shuttleberg bij Flachauwinkl-Kleinarl. Daarnaast heb je met je skipas ook nog eens toegang tot alle andere skigebieden van Ski amadé. In totaal liggen er 760 km geprepareerde pistes op je te wachten.

Snow Space Salzburg

Snow Space Salzburg is het bekendste skigebied van Flachau. Hier liggen lange, brede afdalingen en moderne liften op je te wachten. De meeste pistes zijn overzichtelijk en redelijk eenvoudig. Ervaren wintersporters moeten echt de Hermann Maier skironde maken. Tijdens deze ronde kom je door de wintersportdorpen Flachau, St. Johann en Wagrain. En voor de liefhebbers zijn er natuurlijk ook een aantal uitdagende zwarte afdalingen te vinden.

Shuttleberg

Aan het einde van Flachau ligt de Shuttleberg. Het skigebied van Flachauwinkl en Kleinarl. Dit gebied is uitermate geschikt voor families en freestylers. Zowel in Flachauwinkl als in Kleinarl zijn een groot aantal kindvriendelijke afdalingen en funslopes te vinden. Een bezoek aan Absolut Park, een van de mooiste funparken in de Alpen, mag ook absoluut niet ontbreken. Al is het alleen maar om te kijken naar alle waanzinnig ’tricks’ van snowboarders en freestylers.

Zauchensee-Flachauwinkl

Op zoek naar meer uitdaging? Ga dan naar Zauchensee-Flachauwinkl. Dit is het favoriete skigebied van de locals. En dat is niet voor niets. De afdalingen zijn steiler en je kunt hier heerlijke poeder uitdagingen maken.

Welk skigebied van Flachau je ook kiest, in Flachau beleef je een wintersport à la carte waarbij je elke dag opnieuw kan kiezen uit een gevarieerd aanbod van geweldige pistes.

Flachau
In Flachau is voor ieder wat wils.

Zoveel te doen dat je de tijd vergeet

In Flachau vergeet je de tijd. Zonder dat je er erg in hebt gaat de dag geruisloos over in de nacht. Want ook na een dag op de piste is er nog genoeg te doen en te beleven. Wat dacht je van een tour met een segway of fatbike (mountainbike met extreem dikke banden) door het magische winterlandschap rondom Flachau?

Wil je liever wat sneller naar beneden? Probeer dan eens een afdaling met een snowbike, een sneeuwfiets met ski’s in plaats van wielen. Of ga een keer rodelen. Er zijn in Flachau maar liefst vier verlichte rodelbanen, waar je ook ’s avonds op de slee de berg af kunt glijden. En als dat nog niet snel genoeg is, maak dan een ritje met de alpen achtbaan ‘Lucky Flitzer’. Wat je ook doet: jij krijgt die lach niet meer van je gezicht!

Ben je toe aan een dag of middag met wat minder actie en misschien een meer romantische wintersport? Ook dan ben je in Flachau op de juiste plek. Maak een heerlijk sneeuwschoenwandeling door het prachtige, winterse landschap.

Flachau rodelen
In Flachau zijn maar liefst 4 verlichte rodelbanen! Plezier gegarandeerd.

Opladen voor de volgende dag

Na een actieve dag in de bergen is er geen betere plek om bij te komen en op te laden dan bij Therme Amadé. In dit geweldige complex zijn maar liefst elf verschillende zwembaden, drie gave glijbanen en een afgescheiden, zeer uitgebreid saunacomplex met thermaalbaden en verschillende sauna’s.

Want hoe actief je wintersport in Flachau ook is, je zult hoe dan ook uitgerust vertrekken uit dit bijzondere wintersportdorp. Gegarandeerd met een aantal mooie herinneringen 😉

Win een wintersportvakantie!

Wil je een complete wintersportvakantie naar SalzburgerLand winnen? We geven maar liefst 8 reizen weg! Ga voor meer informatie en om mee te doen naar www.salzburgerland.com
Winnen Salzburgerland

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Sneeuwdump onderweg naar de skigebieden! Valt er echt 140 cm sneeuw?
Ook interessant
Review: Mons Royale thermokleding getest