Wintersport Val Thorens – groots, uitdagend en voordelig

Wintersport Val Thorens is gezellig en sneeuwzeker. Er zijn veel nederlanders in het dorp en het is een reusachtig groot skigebied!

In het Franse Val Thorens kan je wintersporten vanaf eind november tot begin mei. Het dorp Val Thorens ligt op bijna 2300 meter en het skigebied van Val Thorens reikt tot ruim 3000 meter. Bovendien is er in het skigebied van Val Thorens een gletscher, waardoor je zelfs met relatief warm weer nog prima kunt skiën of snowboarden. Maar je kunt ook super uitgaan in ‘Val Tho’.

Geweldig mooie impressie van Wintersport in Val Thorens Frankrijk

Skigebied Val Thorens

Val Thorens vormt samen met de buurgemeentes Les Menuires, Meribel en Courchevel het skigebied ‘Les Trois Vallees’. Dit reusachtige skigebied omvat ruim 600 kilometers aan pistes. Zelfs extreem gevorderde skiërs en snowboarders hoeven zich dus niet te vervelen in het skigebied van Val Thorens.

Maar ook voor beginners is het skigebied van Val Thorens uitermate geschikt. Midden in het ‘dorp’ bevind zich een afgesloten oefenweide waar zowel volwassenen als kinderen uitermate goed kunnen leren skiën.

Plattegrond skigebied Val Thorens

Hieronder staat een plattegrond van het skigebied voor je wintersport Val Thorens.

Wintersport Val Thorens - plattegrond van het skigebied

Skigebied Val Thorens – Tips

  • De langste afdaling is de Col de l’Audzin. Deze rode afdaling is 12 kilometer lang en heeft bijna 1400 meter hoogteverschil.
  • De steilste afdaling in het skigebied van Val Thorens is de Combe de Caron. Deze afdaling is ‘pikzwart’. En echt steil!
  • Een dag skiën of boarden in het nabijgelegen Les Menuires
  • Wintersporten in Val Thorens tijdens de ‘Dutch Week’. (tijdens de meivakantie).

Accomodatie Val Thorens

Er is een ruim aanbod van met name appartementen in Val Thorens. Veel Nederlandse touroperators bieden appartementen in Val Thorens aan. Vaak bieden zij een appartement in in combinatie met een skipas. Let wel op. Deze skipas is vaak alleen voor het skigebied van Val Thorens. Als je ook wilt wintersporten in de rest van ‘Les Trois Vallees’ dan moet je vaak bij betalen.

De meeste appartementen in Val Thorens liggen direct aan de piste. Dat betekent weinig sjouwen met je materiaal en lekker veel skiën. Dit geldt natuurlijk ook voor de hotels in Val Thorens.

Het is ook goed mogelijk om zelf een hotel in Val Thorens te boeken. Dit kan bijvoorbeeld via booking.com, een Nederlandse reisorganisatie. Als je hieronder de data van je wintersport in Val Thorens invult, dan krijg je vanzelf een lijst met beschikbare accomodatie te zien.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *