YEAH! Koning Winter is terug in Oostenrijk. En zelfs redelijk vroeg voor de tijd van het jaar. De start van wintersportseizoen staat in veel skigebieden pas over 3 weken gepland. Maar afgelopen week sneeuwde het al flink. En hoewel de meeste dalen nog groen zijn, is het nu eindelijk weer koud genoeg om de sneeuwkanonnen aan kunnen zetten. En dat gebeurt dan ook op grote schaal. Overal waar we kijken zien we de pistes langzaam een beetje wit worden.

Hieronder hebben we een aantal fijne beelden verzameld van de productie van kunstsneeuw. Wij hebben al een paar dagen op de piste gestaan, maar gaan nu wel echt aftellen naar de start van het skiseizoen. Ben jij ook al aan het aftellen?

De sneeuwkanonnen van Schladming

Schladming is zo’n skigebied dat elk jaar probeert om als eerste de skiliften te openen. In 2017 was dat al begin november en ook dit jaar kan het ook wel eens vroeg in november zijn. De sneeuwkanonnen van Schladming staan dag en nacht aan en dat zorgt voor mooie plaatjes. Zoals deze die wij op instagram zagen. We zijn benieuwd wanneer dit skigebied open gaat.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Planai Schladming (@planai_schladming) op

Basislaag voor de hele winter in skigebied Saalbach

Met de kunstsneeuw zorgen de skigebieden er voor dat ze een basislaag hebben waarmee wintersporters de hele winter kunnen genieten van perfecte pistes. Dat is belangrijk voor het toerisme en de lokale economie. Vandaar dat op dit moment de sneeuwkanonnen overal vol gas aan staan. Net zoals op de foto hieronder uit het populaire skigebied Saalbach.

sneeuwkanonnen aan saalbach

Prachtige beelden uit Filzmoos

Misschien wel de mooiste foto van een sneeuwkanon dat aanstaat. Deze komt uit het kleine skigebied Filzmoos. Je zit dat de bergtoppen en bomen wit zijn, en hoewel het dal bedekt wordt door een dikke laag bewolking, is het boven de bewolking prachtig.

Fijne beelden uit Fanningberg

Vlakbij het sneeuwzekere skigebied Obertauern ligt Fanningberg. Dit is een klein skigebiedje in de Lungau, in het zonnige Zuiden van SalzburgerLand. Een plek waar nog nauwelijks Nederlanders komen. En waar op dit moment de meeste sneeuw ligt. Met die blauwe lucht en die verse sneeuw ziet het er toch prachtig uit?

Flachau langzaam winterklaar

Als we uit ons raam kijken, dan kijken we recht op het skigebied van Flachau. Afgelopen weekend zagen we al dat de sneeuwkanonnen ‘s nachts getest werden. En sinds gisteren maken ze ook overdag sneeuw. Zou het skigebied eerder open gaan dan gepland!?

 

Oostenrijkse skigebieden aan het aftellen

Afgelopen maanden was het in Oostenrijk veel warmer dan normaal. Maar vooralsnog is dat geen reden tot zorgen. Het koude weer kwam precies op tijd, net als de sneeuw. Nu kunnen ze langzaam gaan aftellen naar de start van het wintersportseizoen. Het koude weer wat de komende dagen verwacht wordt, stelt ze in staat om veel sneeuw te produceren en de start van het skiseizoen zeker te stellen. Komende dagen blijft het nog koud en gaat het zelfs nog meer sneeuwen. Dat gaat vast zorgen voor veel mooie plaatjes op de webcams en social media.

Wil jij op de hoogte blijven van sneeuwval in Oostenrijk komende dagen? Volg ons dan:

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Sensatie: Schladming opent vrijdag eerste skiliften
Ook interessant
Ontstressen voor kerst: zo leuk is advent in Obertauern