banner

Terwijl wij genieten van prachtig herfstweer in Oostenrijk, zijn de skigebieden zich al druk aan het voorbereiden op het komende wintersport seizoen. De afgelopen maand zijn de meeste sneeuwkanonnen al op hun plek gezet. Een teken dat we zo langzamerhand kunnen gaan aftellen naar de opening van het skiseizoen.

Sneeuwkanonnen en witte toppen.
De toppen zijn al wit. De winter komt er aan in Schladming!

Reiteralm ieder jaar een van de eersten

Het sportieve skigebied Reiteralm is een onderdeel van skigebied Schladming. Op de Reiteralm doen ze al jaren hard hun best om als één van de eerste laaggelegen skigebied de pistes te kunnen openen. Het skigebied is mede daardoor erg geliefd bij skiracers. De sneeuwkanonnen van Reiteralm waren dan ook de eerste die al helemaal op hun plek stonden.

In Reiteralm staan de sneeuwkanonnen allemaal al op hun plek.
In Reiteralm staan de sneeuwkanonnen allemaal al op hun plek.

Skigebieden laten zich niet verassen door een vroege winterinval

Het neerzetten van de sneeuwkanonnen start al aan het begin de herfst. Zo worden de skigebieden niet verrast wanneer ‘Koning Winter‘ zich eerder meldt dan gepland. Terwijl het prachtig herfstweer is, met temperaturen van zo’n 20 graden, brengen helikopters en pistenbully’s de sneeuwkanonnen de berg op. Zo zorgen ze er voor dat de sneeuwkanonnen aangezet kunnen worden zodra het een paar dagen flink vriest.

sneeuwkanonnen
Alle sneeuwkanonnen worden op hun plaats gezet in Snow Space Salzburg.

In Amerika staan de sneeuwkanonnen zelfs al aan

Wintersport in Canada en Amerika begint vroeger dan in de Alpen. Het is daar al eerder in het seizoen koud en er valt dan ook al meer sneeuw. Niet voor niets zijn de eerste skiwedstrijden van het seizoen elk jaar in Canada en de Verenigde Staten. In skigebied ‘Araphoe Bassin‘ stonden de sneeuwkanonnen in oktober al vol gas aan. Daar is een deel van het skigebied zelfs al open voor wintersporters. Om jaloers van te worden…

Ben jij je al aan het voorbereiden op de winter?

De skigebieden zijn druk bezig met de voorbereiding op de komende winter. Bij ons groeit de winterstemming ook met de dag. Hoe zit dat met jou? Ben jij je al aan het voorbereiden op de winter? Heb jij je skikleding al gecontroleerd? Al naar de nieuwe collectie ski handschoenen gekeken? Of heb je de wintersport 2023 nog niet geboekt? En wacht je af tot de winter echt begint? Voor iedereen die nog op zoek is naar en nieuwe betsemming, staan hieronder een aantal inspirerende artikelen die je kunnen helpen tijdens je zoektocht naar een nieuwe bestemming:

Op de hoogte blijven?

Elke winter houden we onze lezers op de hoogte van de actuele stand van zaken in de skigebieden. Wil je daarvan op de hoogte blijven? Volg ons dan via social media:

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Appartement in Les Menuires boeken? Deze 5 zijn super tof
Ook interessant
Waarom jij deze winter met het vliegtuig naar Innsbruck wil!