YES! HET GAAT SNEEUWEN! De afgelopen weken overheerste de zon in de Alpen en viel er nauwelijks sneeuw van betekenis. Gelukkig gaat daar komende week verandering in komen.

Volgens weerwebsite wetter.at is er een enorm pak sneeuw onderweg naar Oostenrijk. Met name in Karinthië en delen van SalzburgerLand kan tot wel 2 meter sneeuw vallen. Ook op diverse andere weerwebsites wordt veel sneeuw voorspeld.

Weer website: wetter.at (29 november 2020)

Waar en wanneer gaat het sneeuwen?

We moeten nog even geduld hebben voor deze enorme dump. Die wordt namelijk pas volgend weekend (7/8 december) verwacht. Maar ook al eerder wordt er wat sneeuw verwacht in de Alpen. Vanaf dinsdag gaat het bijna overal in Oostenrijk sneeuwen. In het Westen (Vorarlberg en Tirol) wordt zo’n 30 centimeter sneeuw verwacht, meer naar het Oosten (SalzburgerLand) valt zo’n 15-20 cm. Genoeg om de wintersportregio’s te voorzien van een mooie laag sneeuw.

De enorme sneeuwdump wordt volgend weekend verwacht. En hoewel de hoeveelheden die voorspeld worden behoorlijk variëren, kan het wel eens een mega dump worden. Met name in Italië, Karinthië en het Zuiden van SalzburgerLand wordt in sommige berekeningen wel 2 meter sneeuw verwacht. In sommige dalen zelfs nog meer.

Het wordt dus een spannende week. Iets wat ook de weerman van het populaire radiostation Ö3 is opgevallen. Hij plaatste vanmiddag deze update op facebook.

Het blijft natuurlijk een weersverwachting

Als deze voorspellingen uitkomen, kunnen we ons echt op gaan maken voor een enorm pak sneeuw! Helaas blijven het weersverwachtingen. Het is geen exacte wetenschap en zeker van voorspellingen op zo’n lange termijn blijft het afwachten of ze daadwerkelijk uitkomen. Sneeuwval blijft nou eenmaal lastig te voorspellen. Toch is het fijn om naar de verwachtingen voor komende week te kijken. Na een maand met vooral zonnig en warm weer, hopen wij dat de winter nu eindelijke in alle hevigheid losbarst. Als deze weersverwachting uitkomt, zitten we wat dat betreft goed. Nu maar afwachten of en hoeveel sneeuw er daadwerkelijk gaat vallen.

Wij hebben voor de zekerheid onze sneeuwschep opgezocht. Wie weet krijgen we wel weer net zo’n recordwinter als in 2019. Wat denk jij? Wordt het een strenge winter? Of moeten we rekening houden met een kwakkelwinter.

Sneeuwruimen
Wij hebben onze sneeuwschep al weer opgezocht..

Ben jij klaar voor de winter?

Het wordt koud, de sneeuwkanonnen staan al een paar dag aan en er wordt sneeuw voorspeld. Coronacrisis of niet, de winter komt er aan! En hoewel het voorlopig afgeraden wordt om naar het buitenland te reizen, is er niks leuker dan dagdromen en plannen maken voor de komende wintersport. Voor iedereen die, net als wij, geniet van de voorpret op de winter hebben we hieronder een aantal leuke artikelen verzameld.

Op de hoogte blijven?

Natuurlijk houden we onze lezers op de hoogte van de actuele situatie in de skigebieden. Wil jij op de hoogte blijven van de komende sneeuwdump en de nieuwste coronamaatregelen? Volg ons dan via social media:

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
6 niet te missen last minute aanbiedingen voor de kerstvakantie
Ook interessant
Winterdromen van een familievakantie in Gargellen