banner

Het is ultiem genieten in de skigebieden! Het stormde nog en sneeuwde enorm op dinsdag en woensdag, maar dat is gisteren en vandaag ruimschoots gecompenseerd. Op dit moment is het ultiem ‘Kaiserwetter‘. Met veel verse sneeuw, een strakblauwe lucht en de hele dag zon. Wij waren op de piste in het skigebied van Flachau. Dat was ultiem genieten!

Het was echt genieten op de piste in Flachauwinkl.
Het was echt genieten op de piste in Flachauwinkl.

Droomweekend voor de boeg

Dit weekend blijft het mooi weer! Met heel veel zon en temperaturen rond het vriespunt. Ideaal, zo blijft de sneeuw lekker lang goed. Hieronder staat de weersverwachting voor Obertauern (SalzburgerLand). Je ziet het, qua weer krijgen we een droomweekend.

Weer komende 7 dagen
Weersverwachting komende dagen (bron: wetter.at)

Volgende week sneeuw in de Alpen

Vanaf maandag is het gedaan met het mooie weer. Het gaat weer sneeuwen! Vanaf maandag tot en met woensdag kan er lokaal wel 85 cm sneeuw vallen. Vooral in het Westen van Oostenrijk en in de Franse skigebieden wordt veel sneeuw voorspeld. Onderstaande weersverwachting geldt voor skigebied Montafon. Je ziet het, tot woensdag wordt er maar liefst 85 cm sneeuw verwacht.

Sneeuw voorspeld in Montafon
Sneeuw voorspeld in Montafon (bron: bergfex.at)

Ben jij goed voorbereid?

Ga jij volgende week op skivakantie? Vergeet dan zeker niet om je skibril in te pakken die zul je zeker nodig hebben. Maar ook je ski-zonnebril moet zeker mee, want zaterdag en zondag valt er genoeg te genieten van de zon.

Zon op het terras
Genieten van de zon. Bijvoorbeeld op een terras.

En de voorjaarsvakantie?

Na volgende week begint de voorjaarsvakantie. Het moment waarop veel Nederlandse wintersporters afreizen naar de Alpen. Zoals het er nu naar uit ziet, ligt er dan een enorm pak sneeuw. Een heerlijk vooruitzicht toch?! Hoe het weer er dan uit gaat zien, is op dit moment nog niet duidelijk. De eerste voorspellingen gaan uit van veel zon en aangename temperaturen. Klinkt goed, maar de weersverwachtingen op lange termijn zijn niet zo betrouwbaar, dus er kan nog van alles mee gebeuren. We gaan het de komende dagen voor jullie volgen. Wil je daarvan op de hoogte blijven? Volg ons dan via social media:

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Bus naar Oostenrijk: reistijden, kosten en info
Ook interessant
Een wintersport rondreis door SalzburgerLand