Afgelopen dagen was het overwegend zonnig in Oostenrijk. Gisteren was misschien wel de mooiste dag van deze winter. Er was ’s nachts 40 centimeter verse sneeuw gevallen en overdag konden we genieten van een strakblauwe lucht en de zon. Ideaal wintersportweer! Maar daar komt nu verandering in. Eerst wordt het warmer, daarna wordt neerslag verwacht en vanaf dinsdag gaat het echt enorm dumpen. Als we weersvoorspellingen kloppen, zal er lokaal tot anderhalve meter sneeuw vallen!

Win een wintersportvakantie!

Wil je een complete wintersportvakantie naar SalzburgerLand winnen? We geven maar liefst 8 reizen weg! Ga voor meer informatie en om mee te doen naar www.salzburgerland.com
Winnen Salzburgerland
Genieten van de zon in de skilift.
Gisteren was de mooiste dag van deze winter (tot nu toe).

Eerst even lente

Komende dagen wordt het eerst warmer. Zaterdag en zondag worden perfecte dagen voor het terras (vergeet je zonnebril en wintersport zonnebrand niet 😉 ). Temperaturen in Oostenrijk kunnen oplopen tot 20 graden. De nulgradengrens ligt dan op ongeveer 2.000 meter, dus prima wintersportweer maar wel bijzonder warm voor de tijd van het jaar.

Maandag maakt de zon plaats voor bewolking en kan het in de dalen (een beetje) regenen. Vervelend wanneer je op wintersport bent, maar na de regen komt er sneeuw. En niet zo’n beetje ook!

lente in Oostenrijk
Eerst een paar dagen lente.

Vanaf woensdag koud en (veel) sneeuw

Als we weersvoorspellingen kloppen, wordt het vanaf volgende woensdag een stuk kouder en gaat het sneeuwen. Tijd om de zonnebril in te ruilen voor een skibril. De winter is namelijk nog lang niet voorbij. Zelfs in maart moeten wintersporters er rekening mee houden dat er periodes met extreme kou kunnen voorkomen.

Weer januari
Weersvoorspelling komende 9 dagen (bron: Wetter.at)

Hoeveel sneeuw gaat er vallen?

Overal in de Alpen wordt sneeuw verwacht. De meeste sneeuw wordt verwacht in Oostenrijk en Zwitserland. Maar ook in Frankrijk en Italië wordt een enorm pak sneeuw verwacht. Hieronder staan de top 10 skigebieden waar de komende 6 dagen de meeste sneeuw verwacht wordt.

De 10 skigebieden waar de meeste sneeuw verwacht wordt. (Bron: wepowder.com)

Mooi op tijd voor de voorjaarsvakantie

De sneeuw die nu voorspeld wordt, komt mooi op tijd voor de voorjaarsvakantie. Want hoewel bijna overal alle pistes open zijn en de sneeuwcondities prima voldoen, was er deze winter nog niet zo veel sneeuw gevallen. Januari werd vooral gekenmerkt door droog en warm weer. Het was zelfs de op 3 na warmste januarimaand ooit gemeten. Gelukkig gaat dat nu veranderen. Heb jij nog geen wintersport geboekt tijdens de voorjaarsvakantie, maar sta je na dit bericht te springen om alsnog te gaan? Bekijk dan snel onze selectie van aantrekkelijke last minute aanbiedingen voor de voorjaarsvakantie.

Sneeuw in skigebied Flachau
Kunnen we volgende week meer foto’s als deze verwachten?

Het blijft natuurlijk een weersverwachting

Als deze voorspellingen uitkomen, kunnen we ons echt op gaan maken voor een enorm pak sneeuw. Helaas blijven het weersverwachtingen. Het is geen exacte wetenschap en of ze daadwerkelijk uitkomen blijft uiteraard onzeker. Sneeuwval is lastig te voorspellen, zeker op langere termijn. Toch is het fijn om naar de verwachtingen voor komende week te kijken. Na een maand met vooral zonnig en warm weer, hopen wij dat de winter nu eindelijke in alle hevigheid losbarst. Als deze weersverwachting uitkomt, zitten we wat dat betreft goed. Nu maar afwachten of en hoeveel sneeuw er daadwerkelijk gaat vallen. ?

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
De beste restaurants in Flachau: onze favorieten
Ook interessant
5 dingen waarvan je direct in de wintersportstemming komt