Zonnig weer in Eben

Komende week is het eindelijk zo ver, dan begint in Nederland de voorjaarsvakantie. Volgens de weersvoorspellingen wordt het tijdens de voorjaarsvakantie extreem zonnig wintersportweer. Voor het eerst deze winter wordt er in Oostenrijk een week vol zon verwacht. Een fantastisch vooruitzicht voor iedereen die naar de Alpen afreizen. Dat wordt genieten op de piste en op het terras.

Berghut in de zon in Saalbach: Heerlijk genieten in de zon. Zoals hier in skigebied Saalbach.
Heerlijk genieten in de zon. Zoals hier in skigebied Saalbach.

Zon, zon, zon en nog eens zon

Als we kijken naar de weersverwachting voor komende week dan staat daar maar één symbool: de zon. En voor extreem koud weer, zoals vorig jaar, hoef je ook niet bang te zijn. De temperaturen blijven overdag ruim boven het vriespunt. Zorg er daarom voor dat je je goed insmeert en draag een goede skibril (categorie 2 of 3) of ski zonnebril want de zon is medio februari al behoorlijk fel.

Weersverwachting voorjaarsvakantie
Bron: bergfex.com (14 februari 2019 – valentijnsdag)

Meer dan genoeg sneeuw

Over sneeuw hoef je je geen zorgen te maken. Er ligt inmiddels zo veel sneeuw dat in veel skigebieden dat zelfs een wintersport met Pasen (eind april) sneeuwzeker is. In veel dalen ligt nu meer dan een meter sneeuw, wat voor deze tijd van het jaar uitzonderlijk is. Kijk maar eens naar de sneeuwhoogtes in deze populaire skigebieden:

DorpSneeuwhoogte dalSneeuwhoogte berg
Flachau220 cm120 cm
Fiss210 cm90 cm
Gargellen185 cm150 cm
Saalbach260 cm100 cm
Maria Alm245 cm155 cm
Mayrhofen175 cm35 cm
Obertauern310 cm250 cm
Westendorf250 cm110 cm

Sneeuwkettingen niet nodig

Deze weersvoorspellingen zijn goed nieuws voor iedereen die komend weekend naar Oostenrijk afreist. Natuurlijk is het druk, maar door het mooie weer is de kans op files een stuk kleiner. En je sneeuwkettingen heb je waarschijnlijk ook niet nodig. Als je de juiste route kiest en slim plant, dan verloopt je reis naar de Alpen waarschijnlijk zonder al te veel problemen.

Alsnog op wintersport in de voorjaarsvakantie?

Ben je enthousiast geworden door dit geweldige vooruitzicht? En wil je alsnog op wintersport in de voorjaarsvakantie? Eerder deze week hebben we zes aantrekkelijke last minute aanbiedingen voor families met kinderen geselecteerd. Je kunt al op wintersport voor 428 euro en dat is inclusief skipas!

Reiteralm ski lift stoeltjeslift

Ga jij komende week op wintersport?

En wil je daarvan foto’s met onze lezers delen? Graag! Stuur ze dan op naar frank@op-wintersport.nl, of natuurlijk via onze sociale kanalen:

De leukste foto’s delen we zoals gewoonlijk metonze lezers.

1 Commentaar

 • Kirsten,

  Aan het aftellen, nog een aantal dagen en dan gaan wij richting het mooie Lechtal (Tirol).
  Ik kijk er ontzettend naar uit maar de weersvoorspellingen lijken mij iets minder gunstig. Dat heb je natuurlijk wanneer je zo laat op het seizoen gaan skiën.
  Ik heb liever koud en zonnig of gewoon sneeuw maar goed…
  Hopelijk komt er nog een flinke bak kou met zon maar ik vrees ervoor.
  Het wordt alvast volop genieten; lekker dineren, prachtige natuur en omgeving en uiteraard hard de pistes afknallen.

 • Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Eerder verschenen
  Foto Friday #64 – Flachau in 8 foto’s
  Ook interessant
  Leer beter skiën met deze simpele skioefeningen voor kinderen