Goed nieuws voor wintersporters en liefhebbers van kou en sneeuw. In de loop van de week wordt het eindelijk weer koud. En het gaat ook nog sneeuwen! Als de verwachtingen uitkomen, valt er zo’n 20-30 centimeter sneeuw. Deze sneeuw is zeer welkom, want het heeft al een paar weken niet of nauwelijks meer gesneeuwd in de skigebieden. Afgelopen dagen was het voornamelijk erg warm. In veel skigebieden scheen de zon en lokaal steeg de temperatuur tot boven 10 graden.

zon, lege piste, flachau
De zon overheerste in de skigebieden.

Vanaf woensdag sneeuw

Morgen is voorlopig de laatste (te) warme skidag. Vanaf dinsdagavond wordt het een stuk kouder. De vorstgrens daalt tot onder 1.000 meter. En het gaat sneeuwen. Lokaal kan er meer dan 80 centimeter sneeuw vallen. Maar in de meeste Oostenrijkse skigebieden zal het bij maximaal zo’n 20-40 centimeter blijven. Omdat het voornamelijk losse sneeuwbuien betreft, kunnen er behoorlijke verschillen optreden in de hoeveelheid sneeuw die gaat vallen.

sneeuw, blij, skistokken, skibril en revolution race
Het gaat behoorlijk sneeuwen in de skigebieden!

Waar gaat het sneeuwen?

Vanaf dinsdag gaat het in de hele Alpen sneeuwen. De eerste sneeuw wordt verwacht in het Westen. In de Franse en Zwitserse skigebieden. Ook in het Oostenrijkse Vorarlberg begint het dinsdag al met sneeuwen. De meeste sneeuw wordt de komende dagen verwacht in Frankrijk en Zwitserland. Maar ook in de Oostenrijk wordt op woensdag een mooi pak verse sneeuw verwacht.

Hieronder staat de verwachte sneeuwval in een aantal populaire skigebieden.

Skigebied Verwachte sneeuwval
Les Grand Montets (Frankrijk) 105 centimeter
Engelberg (Zwitserland) 85 centimeter
Chamonix (Frankrijk) 85 centimeter
St Anton am Arlberg (Oostenrijk) 75 centimeter
Tignes (Frankrijk) 70 centimeter
La Plagne (Frankrijk) 65 centimeter
Flaine (Frankrijk) 60 centimeter
Montafon (Oostenrijk) 50 centimeter
Flachau (Oostenrijk) 30 centimeter
Schladming / Hauser Kaibling (Oostenrijk) 30 centimeter

Daarna wisselvallig, dus zorg voor een goede skibril

Na woensdag blijft het een tijdje wisselvallig. Af en toe komt de zon te voorschijn, maar er valt ook regelmatig een laagje verse sneeuw. Als je met een goede skibril of skihelm met vizier de piste op gaat, kan je echt genieten van heerlijke omstandigheden. Voor iedereen die nog niet over een goede skibril beschikt, of die overweeg om een vizierhelm voor de winter aan te schaffen, hebben we hieronder een aantal informatieve artikelen op een rij gezet.

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
LIVE: genieten van verse sneeuw in Oostenrijk (en nog meer sneeuw op komst)
Ook interessant
Review Julbo Destiny: stijlvolle dames skibril met meekleurende glazen