banner

Wie deze week op wintersport is, mag zich echt een geluksvogel noemen. Afgelopen weekend heeft het nog gesneeuwd en sinds een paar dagen is het prachtig wintersportweer. Echt ‘Kaiserwetter‘, met skidagen waarop de hele dag de zon schijnt. Door de verse sneeuw liggen de pistes er super bij en het is ook nog eens extreem rustig. Betere skidagen als deze kunnen we ons niet voorstellen.

Nog een paar dagen zon in Oostenrijk

Alle wintersporters die deze week in Oostenrijk zijn, kunnen nog een paar dagen genieten van dit heerlijke winterweer. De temperaturen lopen langzaam op, waardoor het op de piste echt heel erg aangenaam wordt. Ook op de terassen in de de zon wordt het echt genieten. Ga jij komende dagen de piste op? Vergeet dan niet om een goede ski zonnebril en wintersport zonnebrand mee te nemen. De zon is namelijk behoorlijk fel.

Ook volgende week begint met veel zon. Op maandag kan er her en der wat sneeuw vallen, maar voor het overgrote deel heerst de zon.

zon, lege piste, flachau
De zon overheerst in de skigebieden. En kijk die lege pistes!

Vanaf woensdag sneeuw

Vanaf woensdag wordt er in de Noordelijke Alpen weer sneeuw voorspeld. Ga jij volgende week op wintersport? Vergeet dan zeker niet om een goede sneeuwbril, of je skihelm met vizier in te pakken. Die zal je zeker nodig hebben! Lokaal wordt er zo’n 30 centimeter sneeuw voorspeld. Maar omdat het hier om een lange termijn voorspelling gaat, kan het ook iets meer of minder zijn. Wil je exact weten hoeveel sneeuw er in jouw favoriete skigebied gaat vallen? Download dan een van de wintersport apps die een goede weersverwachting hebben, dan ben je precies op de hoogte van de verwachte hoeveelheid sneeuw.

Julbo skydome skibril
Een goede skibril is komende week geen overbodige luxe!

Heerlijke omstandigheden voor wintersport

Voor liefhebbers van sneeuw, kou, zon en lege pistes is het komende week echt heerlijk in de Alpen. Overweeg je om binnenkort op wintersport te gaan, maar heb je nog niet geboekt? Hieronder staan een aantal inspirerende artikelen:

Op de hoogte blijven?

Iedere winter houden we onze lezers op de hoogte van de actuele situatie in de skigebieden. Wil jij op de hoogte blijven van de komende sneeuwdump en het laatste nieuws? Volg ons dan via social media:

 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Wat is de beste route naar Oostenrijk?
Ook interessant
Bijzondere wintersport: zo ziet wintersport in China er uit