November 2020 is een rare maand. Normaal gesproken zijn wij in november al helemaal in winterstemming. De skikleding hant klaar en we rijden zo vaak mogelijk naar sneeuwzekere skigebieden in Oostenrijk om daar te genieten van de eerste sneeuw. Helaas is dit jaar alles anders. Door de strenge lockdown in Oostenrijk zijn de skiliften nu dicht. Bovendien werkt het weer ook no niet echt mee. Waar het in oktober drie keer flink dumpte, is november vooral zonnig en droog. En van die strenge winter die voorspeld wordt, hebben we ook nog maar weinig gemerkt. Gelukkig lijkt daar nu verandering in te komen. Komend weekend dalen de temperaturen en wordt er sneeuw verwacht. Wanneer de voorspellingen uitkomen zelfs tot in het dal. Zou dit het begin van de winter inluiden?

Witte toppen tijdens een herfstwandeling.
Witte toppen tijdens een herfstwandeling.

Kou en een beetje sneeuw onderweg naar Alpen

Afgelopen weken was het ‘Kaiserwetter‘ in Oostenrijk. ’s Nachts vriest het licht, maar overdag gaf de thermometer vaak zo’n 10 graden aan. Behoorlijk warm voor de tijd van het jaar. Vanaf donderdag komt hier echter verandering in. De vorstgrens daalt dan naar ongeveer 900 meter en op vrijdag en zaterdag wordt zelfs sneeuw verwacht. Geen grote hoeveelheden, maar op sommige plekken kan er toch wel zo’n 20 centimeter vallen. Genoeg om alles met een witte deken te bedekken.

Bron: wetter.at
Bron: wetter.at

Gaan de sneeuwkanonnen aan?

De kou en de sneeuw die we verwachten, lijken het ideale moment om ook de sneeuwkanonnen aan te zetten. In alle skigebieden waar we de afgelopen week kwam, staan ze al klaar. De vraag is nu óf en hoe lang ze aan gaan.

de sneeuwkanonnen staan klaar
De sneeuwkanonnen staan klaar.

Ben jij klaar voor de winter?

Het wordt koud, de sneeuwkanonnen staan klaar en er wordt sneeuw voorspeld. Coronacrisis of niet, de winter komt er aan! En hoewel het voorlopig afgeraden wordt om naar het buitenland te reizen, is er niks leuker dan dagdromen en plannen maken voor de komende wintersport. Voor iedereen die, net als wij, geniet van de voorpret op de winter hebben we hieronder een aantal leuke artikelen verzameld.

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Live: Oostenrijkse skigebieden kleuren wit
Ook interessant
Live! Sneeuwdump in Amerika en skigebieden open in Canada