De skigebieden in de alpen beleven dit jaar de beste kerst in jaren. Waar je de afgelopen jaren echt op zoek moest naar sneeuw en de skigebieden aangewezen waren op kunstsneeuw is dat dit jaar helemaal anders. Sinds medio november arriveert het ene kou- en sneeuwfront in de alpen en op dit moment is het overal diep winters. Of je nu naar Frankrijk, Italië, Zwitserland of Oostenrijk kijkt, overal ligt meer dan genoeg sneeuw om een witte wintersport met kerst te kunnen garanderen.

Hieronder staan een aantal foto’s van de sneeuw in de wintersport gebieden. Zo kan je je een beeld vormen van hoeveel sneeuw er nu al ligt.

Gargellen: 90 cm in het dal.

Afgelopen weekend waren wij in het skigebied Montafon. In het dorpje Gargellen ligt bijna een meter sneeuw. En bovenop de berg, daar ligt nog veel meer.

TIP: Landal heeft nog een aantal appartementen vrij voor de kerstweek. (of kijk hier voor alle landal parken  in Oostenrijk)

Meer dan 2 meter sneeuw in Val Thorens.

Afgelopen 10 dagen sneeuwde het enorm in ‘Valtho’. Er viel in het onder Nederlanders immens populaire skigebied meer dan 2 meter sneeuw. En inmiddels ligt er 2.20 meter sneeuw in het dorp, en zelfs 2.65 meter op de top :0.

Mocht je alsnog besluiten om af te reizen naar Val Thorens. Kijk dan even op Booking.com voor beschikbare accomodaties.

En in de rest van Frankrijk.

Ligt ook al meer dan voldoende sneeuw. Zoals hieronder in La Clusaz (bij Flaine).

Serfaus – Fiss – Ladis

Het skigebied van Serfaus ging als een van de weinige skigebieden niet eerder open dan gepland. Toch ligt er genoeg sneeuw. In het dorp ligt ‘slechts’ 40 cm, maar op de bovenste pistes ligt wel zo’n 1.20 meter sneeuw. (Er zijn overigens nog accommodaties vrij 🙂 )

Ischgl is klaar voor de kerstvakantie.

In het populaire en hooggelegen Ischgl is het altijd behoorlijk druk in de kerstvakantie. Ischgl is dan ook één van de meest sneeuwzekere skigebieden van Oostenrijk. Ook dit jaar liggen de pistes er weer prachtig bij in Ischgl. In het dorp ligt nu 40 cm sneeuw en op de ligt ruim 1 meter.

Sölden al ruim drie maanden open.

Het skigebied van Sölden is nu (midden december) al drie maanden open en wordt week na week mooier.

Tirol: Zillertal, Ellmau & Westendorf

Wintersporters die komende kerstvakantie af reizen naar het populaire Zillertal, of naar Westendorf hoeven zich ook geen zorgen te maken over de sneeuwcondities. Kijk maar naar deze beelden uit Königsleiten, Westendorf en Ellmau.

 

Italië ook verzekert van een witte kerst.

In Italië heeft het afgelopen week flink ook gesneeuwd. Afgelopen jaren waren alleen de pistes wit, nu ziet ook de omgeving er erg winters uit. Kijk maar op de foto hieronder uit Alta Badia.


Zwitsersland.

Ook in de Zwitserse alpen krijgen we een witte kerst te kunnen garanderen. Onderstaande foto komt uit Belalp (Wallis)

Ook genoeg sneeuw in Ski Amadé.

Ook bij ons in Eben, midden in het Ski Amadé skigebied. ligt op dit moment enorm veel sneeuw. Er is de afgelopen dagen zeker 50 cm sneeuw gevallen in het dal. En de takken van de bomen kunnen het gewicht van de sneeuw niet eens altijd meer dragen.

Weer- en sneeuwverwachting tot aan kerst.

Als je bovenstaande beelden bekeken hebt, dan kan je niet anders dan concluderen dat er meer dan genoeg sneeuw ligt om een witte kerst te garanderen. En als alle weermodellen het bij het rechte eind hebben, dan komt er deze week nog een flink pak sneeuw bij. Lokaal wordt er zeker nog zo’n 50 cm sneeuw verwacht. Kijk maar naar het onderstaande overzicht van de verwachte sneeuwval voor de komende 7 dagen:

Kortom deze kerst kan wat betreft de sneeuw niet meer stuk. Heb jij de kerst wel eens doorgebracht in een skigebied? En hoe is dat bevallen? Laat het ons weten via de comments.

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Review Sweet Protection Blaster MIPS skihelm kind
Ook interessant
Review Berghaus Extrem 7000 Hardshell