We moesten er ruim 10 weken op wachten, maar we kunnen eindelijk weer wintersporten! Afgelopen vrijdag openden een aantal Oostenrijkse gletsjerskigebieden hun liften. Het is voor het eerst sinds de sluiting van het winterseizoen (op 15 maart) dat de skiliften weer open zijn. Ook hotels en andere toeristische attracties zijn sinds vrijdag weer open.

Weinig zon, maar wat een super sneeuw!
Sinds vrijdag zijn een aantal skigebieden weer open voor wintersporters.

Welke skigebieden zijn open in Oostenrijk?

Op dit moment zijn er drie gletsjerskigebieden die weer open zijn. Wintersporters die hun verloren pistemomenten willen inhalen, kunnen komende weken hier terecht.

  • Kitzsteinhorn in Kaprun.
  • Kaunertaler gletjser in Tirol.
  • Hintertuxer gletsjer in het Zillertal.
Kaprun pisteplan
De Kitzsteinhorn is een van de skigebieden die open is.

Verse sneeuw op de ‘Kitz’

Wij waren gisteren op de Kitzsteinhorn en de sneeuw overtrof iedere verwachting. Er is afgelopen week een flink pak verse sneeuw gevallen en dat ziet er prachtig uit. Voor iedereen die, net als wij, ook zo houdt van sneeuw hebben we de leukste foto’s van vandaag op een rij gezet. Kijk en geniet met ons mee!

In Kaprun is het nog winter
In Kaprun is het nog echt winter.

Wat een super sneeuw!

Het weer was vandaag verre van optimaal. Er was veel bewolking en af en toe sneeuwde het zelfs. Gelukkig was het zicht prima en waren de sneeuwcondities formidabel.  Afgelopen dagen was het behoorlijk koud in Oostenrijk. En heeft het zelfs nog gesneeuwd. Direct naast de piste lag daardoor nog zo’n 10 cm verse poeder lag. Wat een super sneeuw!

Verse sneeuw op Kitzsteinhorn Kaprun
Net naast de piste ligt zo’n 10 cm verse poeder.

Heerlijk om weer op ski’s te staan

Wat was het fijn om na 10 weken eindelijk weer op de ski’s en de sneeuw te staan. Wat hebben we het gemist en wat zijn de condities goed. De pistes op de gletsjer liggen er zo goed bij dat we bijna niet kunnen wachten om snel nog een keer gaan zomerskiën in Kaprun!

Topdag in Kaprun
Wat een heerlijke dag!

Speciale voorzorgsmaatregelen maatregelen

We kunnen er helaas niet op heen. Ook in Oostenrijk gelden op dit moment allerlei voorzorgsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Bij elke skilift waar we vandaag instapten staan dit soort borden. Met daarop de belangrijkste voorschriften: 1 meter afstand houden, een mondkapje op (binnen, gelukkig niet op de piste), vermijd fysiek contact en was je handen goed.

Ondanks al deze borden zagen we maar weinig mensen met een mondkapje lopen. Sommige wintersporters trekken snel een buff voor hun gezicht wanneer er anderen in de buurt komen. Maar de meesten houden hooguit iets meer afstand. Het scheelde misschien ook wel dat het erg rustig was. Hopelijk zijn deze maatregelen in de winter helemaal niet meer nodig!

corona voorzorgsmaatregelen wintersport
Overal wordt er op gewezen voorzichtig te zijn.

Nederlanders moeten nog even wachten

Enthousiast geworden van deze beelden? En wil je nu ook snel naar de gletsjer om weer even de sneeuw te voelen? Dan moet je nog even geduld hebben. Op dit moment zijn de grenzen voor toeristen nog dicht. En geldt er een negatief reisadvies. Maar vanaf 15 juni gaat dat waarschijnlijk veranderen. Vanaf dat moment zijn Nederlanders weer welkom in Oostenrijk en is de kans groot dat ook het negatieve reisadvies wordt opgeheven.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Apres ski in Saalbach Hinterglemm? Dit zijn de leukste plekken!
Ook interessant
Bijzondere autovrije wintersportdorpen: frisse lucht voor je vakantie