Het skigebied van Zell am See wordt de komende jaren flink uitgebreid. Afgelopen week heeft de regio toestemming gekregen om een aantal nieuwe liften en pistes te ontwikkelen. De plannen moeten nog exact worden vormgegeven, maar het lijkt er op alsof er vier nieuwe liften en pistes worden gebouwd in de richting van het naburige Piesendorf. Naast nieuwe liften en afdalingen wordt er ook geïnvesteerd in kunstsneeuw installaties. Het totale project gaat naar verwachting 70 à 80 miljoen euro kosten.

Hieronder staat een concept schets van de vier nieuwe lift en de pistes.

nieuwe lift - piesendorf - zell am see

 

Veel tegenstand van milieu groeperingen.

De plannen voor de uitbreiding van het skigebied van Zell am See in de richting van Piesendorf waren er al jaren. Maar milieu groeperingen dienden steeds bezwaar in tegen de komst van de nieuwe liften en pistes. Uiteindelijk heeft, na 8 jaar, de rechter geoordeeld dat de economische belangen van de regio zwaarder wegen dan de bescherming van de natuur. Vooral voor het dorp Piesendorf is de nieuwe lift belangrijk. De accommodaties hier gaan nu echt deel uitmaken van het skigebied. Dat betekent stijgende prijzen voor hotels en appartementen in Piesendorf, maar ook stijgende grondprijzen.

Veel investeringen in regio Kaprun – Zell am See.

De regio Kaprun – Zell am See investeert op dit moment enorm in het skigebied. Er wordt op dit moment hard gewerkt aan de verbinding met het skigebied Saalbach-Hinterglemm. Tegelijkertijd wordt er in Kaprun gewerkt aan een liftverbinding tussen het dorp Kaprun en de Kitzsteinhorn Gletsjer.

Verbinding Kaprun – Kitzsteinhorn (81 miljoen euro)

Er komen in Kaprun twee nieuwe skiliften:

  1. MK Maiskogelbahn, een 10-persoons kabinelift. Deze wordt gebouwd in Kaprun in het bestaande skigebied Maiskogel.
  2. 3K Kaprun-Kitzsteinhorn-K-onnection, een 32-persoonskabinelift, vanaf het skigebied Maiskogel naar het Talstation van de Langwiedbahn.

Er moet een afstand van  12 kilometer worden overbrugd. In onderstaande afbeelding staat in het paars aangegeven waar de nieuwe verbindingslift ongeveer gebouwd wordt.

Nieuwe lift kaprun - kitzsteinhorn

Verbinding Zell am See – Saalbach-Hinterglemm (25 miljoen euro)

Komende winter moet ook de Zell am See Expres gereed zijn. Dit wordt de nieuwe verbinding tussen de reusachtige skigebieden van Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn en Zell am See. Het eerste deel van dit project is vorig jaar al afgerond. En op dit moment wordt druk gewerkt aan de voltooiing van het project.

 

Zell am See – sneeuwzekere bestemming.

Zell am See is onder Nederlandse wintersporters al jaren een populaire bestemming. Het dorp heeft dan ook alles te bieden voor een perfecte wintersport. Het is door de nabijgelegen gletsjer Kitzsteinhorn extreem sneeuwzeker en er is een ruim aanbod aan mooie hotels, pensions en appartementen in Zell am See. Bovendien zijn er voldoende plaatsen voor apres ski. Door de investeringen in nieuwe liften, pisten, maar ook in accommodaties en bijvoorbeeld wellness wil de regio de komende jaren uitgroeien tot een van de populairste skigebieden in Oostenrijk,

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Wat is de beste wintersport­verzekering?
Ook interessant
Foto Friday #37 – IJsheiligen