Ken jij de regio Savoie Mont Blanc al? Dit is dé regio voor wintersport in Frankrijk. Voor iedereen die deze regio nog niet kent en voor alle fans van Savoie Mont Blanc hebben we hieronder vijf prachtige foto’s van de winter in Savoie Mont Blanc verzameld. De foto’s zijn afkomstig van het instagram account van Guillaume Arnould, een fotograaf die we wat wat langer volgen. Kijk en geniet met ons mee!

Sneeuw genoeg

Over sneeuw maken ze zich in Savoie Mont Blanc echt nooit zorgen. Iedere winter valt er in Savoie Mont Blanc een enorm pak sneeuw. Het skiseizoen begint eind november en duurt tot begin mei. Het is daarmee een van de meest sneeuwzekere regio’s in de Alpen. En dat ziet er natuurlijk prachtig uit. Kijk maar eens naar deze fijne foto!

Eindeloze mogelijkheden

Is Savoie Mont Blanc zijn maar liefst 19 verschillende skigebieden. Waaronder 4 van de 5 grootste skigebieden ter wereld! De mogelijkheden voor wintersporters zijn echt eindeloos. En dan heb je ook nog eens dit soort waanzinnig uitzichten.

Waanzinnige natuur

Ook natuurliefhebbers zijn in Savoie Mont Blanc op de juiste plek. Parc national de la Vanoise is een van de grootste nationale parken van Frankrijk. Daarnaast zijn er nog maar liefst 16 natuurreservaten in de regio te vinden.

Sterren kijken

Wanneer je bestand bent tegen de kou én het geluk hebt dat het ’s nachts helder is, dan kan je in Savoie Mont Blanc genieten van een prachtige sterrenhemel. Moet je zien hoe mooi dat er uit ziet!

Accommodaties aan de piste

Het ski-in ski-out concept is in de vorige eeuw uitgevonden in Savoie Mont Blanc. Vanuit de voordeur stap je zo de piste op. Ben jij ook zo’n fan van dit concept? Op de foto hieronder staan allemaal chalets aan de piste in La Plagne. Een populaire bestemming in de regio.

 

Meer weten over Savoie Mont Blanc?

Ben je na het lezen er van overtuigd dat Savoie Mont Blanc jouw volgende wintersport bestemming wordt? Of ben je juist op zoek naar meer informatie over deze regio? Lees dan verder via deze inspirerende artikelen:

Over Foto Friday

De mooiste wintersport foto's - sneeuw - sneeuw - sneeuwGedurende het winterseizoen verzamelen we op vrijdag de mooiste foto’s over de actualiteit of skigebieden. Gewoon omdat we daar blij van worden en we hopen dat jij er ook blij van wordt! Heb jij ook een mooie wintersport foto die je met ons wil delen? Stuur hem dan naar ons op, of tag ons via de bekende sociale kanalen:

Tot de volgende foto friday! Yay!

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Review: Wedze meekleurende skibril Decathlon
Ook interessant
Winterdromen van Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn