Daan en Nolan in de Gondel met Helly Hansen Jas

Dit weekend is de meeste skigebieden van skiregio Ski amadé het skiseizoen gestart. Sneeuwkanonnen hebben afgelopen dagen genoeg kunstsneeuw kunnen produceren om een aantal hoger gelegen pistes te kunnen openen. Skigebieden werden daarbij ook nog eens geholpen door ‘Vrouw Holle’. Zij zorgde voor zo’n 30 cm natuursneeuw waardoor het er op de berg echt heel winters uit ziet.

Afgelopen week zijn wij al een een aantal keer op pad geweest en hebben een aantal mooie beelden daarvan gemaakt die we graag met jullie delen.

Schladming – zondag 26 november 2018

De liften in Schladming waren de eerste die open gingen. De pistes bestonden vrijwel volledig uit kunstsneeuw, waardoor je het uitzicht had over groene bergen met hier en daar een witte baan kunstsneeuw. Het plezier was er niet minder om. Het was heerlijk om de ski’s weer aan te kunnen trekken.

Schladming in Ski Amade

Reiteralm – woensdag 28 november 2018

Na twee dagen sneeuwval was Reiteralm het tweede skigebied in de regio dat open ging. Dit gebied is zeer populair onder wedstrijdskiërs. Onder meer wereldster Marcel Hirscher traint hier regelmatig. Mede door de sneeuwval was woensdag echt een droom. De sneeuw had er voor gezorgd dat alles er heel winters uit zag.

Reiteralm ski lift stoeltjeslift

Het was ook flink koud. En omdat de sneeuwkanonnen vol gas aanstonden, was het ook best koud op de piste. Het plezier was er niet minder door.

Sneeukanonnen in Ski Amadé

Zauchensee – vrijdag 30 november 2018

Gisteren opende Zauchensee drie skiliften. Dit is het eerste skigebied in de omgeving waar je tot in het dal kan afdalen. Ondanks dat ‘Zauch’ favoriet is onder de lokals, was het er nog erg rustig.

Lege piste in Zauchensee

Flachau – zaterdag 1 december 2018

Het onder Nederlanders immens geliefde skigebied van Flachau ging vandaag open. Het had vannacht een beetje gesneeuwd waardoor alles er mooi winters uit zag. De pistes waren goed geprepareerd. Op de pistes zagen we vooral veel skiclubs. En Oostenrijkse ouders met kinderen. Het was drukker dan op vrijdag in Zauchensee, maar nog steeds erg rustig. We hebben heerlijk kunnen oefenen op onze bochten.

Blik op de rote 8-er Wagrain

Wagrain – 1 december 2018

Zelfs de dalafdaling naar de Rote 8-er in Wagrain was geopend. Wij verwachten dat er snel meer pistes geopend zullen worden.

Wagrain - Sneeuw en Nolan op een lege piste

 

Bad Hofgastein – zaterdag 1 december 2018

In Bad Hofgastein ging vandaag voor het eerst de nieuwe Schlossalmbahn open. Hiermee kan je in één keer van het dorp naar de top van het skigebied. Helaas waren wij er zelf niet bij, maar van een lezer kregen wij onderstaande video.

Nog meer actuele beelden

Wil je nog meer actuele beelden vanuit Oostenrijk zien? Volg ons dan via social media:

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Trip Tip: wintersport in Nassfeld
Ook interessant
In Ski amadé gaan vandaag de skiliften open