zonnige wintersport tot mei in obertauern
Zonovergoten pistes

Dankzij de enorme sneeuwdump van de afgelopen weken ligt er in Obertauern ruim 3 meter sneeuw op de pistes. Dat in combinatie met de zonnige weersomstandigheden maakt Obertauern een uitstekende winterzon bestemming voor wintersporters. Dankzij het enorme pak sneeuw en de hoge ligging is het kleine wintersportdorp tot en met 1 mei sneeuwzeker. Ben je benieuwd hoe zo’n zonnige skivakantie in Obertauern eruit ziet? Wij gingen afgelopen weekend op onderzoek uit.

zonnige wintersport in Obertauern drie mensen op de piste

Meters en meters sneeuw

Obertauern is altijd al een van de meest sneeuwzekere skigebieden van Oostenrijk geweest. Het lange seizoen is dan ook niet nieuw. Wel is de hoeveelheid sneeuw deze winter uitzonderlijk. Er ligt een pak van ruim twee meter langs de weg. En op de pistes ligt zeker tot 1 mei meer dan genoeg sneeuw. Vrijdag is er nog zo’n 40 cm sneeuw gevallen in dit skigebied. Daardoor ligt er een mooie verse laag en zijn de bomen wit gepoederd. Kortom: ideale omstandigheden!

heel veel sneeuw in Obertauern op de piste
Verse poeder dankzij 40 cm sneeuwval in Obertauern

Zonnige dagen

De zon is terug en blijft voorlopig schijnen. Goede vooruitzichten voor de komende dagen. Voor liefhebbers van zonnige wintersport, is het lange seizoen van Obertauern perfect. In maart en april schijnt de zon doorgaans volop. Daardoor kan er in Obertauern tot 1 mei nog geskied worden. Dat geeft opeens een hele andere betekenis aan het begrip ‘winterzon’. Dus mocht je nog zin hebben in een zonnige wintersport? Dan is Obertauern jouw bestemming tot 1 mei! Vergeet niet een flinke tube wintersport zonnebrand met hoge factor en een zonnebril in te pakken. Je zal het hard nodig hebben!

winterzon in obertauern
Genieten van zon op de piste

Wintersport met kinderen in Obertauern

Onze kinderen stonden te popelen om Obertauern weer te bezoeken. Niet zo gek, voor kinderen zijn er een aantal aantrekkelijke belevenissen op de piste. Zo is er een ‘Spookhuis’ (Geisterbahn), een fantastisch funpark en een Cross. En voor de komende jaren staan er nog meer verrassingen gepland bij Scheidberg (het gebied bij de grote iglo in het skigebied). Alle attracties vinden plaats rondom Bobby, de mascotte van Obertauern.

Bobby de mascotte van Obertauern
Bobby, start van het kinderpark

Après ski met je zonnebril op

Après ski, doe je in Obertauern op de piste of aan de voet van de piste. Hou de zon goed in de gaten want door de ligging van het skigebied, zijn er altijd een aantal pistes vol in de zon en een aantal in de schaduw. Beweeg zoveel mogelijk met de zon mee en aprés ski daar waar de zon op dat moment is. Je herkent deze plekken aan de drukte 😉

Enthousiast geworden voor een wintersport in Obertauern?

Wil je ook graag een zonnige wintersport in Obertauern meemaken? Of wil je meer weten over een wintersport in Obertauern. We schreven eerder een uitgebreid artikel over wintersport in Obertauern met alle informatie. En natuurlijk kan je ook op de website van Obertauern terecht.

Een skibril of zonnebril is een must in Obertauern
Een skibril of zonnebril is een must in Obertauern
zon in obertauern
Ondanks de felle zon, kan het door de wind soms behoorlijk koud zijn..
Obbertauern voor kinderen
Obertauern: ook heel leuk voor kinderen die een beetje kunnen skiën
zonneschijn obertauern
Bril af, ogen dicht en genieten van de zon op je gezicht 🙂
zonnig kant van obertauern
Er is altijd een zonnige piste te vinden in Obertauern
zonskiën tot mei
Panoramabahn

 

 

 

 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Help, mijn ski gaat niet aan!
Ook interessant
Review: skibroek Reima Wingon getest