Obertauern is extreem sneeuwzeker. Dankzij de hoge ligging blijft de sneeuw lang liggen en krijgt het wintersportdorp veel zon. Van deze heerlijke combinatie van sneeuw en zon kan je dit seizoen genieten tot begin mei. Goed nieuws voor iedereen die nog lang geen genoeg heeft van de wintersport!

Sneeuw genoeg

Obertauern is altijd al een van de meest sneeuwzekere skigebieden van Oostenrijk geweest. Het lange seizoen is dan ook niet nieuw. Op de pistes ligt zeker tot begin mei meer dan genoeg sneeuw. Afgelopen week is er nog ruim 40 cm sneeuw bij gevallen in dit fijne skigebied. Daardoor ligt er een mooie verse laag en zijn de bomen wit gepoederd. Kortom: ideale omstandigheden!

heel veel sneeuw in Obertauern op de piste
Verse poeder dankzij 40 cm sneeuwval in Obertauern

Zonnige dagen

Komende dagen gaat het nog sneeuwen, maar daarna komt de zon terug en die blijft voorlopig schijnen. Voor liefhebbers van zonnige wintersport, is het lange seizoen van Obertauern perfect. In maart en april schijnt de zon doorgaans volop. Daardoor kan er in Obertauern tot begin mei nog geskied worden. Dat geeft opeens een hele andere betekenis aan het begrip ‘winterzon’. Dus mocht je nog zin hebben in een zonnige wintersport? Dan is Obertauern jouw bestemming tot begin mei! Vergeet niet een flinke tube wintersport zonnebrand met hoge factor en een zonnebril in te pakken. Je zult het hard nodig hebben!

Genieten van zon op de piste
Genieten van zon op de piste

Wintersport met kinderen in Obertauern

Onze kinderen stonden te popelen om Obertauern weer te bezoeken. Niet zo gek, voor kinderen zijn er een aantal aantrekkelijke belevenissen op de piste. Zo is er een ‘Spookhuis’ (Geisterbahn), een fantastisch funpark en Bobby’s Monsterland.

zonnig obertauern
Obertauern heeft veel leuke attracties voor kinderen!
Skiën met Pasen in Obertauern
Bibo is de mascotte van skiliften in Obertauern.

Après ski met je zonnebril op

Après ski, doe je in Obertauern op de piste of aan de voet van de piste. Hou de zon goed in de gaten want door de ligging van het skigebied, zijn er altijd een aantal pistes vol in de zon en een aantal in de schaduw. Beweeg zoveel mogelijk met de zon mee en aprés ski daar waar de zon op dat moment is. Je herkent deze plekken aan de drukte 😉

Enthousiast geworden voor een wintersport in Obertauern?

Wil je ook graag een zonnige wintersport in Obertauern meemaken? Of wil je meer weten over een wintersport in Obertauern. We schreven eerder een uitgebreid artikel over wintersport in Obertauern met alle informatie. En natuurlijk kan je ook op de website van Obertauern terecht.

Een skibril of zonnebril is een must in Obertauern
Een skibril of zonnebril is een must in Obertauern.
Familiefoto Obertauern
Een van de hoogtepunten. Samen op de foto.
zon in obertauern
Ondanks de felle zon, kan het door de wind soms behoorlijk koud zijn..
Obertauern: ook heel leuk voor kinderen die een beetje kunnen skiën
Obertauern: ook heel leuk voor kinderen die een beetje kunnen skiën
zonneschijn obertauern
Bril af, ogen dicht en genieten van de zon op je gezicht 🙂
Er is altijd een zonnige piste te vinden in Obertauern
Er is altijd een zonnige piste te vinden in Obertauern

Ben jij wel eens in Obertauern geweest?

We zijn heel benieuwd of jullie ook wel eens in Obertauern zijn geweest. En wat vonden jullie daarvan? Genoten van de zon? Zou je komende maanden nog een keer gaan? Laat je het ons weten via het opmerkingenveld onderaan het artikel?

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
LIVE: genieten in Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn
Ook interessant
Super skirondes: Hermann Maier tour in Flachau, Wagrain en Alpendorf