Door de snelle verspreiding van het Coronavirus in Noord-Italië, heeft Zuid-Tirol besloten haar wintersportseizoen vroegtijdig te beëindigen. Een besluit dat de bevolking en de toeristen van deze regio hard raakt. Iedereen die ooit in Zuid-Tirol op wintersport is geweest, is bekend met de sportieve en gepassioneerde aard van de regio. Heel Zuid-Tirol en al haar inwoners ademen sport. In de winter is niks zo belangrijk als wintersport.

Veiligheid van de gasten staat voorop

Het besluit is genomen op het moment dat er slechts vier Corona gevallen bekend zijn in de regio. De regio wordt nog als veilig gezien wanneer ze haar deuren sluit. Uit solidariteit, uit voorzorg en omdat verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Een lovenswaardig besluit, maar ook een besluit want ons raakt. Wij waren deze winter ook in Zuid-Tirol en we waren wederom diep onder de indruk van de wintersportmogelijkheden in deze prachtige regio.

Daarom willen we vandaag, als eerbetoon aan deze prachtige maar nu zo hard geraakte regio, onze mooiste foto’s tentoonspreiden. Hebben jullie ook mooie foto’s uit Zuid-Tirol? Dan ontvangen we die uiteraard graag om dit artikel mee aan te vullen. Je kunt ze sturen naar maaike@op-wintersport.nl.

Blauwe maandag
Blauwe maandag in Zuid-Tirol (Sulden am Ortler)

Skigebied Sulden am Ortler

Deze winter bezochten we Sulden, een klein maar sfeervol skigebied. Wanneer je daar wakker wordt en je gordijnen opendoet, zie je dit.

Skigebied Sulden
Wakker worden in Sulden is zeker geen straf.

Het dorp bevindt zich op 1.900 meter en het skigebied Sulden am Ortler gaat tot een hoogte van 3.250 meter. Dankzij deze hoge ligging is het skigebied sneeuwzeker, maar het kan er ook extreem koud zijn.

Op het hoogste punt in het skigebied.
Op het hoogste punt van het skigebied.
skilift zuid tirol
Koud en zonnig weer wisselen elkaar af.

Zuid-Tirol verenigd het beste van Oostenrijk, met het beste van Italië. Dus een koffiestop op de piste mag niet ontbreken!

Koffie met uitzicht op de piste
Koffie met uitzicht.
Het skigebied is authentiek
Sulden am Ortler is een authentiek en gemoedelijk skigebied.

Skigebied Schnalstal

Vorig jaar bezochten we in Zuid-Tirol skigebied Schnalstal (of in het Italiaans skigebied Val Senales). Ook hiervan delen we graag wat foto’s.

skigbied val senales
Schnalstal is zeer sneeuwzeker. Al in december ligt er een dik pak.
iglo's op de gletsjer van val senales
Logeren in een iglo? Het kan in hier (maar wij durfden helaas niet en hebben nu nog altijd spijt)!
Val Senales skigebied bovenop de gletsjer
Prachtige pistes op de gletsjer van het skigebied Schnalstal.
Heerlijk uitzicht vanuit de gondel.
Heerlijk uitzicht vanuit de gondel.

Zuid Tirol heeft nog veel meer moois te bieden

Op onze post op Facebook werd massaal gereageerd. Blijkbaar zijn er behoorlijk wat Zuid-Tirol fans onder onze lezers. Zo werden een paar prachtige foto’s geplaatst, die we natuurlijk met jullie delen. Heb je ook een mooie foto van wintersport in ‘Alte Adigo’? En wil je die met onze lezers delen? Graag! Stuur hem naar maaike@op-wintersport.nl (of tag ons via instagram of facebook).

Ortisei in Zuid Tirol
Ortisei (Foto: Theo de Boer)
Ijssculpturen in Ortisei
Ortisei (Foto: Theo de Boer)
Zonsondergang bij de 'Schlern' (Foto: Anke van Deest)
Zonsondergang bij de ‘Schlern’ (Foto: Anke van Deest)

Tot wanneer zijn de skigebieden gesloten?

De skigebieden van Zuid-Tirol blijven minimaal tot begin april gesloten. In sommige gebieden (zoals Sulden) kan je tot begin mei wintersporten. Maar voor de meeste skigebieden betekend deze sluiting het einde van het wintersport seizoen.

Een harde klap voor lokale ondernemers

Wij wensen iedereen in Zuid-Tirol heel veel sterkte met dit moeilijke besluit. Voor veel lokale ondernemers komt dit hard aan. Wij hopen dan ook dan onze beelden je aandacht voor deze regio gewekt hebben. Zodat Zuid-Tirol de achterstand komende winter goed kan maken. Op die manier kunnen we allemaal nog vele jaren genieten van de prachtige skigebieden die deze regio te bieden heeft.

Zuid-Tirol, blijf veilig, dan komen wij volgende winter zeker terug!

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Indrukwekkend: zo traint een lawinehond in de sneeuw
Ook interessant
Review Stöckli Laser SL