banner

Goed nieuws voor alle wintersporters die komende winter naar Fiss gaan. Daar wordt deze zomer namelijk hard gewerkt aan de modernisering van het skigebied. De 4-persoonsstoeltjeslift ‘Zwölferbahn’ wordt vervangen door een comfortabele 8-persoonsvariant met stoelverwarming, beschermkappen en in hoogte verstelbare instap. De nieuwe stoeltjeslift is ook nog eens extra veilig voor kinderen.

Hijskraan, bouw werkzaamheden aan de nieuwe lift in Fiss
In Fiss wordt hard gewerkt aan de bouw van de nieuwe skilift.

Een ‘nieuwe’ naam en een stuk langer

De nieuwe stoeltjeslift wordt ook een stuk langer. Het bergstation blijft weliswaar op dezelfde plaats, maar het nieuwe dalstation komt 177 meter lager te staan. Wintersporters kunnen straks tussen de Zirbenhütte en de Schöngampalm in de nieuwe lift stappen.

De lift krijgt ook een ‘nieuwe’ naam. De nieuwe ‘Zwölferbahn’ heet straks ’12-er Bahn’. Bijna hetzelfde, maar toch net wat hipper 😉

Details nieuwe 12-er bahn

Voor de liefhebbers hebben we hieronder de details van de nieuwe 12-er bahn op een rij gezet:

Liftsysteem: 8-persoons stoeltjeslift.
Gereed: 3 december 2020.
Capaciteit: 3.000 personen / uur.
Snelheid: 6 meter/ seconde.
Duur: 5 minuten.
Hoogte bergstation: 2.540 meter.
Hoogte dalstation: 1933 meter.
Hoogteverschil: 607 meter.
Lengte: 1.651 meter.
Investering: onbekend.

Kunstsneeuw en verlichting bij de rodelbaan

De nieuwe 12-er Bahn is niet het enige nieuwe in Fiss. Ook aan de rodelbaan wordt hard gewerkt. De komende twee jaar tijd komen overal naast de rodelbaan verlichting én kunstsneeuwinstallaties te staan. Dit jaar wordt het onderste deel van de rodelbaan gedaan. Vanaf december 2021 kan de hele baan kunstmatig besneeuwd en verlicht worden.

Rodelen in Fiss
Rodelen in Serfaus-Fiss-Ladis © Andreas Kirschner

Over kindvriendelijk skigebied Fiss

Het skigebied Serfaus – Fiss – Ladis is misschien wel het meest kindvriendelijk skigebied in Oostenrijk. Accommodaties, pistes, skischolen en liften, werkelijk alles is gericht op de jongste wintersporters. Maar ook voor ervaren skiërs en boarders is er genoeg te beleven in het enorme skigebied. Steile afdalingen, off piste mogelijkheden en natuurlijk de Frommes abfahrt, een van de leukste lange pistes in Oostenrijk. Deze rode piste begint helemaal bovenaan en eindigt in Fiss of Ladis. Afhankelijk van je eindbestemming, leg je tussen de 10 en 12 piste kilometer af.

Ben je enthoussiast geworden? En wil je deze winter naar Fiss op wintersport? Bekijk dan vooral ons handige overzicht van appartementen in Fiss.

Kindvriendelijk skigebied Fiss
Kindvriendelijk skigebied Serfaus-Fiss-Ladis © christianwaldegger.com

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Kijktip: ‘The Horn’, tv-serie voor wintersporters
Ook interessant
LIVE: dik pak sneeuw in de Alpen (en dat in augustus)