Wintersport Gerlos

Gerlos Wintersport tips. Alle informatie die je nodig hebt over vakantie in Gerlos en Gerlosberg. Het gezellige dorp in het Zillertal in Tirol

In dit artikel zetten we alle informatie over Gerlos op een rij. We geven een algemene omschrijving van het dorp, een beschrijving van het skigebied en natuurlijk tips over accomodaties en de apres ski.

Het gezellige dorpje Gerlos ligt in het Zillertal. Het is een lange straat met aan weerzijde veel appartementen, pensions en hotels. In Gerlos komen veel Nederlandse toeristen. Je kunt wel stellen dat de voertaal in de winter Nederlands is. Nou ja bij de gasten en de skileraren dan, de meeste liftmedewerkers en het horecapersoneel is natuurlijk afkomstig uit Oostenrijk en spreekt gewoon Duits.

In Gerlos vind je veel gezellige restaurants en barretjes. Je kunt er heerlijk eten en gezellig wat drinken. Klein nadeel is wel dat door de vele Nederlanders er wat van de authenticiteit van het dorp verloren is gegaan. Soms lijkt het wel of je in Volendam bent, maar als je daar van houdt, dan is het een top locatie.

Je kunt er behalve skiën en snowboarden, ook heel goed wandelen. Je loopt dan door een prachtig landschap zoals op onderstaand plaatje.

Gerlos Wintersport: een mooi plaatje van Gerlos in de winter

 

Gerlos Wintersport tip: het skigebied.

Het skigebied van Gerlos, vormt samen met het nabijgelegen Köningsleiten en Zell am Ziller het skigebied ‘Zillertal Arena’. Dit reusachtige skigebied omvat meer dan 200 kilometer aan piste. Er is voor elk type wintersporter wel een mooie afdaling te vinden. En natuurlijk kun je vanuit Gerlos ook mooie tochtjes maken naar deze dorpjes.

Om je een beeld te geven van de mogelijkheden van het skigebied Zillertal Arena, staat hieronder een plattegrond van het skigebied.

Gerlos Wintersport: plattegrond van het skigebied

Het is overigens in Gerlos niet verplicht om een skihelm te dragen. (wij raden het natuurlijk wel aan om er een te dragen, maar het is niet verplicht).