Afmelden voor webmeldingen en pushberichten

Voor het versturen van push-berichten maken wij gebruik van de plugin OneSignal. Om de werking van de push-berichten mogelijk te maken wordt er een cookie geplaatst. Omdat OneSignal zich ook aan de nieuwe AVG wet moet houden wordt alle informatie anoniem opgeslagen en verwerkt. Ook wij hebben geen inzage in ip adressen die eventueel te herleiden zijn bezoekers.
Meer informatie over de privacy policy van One Signal vind je hier. Hieronder staat uitgelegd hoe je jezelf kunt afmelden voor het ontvangen van pushberichten. Kijk voor een duidelijke stap-voor-stap beschrijving hier.

Meldingen van websites uitzetten op je computer

Open Google Chrome. Klik dan helemaal rechtsboven op de drie (verticale) puntjes. Kies vervolgens in het menu voor de optie ‘Instellingen / Settings’. Scroll naar onderen en klik op ‘ Geavanceerd / Advanced’. Onder het kopje ‘Privacy en beveiliging / Privacy and Security’ kan je kiezen voor ‘Instellingen voor content / Content settings’. Kies voor de optie ‘Meldingen / Notifications’. Je krijgt nu een lijst met alle websites te zien die notificaties mogen sturen. Je kunt op de drie puntjes naast een titel drukken om de toestemming in te trekken.
Kom je er niet uit? Lees dan deze duidelijke stap-voor-stap beschrijving.

Meldingen van websites uitzetten op je mobiel

Open de app ‘Chrome’. Druk hier op de drie puntjes rechtsboven in je scherm. Kies vervolgens voor de optie ‘Instellingen / Settings’. Klik  op ‘Site instellingen / Site settings’. Scroll hier naar beneden en druk op ‘Meldingen / Notifications’. Hier kan je voor elke website die je ooit toegang hebt gegeven, de toestemming weer intrekken.