Wanneer je wilt leren skiën, of als je kind skiles nodig heeft, is het verstandig om je vooraf online te informeren over de mogelijkheden. Zeker in de schoolvakanties is het erg druk bij de skischool en moet je soms erg lang wachten om skilessen te kunnen boeken.

Regel je skiles online en bespaar tijd en geld.
Regel je skiles online en bespaar tijd en geld.

Omdat je op de dag van aankomst genoeg te regelen hebt (skipassen, skihuur, locker, appartement) raden wij aan om online skilessen te reserveren. Dat scheelt je een hoop tijd en stress. Daarnaast voorkom je dat alle skilessen al volgeboekt zijn, of dat je alleen een (dure) privéles kunt boeken op een tijdstip dat je eigenlijk niet wilt.

Extra voordeel van online skiles regelen is dat je op deze manier geld kunt besparen.

Je kunt vooraf de prijzen en voorwaarden van de verschillende skischolen met elkaar vergelijken en kiezen voor de aanbieder met de beste prijs.  Via de website ALPINRESORTS.com kan je de prijzen en voorwaarden van skilessen in Oostenrijk, Frankrijk en Italië eenvoudig met elkaar vergelijken.

Waar moet je op letten als je skiles gaat boeken?

Bij het vergelijken van het aanbod van de verschillende skischolen zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Hieronder hebben we de belangrijkste aandachtspunten op een rij gezet:

Welke skiles past bij jou? Groepsles of privé skiles?

Als je je gaat oriënteren op skilessen, is het allereerst belangrijk dat je een keuze maakt of je groepslessen wilt, of liever een privé leraar.

Wanneer kies je voor groeplessen?

Groepsles is ideaal voor beginnende skiërs. Dat geldt zowel voor volwassenen als voor kinderen. Doorgaans bestaat een groepsles uit vier uur skiles per dag. Twee uur voor de lunch en twee uur na de lunch. De lunchpauze duurt doorgaans een uur. Voor kinderen raden wij groepslessen aan. Het is voor kinderen veel leuker om met andere kinderen te skiën, dan om alleen met een skileraar op pad gaan.

Voor kinderen zijn groepslessen vaak een stuk leuker!
Voor kinderen zijn groepslessen vaak een stuk leuker!

Wanneer kies je voor privé skilessen?

Wintersporters die de grondbeginselen van het skiën of snowboarden onder de knie hebben en hun techniek willen verbeteren, kunnen overwegen om een privé skileraar te boeken. Omdat je 1-op-1 aandacht krijgt,  kan snel vorderingen maken. Je kan precies die dingen oefenen waar jij behoefte aan hebt. Privé skiles boek je doorgaans per dagdeel (twee uur). Maar sommige skischolen hebben ook speciale aanbiedingen in de ‘daluren’. Dat betekent dat je vroeg in de ochtend op laat in de middag korting krijgt als je privé skiles neemt.

Het is overigens een fabeltje dat je per se een betere skileraar krijgt als je privéles neemt. Wel is het zo dat je je voorkeuren kenbaar kunt maken, en dus kunt vragen om een leraar met specifieke skills of bijvoorbeeld een leraar die Nederlands spreekt.

Wat kost skiles?

De prijs van skilessen verschilt per dorp en soms zelfs per skischool in het dorp. Doorgaans geldt hoe groter de groep is, hoe lager de prijs. Maar ook de tijd en de locatie hebben invloed op de prijs.

Ter indicatie staan hieronder van drie populaire wintersportbestemmingen de prijzen:

Prijzen skilessen in Oostenrijk

Bestemminggroepsles – 1 daggroepsles – 5 dagenprivéles – 2 uurprivéles – 4 uur
Königsleiten€ 70€ 195€ 140€ 270
Serfaus€ 75€ 263€ 170€ 235
Westendorf€ 90€ 190€ 145€ 225

Hoe groot is de skigroep bij skilessen?

De grootte van de lesgroepen verschillen per skischool.  Voor kinderen is het ideaal als er 6-12 kinderen in een groep zitten. Dan zitten er namelijk genoeg andere kinderen in de groep om plezier mee te maken. En om van te leren (kinderen leren onbewust veel van elkaar), maar niet te veel zodat de skileraar elk kind individuele aandacht kan geven. Mocht je de groep te groot vinden, dan kan je er natuurlijk altijd voor kiezen om een privé skileraar te boeken.

Belangrijke aandachtspunten bij het boeken van skilessen

Naast de inhoud en de prijs zijn er nog een aantal andere dingen waar je op moet letten als je skilessen gaat boeken.

1. Locatie van de skischool

Sommige skidorpen zijn behoorlijk uitgestrekt. Let er daarom bij het vergelijken van de skischolen op waar je moet verzamelen. Zo voorkom je dat je met de skibus of de auto naar het andere eind van het dorp moet reizen.

2. Taal

In de meeste Oostenrijkse skischolen werken Nederlandse skileraren. Vooral voor kleine kinderen kan het een voordeel zijn als de skileraar Nederlands spreekt. Daarmee voelen ze zich eerder op hun gemak, waardoor ze meer plezier beleven aan de skilessen. Onze eigen ervaring (als kind, ouder en skileraar)  hiermee is dat de taal vaak belangrijker wordt gemaakt dan het voor kinderen in de praktijk is. Maak er geen punt van als er geen Nederlandse leraar beschikbaar is, waarschijnlijk lost dit ‘probleem’ zich vanzelf op.

Voor kleine kinderen is Nederlandstalige skiles echt fijn.
Voor kleine kinderen is Nederlandstalige skiles echt fijn.

3. Skimateriaal

Voor kinderen is de huur van skimateriaal (ski’s, skischoenen, skistokken en skihelm) soms bij de prijs van skiles inbegrepen. Daarmee bespaar je behoorlijk op de kosten van skihuur. Kijk dus goed of dit bij jou van toepassing is en neem dit mee in je prijsvergelijking.

Online skiles boeken?

Wil jij ook tijd en geld besparen door online je skilessen te boeken? Kijk dan op de website van ALPINRESORTS.com. Daar kan je de prijzen en voorwaarden van skischolen in Oostenrijk, Frankrijk en Italië met elkaar vergelijken. En met onze ALPINRESORTS.com kortingscode “OPWINTERSPORT” (let op de hoofdletters) krijg je nog eens tot 5% extra korting op skihuur en skilessen. Je kunt natuurlijk ook kijken op de website van de lokale skischool in je favoriete wintersportbestemming.

Skilessen boeken – tips

Om alles zo overzichtelijk mogelijk te maken, hebben we belangrijkste zaken hieronder nog kort samengevat.

Wat kost skiles?

De prijs van skilessen verschilt per dorp en soms zelfs per skischool in het dorp. Doorgaans geldt hoe groter de groep is, hoe lager de prijs. Maar ook de tijd en de locatie hebben invloed op de prijs. Hier hebben we de kosten van skilessen in een aantal bekende bestemmingen op een rij gezet.

Privé skiles of groepslessen? Wat is beter?

Als je je gaat oriënteren op skilessen, is het allereerst belangrijk dat je een keuze maakt of je groepslessen wilt, of liever een privé leraar.

Beide hebben voor- en nadelen, maar gemiddeld genomen raden we beginners en kinderen aan op groepslessen te nemen. Ervaren skiërs en snowboarders hebben meer aan privé skiles.

Hier leggen we precies uit hoezo dat is.

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dat betekent dat wij een vergoeding ontvangen wanneer je via één van deze links een boeking maakt. Jou kost dit overigens niks extra’s. Wel doe je ons hier een groot plezier mee!

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Bij ‘Le Taos’ in Tignes beleef je de wintersport van je leven
Ook interessant
Maat skihelm bepalen en andere aankooptips