Julbo is al jarenlang een van de meest innovatieve merken wanneer het gaat om de ontwikkeling van skibrillen. Met de ontwikkeling van een nieuwe fotochromatische lens die geschikt is voor werkelijk alle weersomstandigheden heeft het Franse kwaliteitsmerk deze winter opnieuw de grenzen verlegd.

De nieuwe REACTIV technologie stelt Julbo in staat om skibrillen te produceren die kunnen wisselen tussen categorie 0 en 4. Oftewel: wat de weersomstandigheden ook zijn, met een REACTIV skibril heb je altijd goed zicht op de piste. Precies dat. wat je als wintersporter wilt!

Een skibril voor alle omstandigheden (Foto: Julbo | Ben Becker)

Julbo REACTIV 0-4 High Contrast: compromisloos

Skibrillen die voorzien zijn van een Julbo REACTIV-lens zijn fotochromatisch. De lenzen van dit soort skibrillen passen zich automatisch naar de hoeveelheid licht aan. Is het licht fel? Dan wordt de lens donkerder en bij veel bewolking, of heftige sneeuwval laat de lens veel meer licht door. Handig, want zo heb je onder alle weersomstandigheden goed zicht en de juiste filter om je ogen te beschermen. Helaas zaten er altijd beperkingen aan het bereik van het fotochromatische lenzen. Zo waren de meeste fotochromatische skibrillen ‘slechts’ geschikt voor maximaal 2-3 weertypes. Bijvoorbeeld categorie 1-3 (sneeuwval tot zonnig weer) of categorie 2-4 (lichte bewolking tot felle zon) . Hoewel een hele verbetering, bleef het toch een compromis.

De nieuwe Julbo REACTIV 0-4 High Contrast zorgt voor zicht onder ALLE omstandigheden.

De nieuwe Julbo REACTIV 0-4 High Contrast brengt daar verandering in. Deze innovatieve lens verkleurt namelijk van categorie 0 naar 4 in een hoog contrasterende rode kleur. Hierdoor heeft het, als enige skibrillen merk, de mogelijkheid om onder echt alle omstandigheden het licht op de juiste manier te filteren. Hiermee is het de enige skibril die zowel geschikt is voor dagen met extreem veel sneeuwval, als voor skidagen op de gletsjer. Zo hoeven wintersporters geen enkele compromis meer te maken.

Met deze lens heb je zelfs in het donker goed zicht. (Foto: Julbo | Vincent Colliard)

Nog veel meer innovaties bij Julbo

Naast deze revolutionaire Julbo skibril heeft het Franse merk deze jaar nog veel meer nieuwe innovaties die we met jullie willen delen:

  • 2 nieuwe frames: de CYCLON, een perfecte combinatie van stijl en comfort. En de PULSE, een all-terrain-bril, ontwikkeld om aan de wensen van zoveel mogelijk mensen te voldoen.
  • Skihelmen en skibrillen met twICEme een chip die in de helm of bril is geïntegreerd. Hiermee kan, in geval van een noodgeval, allerlei belangrijke informatie worden gedeeld met de hulpdiensten.
  • Julbo Globe EVO is de nieuwste skihelm met vizier van Julbo. Het vizier van deze helm gaat nog makkelijker open en dicht en is vooral voor brildragers een fijn alternatief.
  • Het ‘Switch Air’ systeem blijft ook dit jaar in de collectie van Julbo. Door twee kleine onderdelen uit het frame te verwijderen ontstaat een perfecte ventilatiestroom, waardoor condensvorming bij skibrillen verleden tijd is.
Julbo Globe EVO – fijn voor brildragers. (Foto: Julbo | Ben Becker)

Wij zijn fan van Julbo!

Het zal geen geheim zijn dat wij fan van Julbo zijn. Het innovatieve Franse merk produceert fijne skibrillen en skihelmen. Niet voor niets zijn de producten van Julbo al jarenlang opgenomen in de Gear Guide, onze jaarlijkse test waarin we de nieuwste skikleding, gear, materiaal en gadgets testen. Wij kunnen dan ook niet wachten om deze nieuwe skibrillen te testen. Wil je nu al meer weten over de collectie en de producten van Julbo? Kijk dan eens op hun website. Die staat boordevol informatie en natuurlijk kan je ook de nieuwste collecties bekijken.

Eerder verschenen
Ultieme kerstsfeer: combineer jouw wintersport met de kerstmarkten van Innsbruck
Ook interessant
5 heerlijke appartementen in Alpe d’Huez