Op zoek naar de beste skibril? We helpen je graag op weg naar de beste skibril voor jouw wintersport. Zodat je onder alle weersomstandigheden veilig de piste kunt afdalen. Er is tegenwoordig een sneeuwbril  te vinden voor elk budget of weertype. Hierbij wordt het top segment gedomineerd door skibrillen met verwisselbare lenzen of meekleurende glazen. Aan de andere kant is er ook een groot aanbod aan relatief goedkope skibrillen met een goede prijs / kwaliteit verhouding.

Om je op weg te helpen in het enorme aanbod skibrillen, hebben we ook dit jaar weer de top 5 beste skibrillen voor dames, heren en kinderen geselecteerd.

Snel naar:

skibril damesskibril herenskibril kindskibril kopentips

De beste skibril voor heren – top 5

Onderstaande skibrillen vallen allemaal in de categorie ‘heren’. Echter, deze kunnen allemaal prima door dames gedragen worden. Laat je door deze benoeming dus zeker niet weerhouden bij de aanschaf van een nieuwe skibril.

Julbo Skydome – de allerbeste uit de skibrillen test

Type lens: fotochromatische skibril (cat. 1, 2 en 3).
Wat is leuk: comfort, optische prestaties.
Wat is minder: alleen verkrijgbaar via Bergfreunde.
Skibril voor brildragers: Ja (mits bril niet te groot).
Kopen: voor € 209,95.

Whoehoe! Van alle skibrillen die we getest hebben is dit de absolute winnaar. Het zicht is breed, hoog, diep en scherp. De skibril zit mega comfortabel (ondanks de maat XL) en de lens kleurt mee met de weersomstandigheden. De eerste testdag werd deze bril verkozen tot favoriet omdat deze lens van alle skibrillen het beste zicht bood in de mist en enorme wind. De testdagen daarna was het weer milder en was het onderscheid met andere brillen niet zo groot. De laatste testdag was extreem zonnig (op de gletsjer). Met volle zon is deze skibril niet op zijn best… totdat je de schaduw in skiet. Dan is Julbo Skydome weer favoriet. De lens past zich razendsnel aan. Oh ja, Julbo Skydome kan je ook over je reguliere bril dragen.  

Deze skibril is zowel geschikt voor dames als voor heren.

Oakley skibril – optisch de beste voor contrast

Soort lens: Prizm (één lens voor meerdere kleuren) in cat. 3.
Wat is leuk: zicht(!) zó scherp.
Wat is minder: standaard maar met één lens.
Skibril voor brildragers: Ja (mits bril niet te groot).
Kopen: vanaf € 195,-.

Oakley’s ruime ervaring zie je duidelijk in deze skibril terug. De skibril heeft een extreem scherp en weids beeld. Van alle skibrillen zie je door deze bril het meest, zowel in weidsheid als in beeldkwaliteit. De Prizm lens die meegeleverd wordt is met name geschikt voor lichte weersomstandigheden. De kleur van de lens past zich aan naar de omstandigheden op de piste, waardoor het contrast subliem is. Niks ontgaat je. 
Het nadeel van deze bril is dat hij maar met één lens geleverd wordt (voor zonnig / onbewolkt weer). Extra lenzen zijn los bij te bestellen (o.a. via Duijvestein) maar kosten rond de 100 euro per lens. Deze Oakley skibril is goed, erg goed en hij staat je fantastisch. Maar je betaalt toch ook fors voor de naam. 

Sinner Nauders – beste prijs / kwaliteit

Type lens: 2 lenzen (zwart= cat. 3 en oranje= cat.2).
Wat is leuk: prijs / kwaliteit en makkelijk lens wisselen.
Wat is minder: snel krassen op donkere lens. 
Skibril voor brildragers: nee (tenzij hele kleine bril).
Kopen: voor € 119,- hier.

Een skibril met verwisselbare lenzen voor optimale prestatie bij zon en bij bewolking. De lenzen wisselen makkelijk (je maakt ze los met een drukknop op de zijkant van de bril en en drukt de volgende lens daar vast). Een hoesje voor de losse lens is meegeleverd. Ondanks dat hadden we toch na twee dagen al een kras op de donkere lens. Balen! En bij het wisselen van de lens voorkom je ook niet dat er vingerafdrukken opkomen. Gelukkig is een poetsdoek meegeleverd, daarmee poets je ze zo weg. Op dagen met veel zon, is deze bril favoriet. Wanneer je gevoelig bent voor licht, is deze skibril een fijne aanwinst. De donkere lens geeft veel rust aan de ogen. Contrast is wel gelijk een stuk minder. Maar zodra de zon weg is, is dat met de oranje lens verholpen. Deze skibril is tevens heel erg geschikt voor mensen met een smal gezicht. Een van onze favorieten, een prestatie in deze prijsklasse!

Bollé skibril Quasar – voor brildragers

Soort lens: keuze uit categorie 2 of categorie 3.
Wat is leuk: lage prijs voor OTG skibril voor brildragers.
Wat is minder: één lens.
Skibril voor brildragers: Ja.
Kopen: voor € 109,- bij bol.com.

Niet de beste skibril uit de selectie, wel de beste deal qua prijs / kwaliteit die we konden vinden voor brildragers. Bovenstaande Julbo skibril is het best getest (ook met skibril). Maar als een fotochromatische skibril voor brildragers niet in je budget past is deze skibril van Bollé een goede budget optie. De pasvorm van de sneeuwbril is comfortabel, zelfs wanneer je een redelijk grote bril eronder draagt.
Het grootste nadeel is dat je moet kiezen voor een lens in categorie 2 (bewolkt weer) en 3 (zonnig weer). En dat je het daar dan mee moet doen. 

Decathlon skibril – fotochromatische sneeuwbril voor lage prijs

Type lens: fotochromatische lens.
Wat is leuk: goedkope fotochromatische skibril.
Wat is minder: zicht bij extreem dichte mist
Skibril voor brildragers: nee. 
Kopen: voor slechts € 59,95 bij Decathlon.

Een goedkope skibril en een fotochromatische skibril laten zich doorgaans niet combineren. Maar deze Decathlon skibril doet het toch. Deze skibril van Decathlon is fotochromatisch en kost nog geen 60 euro. Hij voelt dan ook wat minder solide als de overige modellen uit deze test (hij voelt zeer flexibel)  maar hij zit fijn en werkt goed.
Het duurt iets langer voordat de lens zich aanpast en bij volle zon laat de lens eigenlijk net teveel licht door. De pasvorm is wat smaller in de lengte. En het zicht wat minder weids (ik kon mijn eigen rits niet zien toen ik die dicht wou doen). Maar voor dit bedrag krijg je toch een goed functionerende fotochromatische sneeuwbril. 
Tip: leg de bril voor je vakantie alvast even uit de verpakking ‘te luchten’. Hij ruikt een beetje chemisch, maar de chemische geur verdwijnt na een paar uur vanzelf. 

Investeer in de beste skibril. Dan heb je ook met minder mooi weer plezier op of naast de piste.

Beste skibril - Oakley flight deck

Damesskibril Julbo Luna: eyecatcher op de piste. 

De beste skibril voor dames – top 5

Speciaal voor dames hebben we de 5 beste sneeuwbrillen op een rij gezet. Skibrillen voor dames hebben doorgaans:

 • een kleiner frame
 • een vrouwelijk design

Voor de fabricage van dames skibrillen wordt overigens gebruik gemaakt van dezelfde technieken en materialen als voor unisex sneeuwbrillen.

Julbo Luna – vrouwelijke eyecatcher

Type lens: fotochromatische lens (mee kleurend).
Wat is leuk: skibril voor smal gezicht.
Wat is minder: beperkt verkrijgbaar.
Skibril voor brildragers:
nee. 
Kopen: 
voor € 155,- via Bergfreunde.

De beste skibril uit onze skibriltest is Julbo Skydome. Maar met Julbo Luna ga je stijlvol de piste op. Luna is gewoon zó vrouwelijk: de kleur, de print en zelfs de lens schreeuwen schoonheid. Deze skibril staat bijzonder goed in combinatie met een zwarte of witte skihelm. En zelf de saaiste skihelm vrolijk je op met deze skibril. En technisch gezien presteert de bril natuurlijk ook top, maar we vielen toch vooral voor de onweerstaanbare uiterlijke charmes van deze Julbo sneeuwbril. 

Sinner Nauders – beste prijs / kwaliteit

Type lens: 2 lenzen (zwart= cat. 3 en oranje= cat.2).
Wat is leuk: prijs / kwaliteit en makkelijk lens wisselen.
Wat is minder: snel krassen op donkere lens. 
Skibril voor brildragers: nee (tenzij hele kleine bril).
Kopen: voor € 119,- hier.

Sinner Nauders heeft een minimalistisch frame en staat daardoor stoer en sportief. Het is een grote sneeuwbril, die het grootste deel van je gezicht beslaat. De donkere lens is de donkerste uit de skibriltest.
De lenzen wisselen makkelijk (je knipt ze los met een drukknop op de zijkant van de bril en en drukt de volgende lens daar vast). Een hoesje voor de losse lens is meegeleverd. Ondanks dat hadden we toch na twee dagen al een kras op de donkere lens. Balen! En bij het wisselen van de lens voorkom je ook niet dat er vingerafdrukken opkomen. Gelukkig is een poetsdoek meegeleverd, daarmee poets je ze zo weg. Op dagen met veel zon, is deze bril favoriet. Wanneer je gevoelig bent voor licht, is deze skibril een fijne aanwinst. De donkere lens geeft veel rust aan de ogen. Contrast is wel gelijk een stuk minder. Maar zodra de zon weg is, is dat met de oranje lens verholpen. 

Smith – het beste zicht bij slecht weer

Type lens: twee lenzen in categorie 1 en 2.
Wat is leuk: mooi design, fijne pasvorm, uitstekend zicht.
Wat is minder: lenzen wisselen zou sneller kunnen.
Skibril voor brildragers: ja.
Kopen: voor € 209,95.

We vielen voor het design van deze bril. Deze Smith skibril kost flink wat meer dan de variant van Sinner. Hij geeft dan ook beter zicht en veel meer contrast bij slecht weer. Maar op zonnige dagen gaat de voorkeur naar de variant van Sinner. Omdat de twee skibrillen in totaal verschillende prijsklassen vallen is vergelijken moeilijk. 
Smith I/OS geeft echt subliem zicht, zeker bij neerslag en mist. Het draagcomfort is groot. En oh, wat is deze sneeuwbril mooi. 

Oakley – liefde op het eerste gezicht

Lens: Prizm technologie
Wat is leuk: Super zicht. Breed en heel scherp.
Wat niet: Best prijzig voor een bril met maar één lens.
Kopen: voor € 208,95 .

Wow. Wat een zicht wat je met deze bril hebt. Je hebt niet alleen een heel breed zichtveld, het zicht is ook nog eens super scherp. Met deze bril op zie je gewoon meer van de piste, de bergen en de omgeving! Dit is echt een uitzonderlijke skibril.

Klein nadeel is dat deze bril standaard wordt geleverd met slechts één lens. Deze lens is geschikt voor lichte omstandigheden. Je kunt wel extra lenzen bijkopen, bijvoorbeeld voor extreme sneeuwval, maar dan wordt het wel behoorlijk prijzig. Een losse lens kost namelijk ongeveer € 50.

Wed’ze skibril – goedkope skibril voor dames

Type lens: fotochromatische lens.
Wat is leuk: goedkope fotochromatische skibril.
Wat is minder: pasvorm niet optimaal bij lang gezicht.
Skibril voor brildragers: nee. 
Kopen: voor slechts € 69,95 bij Decathlon.

Toegegeven, dit is niet de mooiste sneeuwbril uit onze selectie. Maar het is technisch een goede fotochromatische skibril die ook zeker niet misstaat. De bril sluit aan bij de alle skihelmen die wij getest hebben (onder andere Julbo, Salomon, Sweet Protection) en sluit mooi af langs het gezicht. Doordat de sneeuwbril flexibel is past deze ook mooi rond een smal gezicht. We hebben hem alleen getest in de zwarte kleur, maar deze groene variant is net wat vrouwelijker. 
De fotochromatische lens van deze bril is wat licht, waardoor je ogen hier duidelijk doorheen ziet. Leg de bril na aanschaf eerst uit de verpakking, dan verdwijnt de chemische geur die deze bril bij aanschaf heeft, snel.

fotochomatische skibrillen vergelijken julbo en wed'ze

Vergelijking fotochromatische skibrillen op een zonnige dag.
Links We’ze van Decathlon en rechts Julbo Skydome.

Ga nooit de piste op zonder skibril. Een sneeuwbril beschermt je ogen tegen zon, kou, wind en sneeuw!

De beste skibrillen voor kinderen

Een goede skibril is voor kinderen een bepalende factor in het succes van de wintersport. Bedenk maar hoe vervelend het is als je slecht zicht hebt op de piste. Daarbij zijn kinderogen extra gevoelig voor zonlicht, waardoor het extra belangrijk is om ze goed te beschermen. Kinderen tot 12 jaar hebben een skibril voor kinderen nodig. Daarna kunnen ze eventueel een ‘normale’ skibril op. Als je kind een klein hoofd heb, kan je hem of haar ook langer met een kinderskibril laten skiën. Er zijn zelfs volwassen vrouwen die nog een kinderskibril dragen omdat deze beter past bij hun smalle gezicht (en doorgaans stukken goedkoper is dan de ‘volwassen’ variant).

 

Sinner Toxic S – voor kinderen tussen 5 en 10 jaar

Type lens: categorie 3.
Wat is leuk: prijs / kwaliteit verhouding.
Wat is minder: de gesp van het elastiek verschuift soms.
Kopen: € 40,- via Bol.com

Deze kinderskibril is een aangename verrassing! Sinner Toxic S heeft een sferische lens (bolle lens) wat een breed zicht op de piste verschaft. De lens is van goede kwaliteit en de pasvorm en het ontwerp vallen bij kinderen in de smaak. De bril belooft goed aan te sluiten bij een Sinner skihelm, maar hij sluit ook perfect aan bij de andere skihelmen die we getest hebben (oa Julbo, POC en Sweet Protection). Tot slot is deze bril voor nog geen 40 euro zeer betaalbaar. Wij zijn aangenaam verrast door deze skibril voor kinderen!

Julbo Echo – stoere bril voor kinderen vanaf 8 jaar

Type lens: oranje (categorie 3).
Wat is leuk: prijs / kwaliteit, weids zicht.
Wat is minder: cilindrische lens, hierdoor minder weids beeld.
Kopen: voor € 49,95 via Bergfreunde.

Wij hebben diverse skibrillen van Julbo getest en we zijn eigenlijk altijd enthousiast. Voor kinderen is deze skibril favoriet vanwege de goede prijs / kwaliteit verhouding en omdat deze kinderskibril gedragen kan worden over een bril. De bril heeft een sferische dubbele lens en geeft subliem zicht. De categorie (3) is wel met name geschikt voor zonnig weer. 

Anon Tracker – beste skibril bij mist of neerslag

Type lens: categorie 1.
Wat is leuk: beste skibril bij ‘slecht’ weer.
Wat is minder: cylindrische (platte) lens.
Kopen: voor € 54,95 bij Bergfreunde.

Deze kinderskibril valt designtechnisch in de smaak bij kinderen.Volwassenen met een smal gezicht passen deze bril ook nog, wat hij valt wat ruim uit. Het zicht is scherp bij neerslag of mist. De sneeuwbril is niet geschikt om te dragen op zonnige dagen. Daarvoor biedt deze categorie 1 skibril te weinig bescherming. 

beste skibril voor kind

Kinderskibril Sinner Toxic S, één van de favorieten voor kinderen.

De beste skibril online kopen?

Online vind je het grootste aanbod van skibrillen. In dit artikel staat een link bij elke skibril naar de webshop waar deze skibril te koop is. Als er verschillende prijzen bij webshops worden gehanteerd, kiezen voor altijd voor de voordeligste optie. Zo betaal je nooit teveel.

Pas de skibril na ontvangst (in combinatie met je skihelm). Als de bril niet bevalt, kan je bij onderstaande webshops altijd kosteloos retour sturen. Klik op het logo van de webshop om direct het actuele aanbod skibrillen van de betreffende webshop te bekijken.

Bol.com - webshop voor de beste skibril

490+ skibrillen

vanaf €18,95

Bergfreunde - specialist in sneeuwbrillen

90+ skibrillen

vanaf €19,95

Coolblue - topwebshop voor de aankoop van de beste skibril

20+ skibrillen

vanaf €9,95

Bever - wintersport webshop voor een sneeuwbril

250+ skibrillen

vanaf €17,95

Waar moet je op letten bij een skibril kopen?

De beste skibril uit onze skibrillen test, is niet per definitie de beste skibril voor jou. Om te bepalen wat de beste bril voor jou is, zal je hem eerst moeten passen.

Pasvorm

Het belangrijkste element bij het kopen van een goggles is namelijk de pasvorm. Een bril past goed als de naadloos aansluit op je gezicht.

Pas de skibril in combinatie met de skihelm. Als de skibril goed past, dan komt er geen lucht meer tussen je huid en het frame / montuur van de sneeuwbril. Let vooral goed op bij je neus, hier willen nogal eens ‘luchtgaten’ ontstaan. Een goede sneeuwbril doet geen pijn als je hem op hebt. Probeer dat ook goed uit.

Kleur van de lenzen

Koop ‘goggles’ die passen bij je behoefte. Ben jij een ‘mooi weer’-wintersporter, koop dan een skibril categorie 3 of 4 . Ben je fanatieker koop er dan één met verwisselbare lenzen. Er zijn zelfs mooie sneeuwbrillen met meekleurende glazen.

In de tabel hieronder staan de verschillende categorieën nog eens uitgelegd.

WeerCategorie LensKleur Lens% licht doorlaten
Zware bewolking en hevige sneeuwvalCategorie 0Doorzichtig80-100%
Normale bewolking en sneeuwvalCategorie 1Amber of Roze43-80%
Lichte bewolkingCategorie 2Oranje18-43%
ZonCategorie 3Bruin8-18%
Felle zonCategorie 4Bruin3-8%
Combinatie met skihelm

Tot slot moet je zorgen dat de skibril goed aansluit bij je skihelm en eventueel je bril. Voor brildragers zijn er speciale OTG skibrillen verkrijgbaar (OTG staat voor “over the glasses”). In de skibrillen test hierboven worden enkele varianten uitgelicht.

Je skibril moet aansluiten bij je skihelm. Je skihelm mag niet omhoog gedrukt worden door je goggles. Maar er moet ook geen ‘goggle gap’ ontstaan. Ofwel: een bloot stuk huid tussen de bril en de helm. Dit is namelijk ontzettend irritant (en het ziet er raar uit). Gelukkig sluiten de meest gangbare merken allemaal op elkaar aan. Maar toch: pas het één altijd in combinatie met het ander.

sinner skibril dames

Sinner damesskibril Nauders met donkere lens, perfect voor zonnige dagen!

Onderhoud van de skibril

Tot slot een stukje saaie huishoudelijke (maar noodzakelijke) informatie. Wanneer je een fijne skibril hebt, wil je er zeker van zijn dat deze zo lang mogelijk meegaat. Hier zijn wat tips om de levensduur van je goggles te verlengen:

 • Leg je skibril altijd met de lens omhoog op tafel (tijdens de lunch).
 • Neem een zachte doek (meegeleverd met je bril) om de buitenkant van je bril droog te vegen.
 • Gebruik nooit je skihandschoen om de buitenkant van je bril te drogen.
 • Veeg liever niet de binnenkant van je bril droog, dit kan de anti fog coating aantasten.
 • Laat je bril na gebruik goed opdrogen voordat je hem in je tas of jaszak stopt.
 • Bewaar je bril is het meegeleverde opbergtasje.
 • Bescherm je goggles tegen direct zonlicht en verwarming.
 • Haal de bril van je skihelm af als je de helm opbergt. Zo voorkom je dat de rek uit het elastiek raakt.

Disclaimer: Dit artikel over de beste skibrillen is met veel zorg en aandacht geschreven. De prijzen die wij noemen, zijn de geldende prijzen van retailers op het moment van schrijven. Er kunnen daarom geen rechten ontleend worden aan de getoonde prijzen.

2 Commentaren

 • E. Vermeer,

  Correctie: “ben je een mooi weer skiër koop dan Cat 3 of 4”!!
  Bovendien is cat. 0 een kleurloze lens.

  • Maaike Meerman,

   Klopt, bedankt voor je alertheid!

 • Eerder verschenen
  Zo verwerk je het einde van je wintersport
  Ook interessant
  Eerste wintersport? Zo kies je tussen skiën of snowboarden