Op zoek naar de beste skibril? We helpen je graag op weg naar de beste skibril voor jouw wintersport. Zodat je onder alle weersomstandigheden veilig de piste kunt afdalen. Er is tegenwoordig een sneeuwbril  te vinden voor elk budget of weertype. Hierbij wordt het top segment gedomineerd door skibrillen met verwisselbare lenzen of meekleurende glazen. Aan de andere kant is er ook een groot aanbod aan relatief goedkope skibrillen met een goede prijs / kwaliteit verhouding.

De beste skibril: de favorieten van onze experts

 1. De allerbeste skibril uit de test: Julbo Reactiv
 2. Beste skibril prijs / kwaliteit: SINNER Snowghost
 3. OTG – beste keuze voor brildragers: Anon M2 
 4. Beste skibril met fotochromatische lens: Julbo Reactiv
 5. Beste dames skibril: Julbo Destiny
 6. Meest duurzame skibril: Alpina Double Jack Planet Q-Lite
De favoriete skibrillen van ons team
De favoriete skibrillen van ons team

Beste skibril top 11 – dit is dé test

Hieronder staan de favoriete skibrillen van ons team dat bestaat uit ervaren wintersporters. Wij testen sinds 2017 iedere winter de nieuwste skibrillen. Daarbij testen we verschillende merken en modellen, onder verschillende weers- en lichtomstandigheden. Zo kunnen we jou het juiste advies te geven voor het aanschaffen van een goede skibril.

1. Julbo Ligthyear Reactiv 0-4 – de allerbeste skibril uit de test

Merk: Julbo
Type lens: fotochromatische skibril (cat. 0-4). Hoog contrasterende rode lens
Wat is leuk: goed zicht onder echt alle omstandigheden, beslaat niet
Wat is minder: wellicht de prijs, maar die is het waard
Skibril voor brildragers: Ook als OTG-skibril verkrijgbaar
Kopen: voor € 234,95.

Whoehoe! Van alle skibrillen die we getest hebben is dit de absolute winnaar. Deze lens van deze Julbo skibril verkleurt in van categorie 0 naar 4 in een hoog contrasterende rode kleur. Hierdoor zorgt deze skibril voor goed zicht bij extreem veel sneeuwval, maar ook bij zon op de gletsjer. Het zicht is breed, hoog, diep en scherp. Ook bij mist en weinig licht is het contrast op de piste goed te zien.

Julbo LightyearReactiv 0-4 – de allerbeste skibril uit de test

Vanaf de eerste testdag werd deze bril verkozen tot onze  favoriet omdat de lens van alle skibril zorgt voor het meeste contrast bij mist en sneeuw. Maar ook bij zon, schaduw en vooral bij wisselende omstandigheden past de lens zich razendsnel aan. Deze skibril is zowel geschikt voor dames als voor heren. En het frame biedt ook nog de mogelijkheid om de lens ‘open te klappen’. Zo voorkom je ook nog dat hij beslaat.


2. SINNER Snowghost – beste skibril prijs / kwaliteit

Merk: SINNER.
Type lens: meekleurend in categorie 1 t/m 3.
Wat is leuk: prijs-kwaliteit.
Wat is minder: niet meer zo heel goedkoop.
Skibril voor brildragers: ja, indien kleine bril.
Kopen: adviesprijs € 159,-

Het Nederlandse SINNER maakt al jarenlang betaalbare skibrillen. Eigenlijk waren we altijd diep onder de indruk van de kwaliteit die we voor relatief weinig geld krijgen. Met Snowghost, een fotochromatische en contrast verhogende skibril heeft het merk zich overtroffen. Deze bril is de meest technische uit de SINNER collectie en brengt het merk in een hoger segment. Helaas doet dat ook iets met de prijs. Want 159 euro is geen koopje meer.

Review Sinner Snowghost: getest onder alle weersomstandigheden.
SINNER Snowghost – beste skibril prijs / kwaliteit

Voor wie meer informatie wil, hebben we van deze sneeuwbril ook een SINNER Snowghost review geschreven.


3. Oakley Flight Deck – het allerbeste zicht

Merk: Oakley
Type lens: Prizm lenzen in categorie 2 en 3.
Wat is leuk: extreem goed zicht.
Wat is minder: prijzig, heel groot, niet meekleurend.
Skibril voor brildragers:
 ja.
Kopen: 
vanaf € 177,-

Wat een zicht hebben we met deze skibril. Met de twee meegeleverde lenzen kan je onder alle weersomstandigheden het beste zicht verwachten. Weids, scherp en rustig aan je ogen. Optisch gezien topprestaties van Oakley. Zelf heb ik hele gevoelige ogen die al snel gaan tranen bij een overdosis aan licht, maar bij deze bril heb ik er geen last van. Minpuntje is echter de prijs… het is een dure skibril voor wie een beperkt aantal dagen op de piste staat. Maar ben je een fanatieke wintersporter? Dan is de prijs het waard.


4. Alpina Double Jack Planet – meest duurzame skibril

Merk: Alpina
Type lens: blauwe of groene sferische lens, categorie 2.
Wat is leuk: duurzaam in alle facetten.
Wat is minder: alleen categorie 2 lens.
Skibril voor brildragers: 
nee.
Kopen: 
adviesprijs 139,95 euro – bekijk de actuele prijs.

Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker thema voor wintersporters. Dit model van Alpina is dé meest duurzame skibril uit de test. Het is de enige die gemaakt is van biologisch afbreekbare materialen. Bij de productie van de Alpine Double Jack Planet Q-Lite is zo veel mogelijk gebruik gemaakt van biologische en gerecyclede grondstoffen. Daarnaast wordt deze sneeuwbril in Duitsland geproduceerd, waardoor er minder CO2 uitstoot is voor het transport en je zeker weet dat er geen mensenrechten zijn geschonden bij de productie.

Alpina Double Jack: meest duurzame skibril
Alpina Double Jack: meest duurzame skibril

De bril heeft geen meekleurende lens en afgaande op de kleur van de lens schat ik de bril optimaal in bij bewolkt weer. De eerste dagen dat ik met Alpina Double Jack Planet ski, is het ook bewolkt. En het zicht op de piste is buitengewoon goed. Zelfs boven de boomgrens. Sterker nog, wanneer het sneeuwt en ik mij boven de boomgrens bevind, is dit de beste skibril uit onze skibrillen test van deze winter!

Dit betekent overigens niet dat deze bril alleen bij bewolking goed is. De skibril kan prima gebruikt worden op zonnige dagen. Maar het zicht op bewolkte dagen is echt opvallend goed. Lees maar in onze review van de Alpina Double Jack.

Naast duurzaam, is het dus ook een fijne skibril. Het zicht met deze bril is erg goed én hij ziet er ook nog modieus uit. Zelfs de prijs van deze bril bevalt ons erg goed.


5. Julbo Destiny – beste dames skibril met meekleurende glazen

Merk: Julbo
Type lens: fotochromatische lens (meekleurend).
Wat is leuk: skibril voor smal gezicht.
Wat is minder: beperkt verkrijgbaar.
Skibril voor brildragers: 
nee. 
Kopen: 
voor € 154,95

Julbo Destiny - beste dames skibril met meekleurende glazen

Dames opgelet! Wie deze winter de piste af wil met een stijlvolle, vrouwelijke skibril voor alle weersomstandigheden, moet beslist onze review van Julbo Destiny lezen. 

Met Julbo Destiny gaan dames stijlvol de piste op. Destiny is gewoon zó vrouwelijk: de kleur, de print en zelfs de lens schreeuwen schoonheid. Deze skibril staat bijzonder goed in combinatie met een zwarte of witte skihelm. En zelf de saaiste skihelm vrolijk je op met deze skibril. En technisch gezien presteert de bril natuurlijk ook top, maar we vielen toch vooral voor de onweerstaanbare uiterlijke charmes van deze Julbo sneeuwbril.

Damesskibril Julbo Destiny heeft een vrouwelijke pasvorm. Hiermee bedoel ik voornamelijk dat de bril niet te groot is en op een smaller gezicht goed past en afsluit. Voor veel dames zal dit een verademing zijn, omdat de bril daardoor niet zo op de neus drukt. Je hoeft dus ook niet bang te zijn voor een lelijke afdruk op je gezicht wanneer je de skibril even afzet.

De skibril is voorzien van zogenaamde Reactiv 1-3 lenzen. Dit houdt in dat de lens zich automatisch aanpast naar de weersomstandigheden. Zo biedt de bril bescherming in categorie 1 tot en met categorie 3. Grofweg heb je goed zicht op zonnige dagen, tot bewolkte dagen. 


Investeer in de beste skibril. Dan heb je ook met minder mooi weer plezier op de piste.

6. Smith I/O Chromapop – sneeuwbril met veel contrast

Merk: Smith
Type lens: twee lenzen in categorie 1 en 2.
Wat is leuk: pasvorm, uitmuntende lens, top design.
Wat is minder: lens verwisselen vereist wat handigheid.
Skibril voor brildragers: ja.
Kopen: Adviesprijs € 239,–

Smith skibril

Smith heeft een goede reputatie en dat zie je duidelijk terug in deze skibril. De Smith I/O gaat al een paar jaar mee, maar wordt ieder jaar een klein beetje beter. Deze sneeuwbril geeft een extreem scherp en weids beeld. En we waren onder de indruk van het contrast. Geen detail ontgaat je. De twee meegeleverde Chromapop lenzen zorgen er voor dat je bij alle weersomstandigheden de piste op kan. Het wisselen van de lens vereist echter wel wat handigheid, dat is bijvoorbeeld bij de Sinner skibril eenvoudiger.

Deze Smith sneeuwbril is erg goed en hij staat fantastisch. Maar je betaalt toch ook fors voor de naam.


7. Wedze G900 – fotochromatische bril voor lage prijs

Merk: Wedze (Decathlon huismerk)
Type lens: fotochromatische lens.
Wat is leuk: goedkope fotochromatische skibril.
Wat is minder: zicht bij extreem dichte mist
Skibril voor brildragers: nee.
Kopen: voor € 84,95 bij Decathlon.

Een goedkope skibril en een fotochromatische skibril laten zich doorgaans niet combineren. Maar deze Decathlon sneeuwbril doet het toch. Deze skibril van Decathlon is fotochromatisch en kost nog geen 85 euro. Hij voelt dan ook wat minder solide als de overige modellen uit deze test (hij voelt zeer flexibel)  maar hij zit fijn en werkt goed. Het duurt iets langer voordat de lens zich aanpast en bij volle zon laat de lens eigenlijk net teveel licht door. De pasvorm is wat smaller in de lengte. En het zicht wat minder weids (ik kon mijn eigen rits niet zien toen ik die dicht wilde doen). Maar voor dit bedrag krijg je toch een goed functionerende fotochromatische skibril.

Tip: leg de bril voor je vakantie alvast even uit de verpakking ’te luchten’. Wij vonden tijdens het testen van deze Wedze sneeuwbril dat hij een beetje chemisch ruikt, maar de chemische geur verdwijnt na een paar uur vanzelf.


8. Sinner Avon – verwisselbare lenzen

Merk: Sinner
Type lens: 2 lenzen (blauw = cat. 3 en oranje= cat.1).
Wat is leuk: prijs / kwaliteit en makkelijk lens wisselen.
Wat is minder: verstelband schiet soms los van frame en lens.
Skibril voor brildragers: nee (tenzij hele kleine bril).
Kopen: vanaf € 125,- hier.

Sinner Avon - verwisselbare lenzen

Een skibril met verwisselbare lenzen voor optimale prestatie bij zon en bij bewolking. Sinner Avon wordt geleverd met twee verschillende lenzen. Een oranje lens voor dagen met bewolking / sneeuwval en een blauwe lens voor zonnig weer. De lens die niet gebruikt wordt, bewaar je in het opbergzakje waarin ook de skibril bewaard wordt. Door het magneet systeem is het wisselen van de lens erg makkelijk. Net als bij de Sinner Sin Valley druk je de lens zo uit het frame en zet je er in no-time een andere lens op.

Sinner Avon heeft heeft een aangename pasvorm. Het ‘one size fits all’ formaat van het frame past eigenlijk bij iedere wintersporter en iedere helm. 

Review Sinner Avon - zon - mooi weer
Sinner Avon – verwisselbare lenzen

Op dagen met veel zon, is deze bril favoriet. Wanneer je gevoelig bent voor licht, is deze skibril een fijne aanwinst. De donkere lens geeft veel rust aan de ogen. Contrast is wel gelijk een stuk minder. Maar zodra de zon weg is, is dat met de oranje lens verholpen. Deze skibril is tevens heel erg geschikt voor mensen met een smal gezicht. Een van onze favorieten, een prestatie in deze prijsklasse!

De conclusie van onze review van deze skibril luidde: ‘Wanneer je op zoek ben naar een skibril met een goede prijs / kwaliteit verhouding, is Sinner Avon een uitstekende keuze. Voor iets meer dan 100 euro koop je een skibril waarmee je onder alle omstandigheden de piste op kan. De twee lenzen zijn van prima kwaliteit en door de magneetsluiting is het wisselen echt eenvoudig.


9. Anon M2 – beste keuze voor brildragers

Merk: Anon
Type lens: keuze uit diverse verwisselbare lenzen.
Wat is leuk: past over bril, nekwarmer die vastklikt, wisselt makkelijk.
Wat is minder: relatief slecht verkrijgbaar.
Skibril voor brildragers: 
ja.
Kopen: 
vanaf 290 euro.

De Anon M2 is dé skibril voor brildragers die een skibril over hun bril willen dragen. Anon M2 past over een grote bril en draagt dan nog steeds comfortabel. De ventilatie is optimaal, zodat je bril niet beslaat. We hebben deze skibril alleen getest op een dag met redelijk goed zicht, maar dankzij de verwisselbare lens, zou het zicht goed moeten zijn op alle dagen. Het wisselen van de skibrillenzen is kinderlijk eenvoudig dankzij de magneet.  Wanneer je de Anon M2 wilt kopen, dan adviseren wij deze webshop. Hier heb je de meeste keuze in lenzen.


10. Alpina Pheos – sneeuwbril voor smal gezicht

Merk: Alpina
Type lens: categorie 2, gespiegeld.
Wat is leuk: freeride design, geschikt voor klein gezicht.
Wat is minder: minder geschikt voor de zonnige dagen.
Skibril voor brildragers: 
nee.
Kopen: 
vanaf ca 115 euro

alpina skibril

Deze Alpina skibril sluit perfect aan bij een smal gezicht. Wij dragen deze skibril in combinatie met de Albona skihelm van Alpina, waarbij de aansluiting naadloos is. De uitgebreide ventilatie is fijn, maar de grote hoeveelheid schuimrubber zorgt dat de bril nat wordt op dagen met veel neerslag, dat is een klein minpuntje. Het frame is minimalistisch en de lens gespiegeld. Dit is met recht een stoere damesbril, voor jonge dames, meiden, freeriders en andere levensgenieters.


Ga nooit de piste op zonder skibril. Een sneeuwbril beschermt je ogen tegen zon, kou, wind en sneeuw!
Ga nooit de piste op zonder skibril. Op de foto Oakley Flightdeck.

Wat is de beste goedkope skibril?

Ga je voor het eerst op wintersport? Of wil je niet te veel uitgeven voor een nieuwe skibril? Er zijn ook een aantal goedkope skibrillen op de markt. Deze brillen kan (en mag) je NIET vergelijken met de skibrillen uit de top 10 van deze test. Maar voor iedereen die op zoek is naar een goedkope skibril, hebben we hieronder drie goedkope sneeuwbrillen verzameld, die. Deze zijn net als bovenstaande modellen onder verschillende weersomstandigheden getest.

 1. Decathlon skibril Wed’ze G500 – verwisselbare lens (€49,99)
 2. Bollé skibril Freeze – ideaal voor beginners (uniseks, € 49,95)

11. Decathlon skibril Wedze G500 – met verwisselbare lens

Merk: Wedze (huismerk van Decathlon)
Type lens: categorie 1 en 3.
Wat is leuk: opzet lens meegeleverd.
Wat is minder: beslaat iets sneller dan gemiddeld bij extreme sneeuwval
Skibril voor brildragers: 
niet ideaal.
Kopen: 
adviesprijs € 54,99. Bekijk snel de actuele prijs.

We waren heel benieuwd naar deze decathlon skibril voor dames van Wed’ze. Een bril in categorie 1, waar je de lens kan verwisselen zodra er meer licht op de piste verschijnt.  We zijn verrast door de vormgeving van de sneeuwbril. Voor nog geen 50 euro hadden we niet zo’n goede pasvorm verwacht. Zelf skiën we bijna altijd met de categorie 3 lens.. Want categorie 1 laat gewoon teveel licht door (als het aan onze gevoelige ogen ligt).


12. Bollé skibril Schuss – ideaal voor beginners

Merk: Bollé
Type lens: categorie 1 en 3.
Wat is leuk: opzet lens meegeleverd.
Wat is minder: beslaat iets sneller dan gemiddeld bij extreme sneeuwval
Skibril voor brildragers: 
niet ideaal.
Kopen: 
adviesprijs € 49,95. Bekijk snel de actuele prijs.

Bollé skibril Schuss - ideaal voor beginners

Ga je voor het eerst op wintersport? Of ben je op zoek naar een reserve skibril, dan is Bollé skibril een optie. Een basic skibril van dit Franse merk is al verkrijgbaar vanaf ca. 50 euro en zorgt er in ieder geval voor dat je geen sneeuw in je ogen krijgt en dat je wat kan zien op de piste.  Gezien de prijs mag je deze Bollé skibril niet hetzelfde zicht of comfort als van bovenstaande modellen verwachten. Leuk voor je eerste paar keer wintersporten. Of als accessoire in de après ski 😉


13. Sinner Pine – minimalistische skibril voor beginners

Merk: Sinner
Type lens: categorie 3.
Wat is leuk: de prijs!
Wat is minder: lens te donker voor hevige sneeuwval en schaduw.
Kopen: voor € 41,95.

Sinner Pine - minimalistische skibril voor beginners

Toen we de foto’s van deze sneeuwbril zagen, waren we direct enthousiast. Een skibril voor minder dan 45 euro is echt goedkoop. Qua lens en pasvorm scoort de bril een voldoende. Een fijne bril in deze prijscategorie. Maar verwacht er niet te veel van. De bril beslaat wat sneller, het zicht is net iets minder fijn (zeker in de schaduw) en het frame is ook minder stevig dan de skibrillen uit het hogere segment.


Ga nooit de piste op zonder skibril. Een sneeuwbril beschermt je ogen tegen zon, kou, wind en sneeuw!

Top 3 beste skibrillen voor kinderen

Een goede skibril is voor kinderen een bepalende factor in het succes van de wintersport. Bedenk maar hoe vervelend het is als je slecht zicht hebt op de piste. Daarbij zijn kinderogen extra gevoelig voor zonlicht, waardoor het extra belangrijk is om ze goed te beschermen. Kinderen tot 12 jaar hebben een skibril voor kinderen nodig. Daarna kunnen ze eventueel een ‘normale’ sneeuwbril op. Als je kind een klein hoofd heb, kan je hem of haar ook langer met een kinderskibril laten skiën. Er zijn zelfs volwassen vrouwen die nog een kinderskibril dragen omdat deze beter past bij hun smalle gezicht (en doorgaans stukken goedkoper is dan de ‘volwassen’ variant).

De beste skibrillen voor kinderen
Top 3 beste skibrillen voor kinderen

Vorlage S – fijne Sinner skibril voor kinderen

Merk: Sinner
Type lens: amber (categorie 3).
Wat is leuk: pasvorm, prijs.
Wat is minder: gesp van het elastiek verschuift soms.
Kopen: vanaf € 48,95.

Vorlage S - fijne Sinner skibril voor kinderen

Deze kinderskibril is een aangename verrassing! Deze Sinner skibril heeft een sferische (bolle) lens wat zorgt een breed zicht op de piste. De lens is van goede kwaliteit en de pasvorm en het ontwerp vallen bij kinderen in de smaak. Vorlage S is in 7 verschillende kleurcombinaties verkrijgbaar. Er zit vast een ontwerp bij wat bij jou kind past. Niet onbelangrijk. deze bril sluit ook goed aan bij de meeste kinderskihelmen. We hebben dit onder meer getest bij Julbo, POC, Alpina en Sweet Protection. Tot slot is deze bril voor nog geen 50 euro zeer betaalbaar. Wij zijn aangenaam verrast door deze skibril voor kinderen!


Julbo Echo Junior – stoere skibril voor kids vanaf 8 jaar

Merk: Julbo
Type lens: oranje (categorie 3).
Wat is leuk: prijs / kwaliteit, weids zicht.
Wat is minder: cilindrische lens, iets minder weids beeld.
Kopen: voor € 59,95.

Julbo Echo Junior - stoere skibril voor kids vanaf 8 jaar

Wij hebben diverse skibrillen van Julbo getest en we zijn eigenlijk altijd enthousiast. Voor kinderen is deze skibril favoriet vanwege de goede prijs / kwaliteit verhouding en omdat deze kinderskibril gedragen kan worden over een bril. De bril heeft een sferische dubbele lens en geeft subliem zicht. De categorie (3) is wel met name geschikt voor zonnig weer.


Wedze – kinder skibril onder 20 euro

Merk: Wedze
Type lens: categorie 3, licht bewolkt tot zonnig weer.
Wat is leuk: goedkope skibril voor prima kwaliteit.
Wat is minder: duurzaamheid van de lens is beperkt.
Kopen: vanaf € 16,99 in zwart, wit of blauw.

Wedze – kinder skibril onder 20 euro

Ben je op zoek naar een goedkope skibril, maar wil je wel dat je kind goed zicht heeft op de piste. Dan is deze skibril van Wedze een goede keuze. Nog geen 20 euro maar toch een prima pasvorm en goed zicht. De lens liet bij ons na een paar weken los, dus we verwachten niet dat deze skibril jaren  meegaat. Maar het is een prima skibril om mee te beginnen en hij ziet er nog leuk uit ook.


Met een goede skibril kan je altijd de piste op.
Met een goede skibril kan je altijd de piste op.

De beste skibril online kopen?

Online vind je het grootste aanbod van skibrillen. In dit artikel staat een link bij elke skibril naar de webshop waar deze skibril te koop is. Als er verschillende prijzen bij webshops worden gehanteerd, kiezen voor altijd voor de voordeligste optie. Zo betaal je nooit teveel.

Pas de skibril na ontvangst (in combinatie met je skihelm). Als de bril niet bevalt, kan je bij onderstaande webshops altijd kosteloos retour sturen. Klik op het logo van de webshop om direct het actuele aanbod skibrillen van de betreffende webshop te bekijken.

500+ skibrillen
vanaf € 15,95

120+ skibrillen
vanaf € 14,95

25+ skibrillen
vanaf € 9,99

200+ skibrillen
vanaf € 22,95

Door bij bovenstaande webshops te winkelen, koop je veilig en betrouwbaar online een sneeuwbril. Je hoeft je geen zorgen te maken over retouren of het terugkrijgen van betaalde bedragen.


Waar moet je op letten als je een skibril gaat kopen?
Waar moet je op letten als je een skibril gaat kopen?

Waar moet je op letten wanner je een skibril gaat kopen?

De beste skibril uit onze skibrillen test, is niet per definitie de beste bril voor jou. Om te bepalen wat de beste sneeuwbril voor jou is, zal je hem eerst moeten passen.

Pasvorm

Het belangrijkste element bij het kopen van een goggles is namelijk de pasvorm. Een bril past goed als de naadloos aansluit op je gezicht.

Pas de skibril in combinatie met de skihelm. Als de bril goed past, dan komt er geen lucht meer tussen je huid en het frame / montuur van de sneeuwbril. Let vooral goed op bij je neus, hier willen nogal eens ‘luchtgaten’ ontstaan. Een goede sneeuwbril doet geen pijn als je hem op hebt. Probeer dat ook goed uit.

Kleur van de lenzen

Koop ‘goggles’ die passen bij je behoefte. Ben jij een ‘mooi weer’-wintersporter, koop dan een skibril categorie 3 of 4 . Ben je fanatieker koop er dan één met verwisselbare lenzen. Er zijn zelfs mooie sneeuwbrillen met meekleurende glazen.

In de tabel hieronder staan de verschillende categorieën nog eens uitgelegd.

WeerCategorie LensKleur Lens% licht doorlaten
Zware bewolking en hevige sneeuwvalCategorie 0Doorzichtig80-100%
Normale bewolking en sneeuwvalCategorie 1Amber of Roze43-80%
Lichte bewolkingCategorie 2Oranje18-43%
ZonCategorie 3Bruin8-18%
Felle zonCategorie 4Bruin3-8%

Combinatie met skihelm

Tot slot moet je zorgen dat de skibril goed aansluit bij je skihelm en eventueel je bril. Voor brildragers zijn er speciale OTG skibrillen verkrijgbaar (OTG staat voor “over the glasses”). In de skibrillen test hierboven worden enkele varianten uitgelicht.

Je sneeuwbril moet aansluiten bij je skihelm. Je skihelm mag niet omhoog gedrukt worden door je goggles. Maar er moet ook geen ‘goggle gap’ ontstaan. Ofwel: een bloot stuk huid tussen de bril en de helm. Dit is namelijk ontzettend irritant (en het ziet er raar uit). Gelukkig sluiten de meest gangbare merken allemaal op elkaar aan. Maar toch: pas het één altijd in combinatie met het ander.

Beste skibril 2024
Je skibril moet goed aansluiten bij je helm

Onderhoud van de skibril

Tot slot een stukje saaie huishoudelijke (maar noodzakelijke) informatie. Wanneer je een fijne skibril hebt, wil je er zeker van zijn dat deze zo lang mogelijk meegaat. Hier zijn wat tips om de levensduur van je goggles te verlengen:

 • Leg je skibril altijd met de lens omhoog op tafel (tijdens de lunch).
 • Neem een zachte doek (meegeleverd met je bril) om de buitenkant van je bril droog te vegen.
 • Gebruik nooit je skihandschoenen om de buitenkant van je bril te drogen.
 • Veeg liever niet de binnenkant van je bril droog, dit kan de anti fog coating aantasten.
 • Laat je bril na gebruik goed opdrogen voordat je hem in je tas of jaszak stopt.
 • Bewaar je bril is het meegeleverde opbergtasje.
 • Bescherm je goggles tegen direct zonlicht en verwarming.
 • Haal de bril van je skihelm af als je de helm opbergt. Zo voorkom je dat de rek uit het elastiek raakt.

In januari kan het enorm hard sneeuwen tijdens je wintersport 2024
Met een goede skibril heb je onder alle omstandigheden goed zicht.

Wat zijn de beste dames skibrillen?

Skibrillen voor dames hebben doorgaans:

 • een kleiner frame
 • een vrouwelijk design

Voor de fabricage van dames skibrillen wordt overigens gebruik gemaakt van dezelfde technieken en materialen als voor unisex sneeuwbrillen. Speciaal voor dames hebben we hieronder de 5 beste sneeuwbrillen op een rij gezet.

Wat is de beste skibril voor heren?

Onderstaande skibrillen vallen allemaal in de categorie ‘heren’. Echter, deze kunnen allemaal prima door dames gedragen worden. Laat je door deze benoeming dus zeker niet weerhouden bij de aanschaf van een nieuwe skibril.

 1. Julbo Reactiv– onze favoriete heren skibril uit test.
 2. Smith I/O Chromapop – klassieke winnaar.
 3. Sinner Sin Valley – beste koop.
 4. Anon M2  – beste keuze voor brildragers.
 5. Decathlon skibril – fotochromatische bril voor lage prijs.

Iedere winter nemen wij ruime tijd en energie om de beste sneeuwbrillen te testen. Zo staan we bij de start van het seizoen op de piste, onder alle weersomstandigheden en altijd gewapend met een tas vol producten. Deze Gear Guide is geheel onafhankelijk en wij ontvangen geen vergoeding voor de opname van producten. De producten vinden wij op zelf online, of worden door leveranciers toegestuurd zodat wij ze kunnen testen. De links naar de artikelen zijn affiliatielinks. Wanneer je iets koopt via deze links, krijgen wij een percentage van de aankoopsom. Jij betaalt hier echter niks extra’s voor. Op deze manier krijgen wij een kleine vergoeding voor onze inspanningen en investeringen. Dus ben je blij met deze test? Dan kan je ons bedanken door via onze één van onze links iets te kopen.

Eerder verschenen
Wat is MIPS en waarom is het zo belangrijk?
Ook interessant
Wintersport voorpret: de sneeuwkanonnen staan klaar