Een populaire bestemming onder locals is Großarl (of Grossarl, op een Nederlands toetsenbord). Vanwege de adembenemende uitzichten, de mooie natuur, de brede, lange afdalingen en de (relatief) rustige pistes. Großarl is verbonden met Dorfgastein. Hierdoor heb je in totaal 70 pistekilometers tot je beschikking. De pistes zijn afwisselend, de berghutten gezellig en er is een heel leuk funpark voor kinderen.

Tevens zijn er op diverse punten ‘uitkijk en uitrust’ locaties gecreëerd. Een schommel, zitzak of bankje waar je onder een deken van het uitzicht kan genieten en even uit kan rusten. De rust, ruimte en authenticiteit zijn kenmerkend voor Großarl. Dankzij deze redenen is Großarl de eerste bestemming in onze categorie ‘Trip Tip’.

Grossarl wintersport

De pistes van Großarl

Grossarl ligt aan het einde van een dal. Niet veel mensen bezitten het geduld om zover door te rijden. Maar als je de moeite neemt, wordt je daar zeker voor beloont. De pistes zijn breed, overwegend rood met blauwe alternatieven, goed geprepareerd en rustig. Voor avontuurlijke skiërs zijn er een aantal mooie off-piste mogelijkheden en voor kinderen bospaadjes genoeg. Voor de kleinste kinderen is er een mooi funpark met een sneeuwtunnel en een hobbelpiste. In Grossarl kan je jezelf met vrienden of familie, met gemak een week vermaken.großarl piste

Geheimtips in Großarl

Natuurlijk hebben we ook een paar geheimtips voor je.

 1. De adventsmarkt in Grossarl. De adventsmarkt is vanaf begin december ieder weekend in het dorp van Grossarl. Zonder twijfel is dit de mooiste adventsmarkt van Salzburgerland. Geniet traditionele kerstmuziek, echt lekkere glühwein, geroosterde kastanjes en andere lekkernijen. Kijk tot 5 december uit voor de “krampus”, want die bezoeken de markt graag om je te slaan met hun roe.
 2. Berghotel Gehwolf Alm. Dit berghotel staat vooral bekend om het restaurant. Hier eet je de lekkerste bergmaaltijden van Grossarl. Het rundvlees komt van eigen koeien van deze familie en de burgers die ze hier van maken zijn onovertroffen. Ondertussen geniet je buiten op het terras van het sublieme uitzicht.
 3. Skikeriki: Iedere woensdagochtend heb je de kans als eerste op de piste te staan. Onaangetaste sneeuw voor jouw skigezelschap, privé pistes en zonsopgang op één van de mooiste plekken van Europa. Met Skikeriki vertrek je om 07.15 en geniet je de vers geprepareerde pistes als eerste en bijna als enige.
 4. Hotel Grossarlerhof. Grossarl is leuk voor kinderen, leuk voor vriendengroepen maar vooral ook heel romantisch. Je waant jezelf aan het einde van de wereld. Omringt door natuurlijke schoonheid. Rust, ruimte, schone lucht en ondenkbaar mooie uitzichten. De wijnen smaken minstens net zo goed als het eten. En zo zijn alle ingrediënten voor een romantische vakantie aanwezig. In hotel Grossarlerhof maak je het romantische plaatje compleet. De sfeervolle stube, het kulinaire restaurant, de luxe spa en de ruime romantische kamers. Alles klopt hier.
 5. Afdalingen 10 en 3. Dit zijn leuke afdalingen om met een gemend gezelschap af te leggen. De 10 is wat langer met brede pistes en een deel pad. Het leuke is dat je, ondanks niveau verschillen, elkaar hier steeds weer tegenkomt. Daarbij geeft afdaling 10 de mogelijkheid om zo nu en dan een stukje naast de piste te raken en wat poeder te pakken. De 3 is een relatief korte afdaling waar je vol gas vanaf kan carven.

grossarl kerstmarkt

Enthousiast geworden over Großarl?

Een vakantie in Großarl zal je zeker niet teleurstellen. Verblijf je liever ergens andersdan in hotel Grossarlerhof? Met onderstaande tool vind je een geschikte en beschikbare accommodatie voor jouw reisgezelschap.




Booking.com

2 Commentaren

 • B.Wassenberg,

  Ook ‘s zomers een geheimtip!

  • Maaike,

   Grossarl staat ook voor de zomer gepland bij ons! Wat zijn jouw zomertips hier?

 • Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Eerder verschenen
  Live: 5 prachtige winterbeelden uit Oostenrijk
  Ook interessant
  Live: zo hard sneeuwt het in Oostenrijk – 10 dec. 2018