Veel mensen overnachten op weg naar hun vakantie in Oostenrijk. Met een overnachting kom je uitgerust en toch vroeg aan op je wintersportbestemming. Zo kan je op zaterdag al genieten van de (nog rustige) pistes.

Bovendien vermijd je met een slimme reisplanning en een overnachting veel drukte en files. In dit artikel helpen we je om een hotel onderweg naar Oostenrijk te vinden. We hebben de route naar Oostenrijk zelf inmiddels ontelbare keren afgelegd. Daarbij hebben wij altijd gebruik gemaakt van overnachtingshotels. In dit artikel delen we onze ervaringen.

Voorbeelden: 7 goede hotels om te overnachten onderweg naar Oostenrijk

Hieronder staan 7 goede hotels onderweg naar Oostenrijk die ideaal zijn voor een tussenstop onderweg naar je wintersportbestemming. Klik op de naam voor het hotel voor een uitgebreide omschrijving.

 1. Bavaria Hotel in Ingolstadt, hotel vlak voor München, 700 km rijden.
 2. Hotel Adler in Ulm, ideaal overnachtingshotel richting Tirol en SalzburgerLand.
 3. Buchners Hotel in Deggendorf, Hotel langs de A3 vlak voor de grens (800 km)
 4. Hotel zur Post in Rohrdorf, net voorbij München, 1-2 uur voor de skigebieden.
 5. BG bij Memmingen (naast Mc Donalds) hop de route naar Tirol.
 6. Ibis Budget of Hotel Alte Wirt, twee prima hotels bij München (A99).
 7. Meer overnachtingshotels bekijken.

Wil je meer informatie? Of een hotel op de route naar een specifiek deel van Oostenrijk? Lees dan snel verder onder de afbeelding!

auto in de sneeuw

Waar kan je het beste overnachten in Duitsland op weg naar Oostenrijk?

Om je te helpen bij het vinden van het juiste overnachtingsadres, staat hieronder een overzichtskaart van het laatste deel van de route naar Oostenrijk. Kies afhankelijk van je bestemming en voorkeur jouw route en plek om te overnachten.

Hotel onderweg naar Oostenrijk - overzichtskaart
Kijk op de overzichtskaart en kies jouw hotel onderweg naar Oostenrijk.

Hotel onderweg naar Oostenrijk – Vorarlberg (en Tirol)

Hieronder staan drie hotels op de route naar het westen van Oostenrijk. Deze hotels zijn ideaal voor overnachtingen op weg naar bijvoorbeeld Ischgl, st. Anton am Arlberg, Serfaus of Montafon. Wij raden voor deze gebieden aan via de Arlbergtunnel te rijden. Deze route is doorgaans sneller dan de route via de Fernpass.

Onderstaande drie hotels hebben een gunstige ligging op deze route, zijn goed betaalbaar en bieden een aangenaam onderkomen.

Hotel onderweg naar Oostenrijk – Tirol (via de Fernpass)

Wie op wintersport naar Tirol gaat, bijvoorbeeld naar bekende skigebieden zoals Ehrwald, Nauders en Sölden, hoeft niet langs München. Je kan in dat geval bij Füssen / Kempten de Oostenrijkse grens oversteken.  Onderstaande drie hotels zijn een aanrader voor een tussenstop op deze route:

 • Pension Froschprinz net voorbij Frankfurt, zo’n 450 kilometer van Utrecht.
 • Smartmotel, bij Kempten, net voor de grens met Oostenrijk.
 • Zum Mohren in Reutte, net over de Oostenrijkse grens (ca.7,5 uur vanaf Utrecht).

Hotel onderweg naar Oostenrijk – Tirol (Zillertal, Westendorf, Kirchberg, etc.)

Onderweg naar bekende wintersportdorpen zoals Westendorf, Kirchberg en het Zillertal (Gerlos, Mayrhofen en Königsleiten) ontkom je er niet aan om langs het drukke knooppunt van München te rijden. Je kunt kiezen om ruim voor München te overnachten, bij de rondweg (A99), of pas na het knooppunt Rosenheim. Hieronder onze drie hoteltips langs deze route naar Oostenrijk:

 • Auwald Hotel in Ingolstadt, hotel voor München, 700 kilometer van Utrecht, 200 kilometer van Tirol.
 • Ibis Budget in Putzbrunn, hotel bij München, aan het einde van de drukke A99.
 • Hotel zur Post in Rohrdorf, net voorbij Rosenheim, ongeveer 1-2 uur rijden van de skigebieden.

Hotel onderweg naar Oostenrijk – SalzburgerLand en Karinthië

De route naar de skigebieden in SalzburgerLand zoals Flachau, Saalbach en Kaprun, gaat via München en Salzburg. Met name de rondweg rondom München (A99) en de A8 tot aan Rosenheim kunnen in het wintersportseizoen behoorlijk druk zijn. Idealiter plan je een tussenstop in Duitsland op weg naar Oostenrijk daarom voorbij deze knooppunten. Bijvoorbeeld in Siegsdorf of bij het vliegveld van Salzburg. Hierbij onze tips:

 • Hotel Kapellenberg, in Eibelstadt vlakbij Würzburg, precies op het midden van de route.
 • Alte Post in Siegsdorf, hotel onderweg naar SalzburgerLand voorbij alle drukte.
 • Star Inn bij het vliegveld van Salzburg. Goed hotel voor een prima prijs.

Uitgelicht: 6 hotels onderweg naar Oostenrijk

Om het zoeken nog makkelijker te maken hebben we hieronder 6 overnachtingshotels op de route naar Oostenrijk uitgelicht. Bekijk snel welke het beste bij jou past!

Bavaria Hotel in Ingolstadt

In Ingolstadt, tussen Nürnberg en München vind je het Bavaria hotel. Een prima hotel voor als je op doorreis bent naar Oostenrijk. Het hotel ligt vlakbij (maar niet té dichtbij) de snelweg, heeft goede bedden, een goed ontbijt en een prima prijs. Vanaf Utrecht ongeveer 700 km rijden.

Bekijk beschikbaarheid en prijzen.


Hotel Adler in Ulm

Een van onze favoriete overnachtingshotels in Duitsland is te vinden in Ulm. Hotel Gasthof Adler ligt net buiten de stad en heeft prima verzorgde kamers en een restaurant met heerlijk eten en een goed ontbijt. Wanneer je hier op tijd bent, is een bezoek aan de binnenstad van Ulm absoluut aan te raden.

Bekijk beschikbaarheid en prijzen.


Hotel zum Wenden bij Nürnberg

Ben je op zoek naar een hotel langs de A3 in Duitsland? Dan is Hotel zum Wenden een goede tip. Het is een hotel zonder poespas, maar met een prima restaurant. Een reservering kan je tot vlak voor aankomst nog annuleren. Boeken gaat snel een eenvoudig via Booking.com.

Bekijk beschikbaarheid en prijzen.


Hotel zur Post in Rohrdorf

Wanneer je het liefste op zaterdagmorgen al op de piste wil staan, kan je het beste een hotel zoeken voorbij de drukke knooppunten München en Rosenheim. Hotel zur Post in Rohrdorf beschikt over veel betaalbare kamers in meerdere gebouwen. Het is misschien wat onpersoonlijk, maar wel brandschoon en met goed ontbijt. Hiervandaan is het nog ongeveer 1-2 uur rijden naar de skigebieden in Tirol of Salzburgerland.

Bekijk beschikbaarheid en prijzen.


BG bij Memmingen

Wanneer je op wintersport gaat naar Tirol of Vorarlberg, en vlak voor de Oostenrijkse grens wil overnachten. dan is het BG Hotel in Memmingen een goede optie. Het hotel ligt tussen Memmingen en Kempten. Direct naast het hotels is een Mc Donalds, waar je snel wat kunt eten.

Bekijk beschikbaarheid en prijzen.


2 Overnachtings hotels bij München

Ibis Budget en Hotel Alte Wirt zijn twee prima hotels langs de A99 bij München. De hotels liggen aan het einde van de rondweg, zijn betaalbaar en bieder 24/7 check in.

Bekijk beschikbaarheid en prijzen.


Snel een hotel om te overnachten op weg naar Oostenrijk zoeken.

Als je al weet waar je ongeveer wilt overnachten, dan kan je via booking.com heel makkelijk een hotel om te overnachten op weg naar Oostenrijk vinden. Je typt de naam van de stad, of het knooppunt op je route door Duitsland naar Oostenrijk in en kijkt vervolgens op de kaart welke hotels nog beschikbaar zijn. Op onderstaande afbeelding kan je precies zien hoe je deze kaart kunt zien. Als je de files wilt omzeilen, is het aan te raden om een hotel te zoeken voorbij de belangrijkste knooppunten. Vooral rondom München, Rosenheim en Memmingen kan het erg druk zijn.

Boek een hotel onderweg

Meest gestelde vragen

Hieronder hebben we de meest gestelde vragen over overnachten in Duistland op weg naar Oostenrijk nog een keer op een rij gezet.

Waar kan je het beste overnachten in Duitsland op weg naar Oostenrijk?

Om je te helpen bij het vinden van het juiste overnachtingsadres, staat hieronder een overzichtskaart van het laatste deel van de route naar Oostenrijk. Kies afhankelijk van je bestemming en voorkeur jouw route en plek om te overnachten.

Overnachten onderweg naar Vorarlberg
Hotels onderweg naar Tirol via de Fernpass
Overnachtingshotels onderweg naar Tirol via München .
Hotel onderweg naar SalzburgerLand
Snel een hotel onderweg naar Oostenrijk zoeken.
15 fijne overnachtingshotels in Duitsland.

Wat is een fijn hotel om te overnachten onderweg naar Oostenrijk?

Hieronder staan 7 goede hotels om te overnachten onderweg naar Oostenrijk die ideaal zijn voor een tussenstop onderweg naar je wintersportbestemming. Klik op de naam voor het hotel voor een uitgebreide omschrijving.

Bavaria Hotel in Ingolstadt, hotel vlak voor München, 700 km rijden.
Hotel Adler in Ulm, ideaal overnachtingshotel richting Tirol en SalzburgerLand.
Buchners Hotel in Deggendorf, Hotel langs de A3 vlak voor de grens (800 km)
Hotel zur Post in Rohrdorf, net voorbij München, 1-2 uur voor de skigebieden.
BG bij Memmingen (naast Mc Donalds) hop de route naar Tirol.
Ibis Budget of Hotel Alte Wirt, twee prima hotels bij München (A99).
Meer overnachtingshotels bekijken.


Zoek bij slecht weer een fijne tussenstop in Duitsland onderweg naar Oostenrijk
Zoek bij slecht weer een fijne tussenstop in Duitsland op weg naar Oostenrijk

Tip: zo hou je meer tijd over om te skiën

Als wintersporter wil je zo veel mogelijk tijd op de plaats van bestemming doorbrengen en zo min mogelijk tijd op de weg. En wanneer je met kinderen reist, wil je al helemaal niet te veel tijd in de file doorbrengen. Als je op vrijdag wegrijdt en onderweg overnacht, vermijd je de meeste files en sta je zaterdagmorgen al op de piste. Dit ideale scenario ziet er ongeveer als volgt uit:

De beste oefening voor kinderen door de losse sneeuw skien
Met een overnachting onderweg kan je veel meer tijd op de piste doorbrengen.

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dat betekent dat wij een vergoeding ontvangen wanneer je via één van deze links iets koopt. Jou kost dit overigens niks extra’s. Wel doe je ons hier een groot plezier mee!

2 Commentaren

 • Patrick Veenman,

  Onderweg-hotel in Ulm: der Roter Löwe, midden in die Altstadt. Prima hotel, maar fantastisch Duits restaurant. Al jaren een halte onderweg naar Oostenrijk. Geheimtipp!!
  #vakantiebegintonderweg

 • Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Eerder verschenen
  7 redenen om met je familie op wintersport naar het Skicircus te gaan
  Ook interessant
  Eén met de piste dankzij de nieuwe skicollectie van Colmar