Wintersport Flachau

Wintersport in FlachauFlachau is bij Nederlandse wintersporters de laatste jaren steeds populairder geworden als bestemming. En dat is niet zo gek het skigebied van Flachau is één van de modernste van Europa en maakt bovendien onderdeel uit van het reusachtige skigebied Ski Amadé.

Skigebied Flachau

Flachau heeft natuurlijk ook een prachtig eigen skigebied. Het skigebied van Flachau maakt deel uit van het Sportwelt skigebied. Hiertoe behoren onder meer ook de dorpen Wagrain, Zauchensee, Altenmarkt en Kleinarl. Niet al deze skigebieden zijn direct op elkaar aangesloten, maar met een korte busrit is er voor gezorgd dat je  in al deze dorpen kunt skiën.

Hieronder staat een plattegrond van het skigebied. Je ziet dat er in Flachau maar liefst drie dalafdalingen zijn. Deze zijn allemaal goed te doen voor licht gevorderde wintersporters.

plattegrond skigebied Flachau, pisteplan flachau

Wintersport Flachau – tips

  • Er zijn veel leuke en goede restaurants op de skipistes te vinden. Bij het Griezenkarhaus kun je de beste gebraden kippen eten.
  • Après ski in Flachau doe je bij de Hofstadl of de Dampfkessel (die laatste is gedeeltelijk buiten, dus alleen als de zon schijnt)
  • Een tocht naar Alpendorf (via Wagrain) is een aanrader en kan makkelijk binnen een dag.
  • De Rote Achter is de mooiste afdaling, ’s morgens vroeg kan je hier heerlijk Carven.
  • Fischi’s skischool is de beste skischool van Flachau.

Appartementen en hotels in Flachau

Als je op tijd boekt, is het niet zo moeilijk om een appartement in Flachau te vinden. Er is een groot aanbod van appartementen en hotels in Flachau. Via Tiscover, een Oostenrijkse reisorganisatie kun je eenvoudig je hotel of appartement in Flachau boeken. Als je hieronder de begin- en einddatum van je vakantie invult, dan krijg je vanzelf een lijst met beschikbare accomodaties.

Impressie van Wintersport in Flachau

Onderstaande afbeelding is de achterjat. De spil van het skigebied. Het heeft zojuist gesneeuwd.

Wintersport Flachau - achterjet - skigebied Flachau

 

Meest recente berichten