Ben jij een ervaren wintersporter die houdt van een sportieve uitdaging? Dan is de 12 Peaks Trophy in Snow Space Salzburg echt iets voor jou! Deze avontuurlijke skitocht gaat langs de 12 mooiste bergtoppen van het skigebied en is maar liefst 46 kilometer lang. Onderweg doorkruis je de skigebieden van St. Johann, Wagrain-Kleinarl, Flachau, Flachauwinkl en Zauchensee. Je ziet letterlijk alle mooie plekken van het Snow Space Salzburg! Wil je weten of deze spannende skitocht ook wat voor jou is? Lees dan snel verder! Wij hebben alles wat je moet weten op een rij gezet.

Een avontuurlijke tocht. (Foto: Snow Space Salzburg).

12 toppen, 5 dalen en skiën van A tot Z

Door de komst van de Panoramabahn is het letterlijk mogelijk om van A(lpendorf) tot Z(auchensee) en weer terug skiën. De verbindingslift zorgt er voor dat de skigebieden Snow Space Salzburg, Shuttleberg Flachauwinkl-Kleinarl en Zauchensee met elkaar zijn verbonden. Hierdoor is een megaskigebied ontstaan dat bestaat uit 210 skipistes, 70 moderne skiliften en 85 skihutten en bergrestaurants.

Wil je het hele skigebied ontdekken? Dan is de 12 Peaks Trophy echt een aanrader. Tijdens deze skitocht ski je maar liefst 46 kilometer af over 21 verschillende pistes. Wanneer je ook de afstand in de lift mee rekent, leg je zelfs 90 kilometer af. Een waanzinnige afstand! Onderweg kom je niet alleen langs 12 fotogenieke bergtoppen, maar ook door alle vijf de dalen van het skigebied.

Het uitzicht vanuit de Panoramalink is fantastisch. (Foto: Snow Space Salzburg).
Het uitzicht vanuit de Panoramalink is fantastisch. (Foto: Snow Space Salzburg).

Hoogtepunten van de 12 Peaks Trophy

Tijdens de tocht kom je van alles tegen. Veel makkelijke, brede pistes. Maar ook uitdagende wereldbekerafdalingen, een aantal leuke funslopes voor kinderen, uitdagende schansen in het funpark, skiroutes en zwarte pistes. Hieronder lees je alle hoogtepunten van deze leuke skitocht.

  • De leuke funslopes bij de Hirschkogelbahn in Alpendorf
  • Maak een video van de slalom op de Grafenberg in Wagrain.
  • De zwarte piste bovenaan de topliner. Het hoogste punt van het skigebied.
  • Het waanzinnige uitzicht vanuit de Panoramalink. Bij mooi weer kan je zelfs de Grossglockner zien.
  • De spannende schansen in Absolut Park in Flachauwinkl.
  • Sportieve afdalingen bij de Tauernkarbahn en de Gamskogel in Zauchensee.
Maak een video op de slalom in Wagrain. (Foto: Snow Space Salzburg).
Maak een video op de slalom in Wagrain. (Foto: Snow Space Salzburg).

Skitocht voor 1, 2 of 3 dagen

Handig om te weten: je kunt deze skitocht overal in alle vijf de skigebieden starten. Omdat je een volledige ronde aflegt, eindig je altijd weer op het punt waar je begonnen bent. Je skiet door het hele skigebied en je bent ongeveer 5-6 uur onderweg. Vind je dat te lang? Je kunt er ook voor kiezen om de tocht in twee of drie dagen te volbrengen. Op die manier kan je in alle rust de verschillende delen  van het skigebied ontdekken.

De tocht is trouwens niet al te moeilijk. De hele ronde gaat over rode en blauwe pistes. Ervaren wintersporters kunnen er wel voor kiezen om vier zwarte pistes aan de route toe te voegen.

12 Peaks Trophy is een geweldige skitocht. (Foto: Snow Space Salzburg)

Deelnemen is makkelijk

Meedoen aan de 12 Peaks Trophy is eenvoudig. Ga naar skiline.cc of download de app en koppel je skipas. Via skiline kan je precies zien welke pistes en liften je al hebt afgelegd en welke je nog moet doen. Heb je de tocht volbracht? Dan kan je bij de kassa onderaan de ’trophy’ ophalen. De kleur er van is afhankelijk hoeveel dagen jij nodig hebt gehad om de tocht te volbrengen.

Het uitzicht vanuit de G-Link. (Foto Snow Space Salzburg)
Het uitzicht vanuit de G-Link. (Foto Snow Space Salzburg)

Over Snow Space Salzburg

Snow Space Salzburg is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de bekendste (en leukste) skigebieden van Oostenrijk. Het skigebied telt in totaal 270 kilometer aaneengesloten pistes en is een van van grootste skigebieden van Oostenrijk. Het skigebied is groot, gevarieerd en erg en kindvriendelijke.Vooral de brede pistes zijn erg geliefd. Wil je meer informatie en tips over de 12 Peaks Trophy of Snow Space Salzburg? Kijk dan vooral op de officiële website

 

 

 

Eerder verschenen
Review: RevolutionRace skikleding met een goede prijs / kwaliteitverhouding
Ook interessant
First.Track: als allereerste de lege piste af in Obertauern