Skiën is hoe dan ook een avontuur, ongeacht je leeftijd en ervaring. Al helemaal als je naar een skigebied afreist dat wel heel bijzondere dingen te bieden heeft. Galsterberg is een van die skigebieden waar je kinderen later nog vaak aan zullen terugdenken.

‘Het voelt als thuiskomen’

Het voelt als op vakantie gaan bij vrienden, bij familie, dicht bij huis. Galsterberg is rustig skigebied in de regio Schladming-Dachstein. Hoewel het niet zo groots en bekend is als andere populaire skigebieden in de regio, heeft het wel degelijk dat unieke, leuke, fijne, gezellige en échte wintersportkarakter. En dat is precies waar we naar op zoek zijn, toch?

Het leuke aan die kleine gebied is dat je jezelf er direct thuisvoelt.

Alles is binnen handbereik, zodat de kids kunnen leren zelf hun weg te vinden op de pistes, je elkaar nooit uit het oog verliest en altijd weer tegenkomt ergens bij de lift, het restaurant of in het kinderland met de Galliers.

Galsterberg op z’n best

Tussen 1.100 en 2..000 meter hoogte vind je alle perfect geprepareerde pistes van de gezellige Galsterberg. Een gondel, stoeltjeslift en twee sleepliften brengen je omhoog in het besneeuwde landschap. Laat je niet misleiden door het lage aantal liften, want skimogelijkheden zijn er volop. Er zijn maar liefst dertien pistes om af te dalen: zes blauwe, zes rode en een uitdagende zwarte piste.

Van dalafdaling tot FIS-piste en van skiweg tot brede piste, je kan er jezelf elke dag prima vermaken. En er is dus voor elk niveau skier of snowboarder wat te doen. Een absoluut pluspunt van de Galsterberg is dat de wat oudere kids zelfstandig op pad kunnen en op die manier leren te navigeren op de berg. Je kan met ze afspreken een van de handig gelegen restaurants die voor iedereen makkelijk bereikbaar zijn, want snelle racer of voorzichtige beginner… honger krijgen we allemaal van die frisse berglucht.

Ski door het dorp van Asterix en Obelix
Ski door het dorp van Asterix en Obelix (Foto: Herbert Raffalt).

Asterix en Obelix in de sneeuw

De kleinste wintersporters kunnen het winterse dorp – Gallische Skidorf – van Asterix en Obelix verkennen. Het gehele deel bestaat uit groene piste en is dan ook perfect terrein voor de allerkleinsten of voor diegenen die hun allereerste meters maken in de sneeuw. Je kunt er als ouder makkelijk te voet heen vanaf het gondel bergstation of het Bottinghaus Restaurant. In de Gallische speeltuin staan gedecoreerde huisjes waar je doorheen kunt skiën, of kunt uitrusten, en je vindt overal diverse personages en decoraties geheel in Gallische stijl. Er is zelfs een uitkijktoren. Met een Magic Carpet van 85 meter lang kun je weer terug omhoog het dorp in en de volgende afdaling tussen de wilde zwijnen door skiën. Probeer ze maar eens te pakken, want een dappere Galliër op ski’s durft dat natuurlijk.

Ski door het huisje van Sandrine (Foto: )
Ski door het huisje van Sandrine (Foto: Herbert Raffalt)

In het donker de sneeuw in

Een unieke ervaring is het toerskiën na zonsondergang, in het donker dus. Tussen 18:00 en 22:00 uur (23:00 uur op avonden waarop de rodelbaan ook geopend is) is de piste tot aan de top (de Galsterberg Almhütte) geopend. Het eerste deel, tot aan het bergstation van de gondel, is verlicht waardoor je in een bijzondere sfeer samen of alleen de berg in alle rust omhoog kan toeren. Heb je nog energie om het laatste stukje ook nog omhoog te stappen, dan zal je dat met een hoofdlampje moeten doen. Spannend! Wie liever afdaalt met een slee zonder omhoog te toeren, dan is er een verlichte afdaling vanaf het bergstation terug de vallei in. De maar liefst vijf kilometer lange afdaling is niet moeilijk maar wel erg avontuurlijk en leuk in het gekleurde avondlicht.

Toerskiën in Galsterberg (Foto: Christoph Huber)

Of je nu een beginnende skier bent of niet, een gebied zoals Galsterberg is een leuke bestemming voor het hele gezin. Kinderen zullen zich snel thuisvoelen, vriendjes ontmoeten en veel leren op de pistes en tijdens de andere aangeboden activiteiten. Als ouder kun je genieten van het moois om je heen zonder drukte op de pistes, zonder stress bij de liften en bovenal met veel lekker eten, fijne accomodaties en een heerlijk gezellig wintersportgevoel. Op naar Galsterberg dus.

Eerder verschenen
Vier tips die je wintersport in maart perfect maken
Ook interessant
Reisverslag: veelzijdige familie wintersport in skigebied Kronplatz