Innsbruck is een bijzondere bestemming! Op geen enkele andere plek ter wereld gaan bergen en stad zo naadloos in elkaar over als in de hoofdstad van Tirol. Speciaal voor iedereen die de pistes en de cultuur van Innsbruck wil ontdekken is er de SKI plus CITY Pass Stubai Innsbruck. Met deze pas kan je zowel terecht in 13 skigebieden, als bij 23 culturele attracties. Daarnaast kan je met de kaart gratis met het openbaar vervoer reizen. Hoe tof is dat!?

Toegang tot 13 skigebieden

Binnen een uur rijden van de stad Innsbruck liggen maar liefst 13 verschillende skigebieden. Met de SKI plus CITY Pass Stubai Innsbruck kan je in al deze skigebieden terecht. Met zo veel keuze is het lastig kiezen. Daarom zetten we een aantal opties op een rij:

Nordkette: wintersport vanuit de binnenstad

Een bezoek aan Innsbruck is niet compleet zonder een bezoek aan de Nordkette. De Nordkette is één van de twee skigebieden die direct vanuit de stad bereikbaar is. Vanuit de binnenstad stap je op de Nordkettebahn, een soort metro die je in een paar minuten naar het dalstation van de gondel brengt. Zo ben je letterlijk in 20 minuten vanuit de stad in het skigebied. Op die manier kan je ’s morgens een cultureel (of shop) uitstapje maken en ’s middags nog even de piste op.

(Foto: Innsbruck Tourismus | Klaus Polzer)

Stubaier Gletsjer: hét hoog(s)tepunt

Het letterlijke hoogtepunt is de Stubaier gletsjer. Het grootste gletsjerskigebied is niet alleen sneeuwzeker, maar ook er veelzijdig en uitdagend. Bovendien is het uitzicht vanaf 3.210 adembenemend mooi. De pistes hier zijn geschikt voor ieder type wintersporter. Er zijn spannende off piste mogelijkheden, maar ook tal van blauwe pistes te vinden.

Kühtai: ultiem sneeuwzeker

Ongeveer 45 min rijden met de auto (of bus) ligt Kühtai, het hoogstgelegen skidorp van Oostenrijk. Kühtai bevindt zich op ongeveer 2.000 hoogtemeter en is sneeuwzeker vanaf december tot en met april. Kühtai is uitermate geschikt voor gevorderde wintersporters. Het overgrote deel van het skigebied bestaat uit brede, rode pistes waar je sportief naar beneden kunt skiën of boarden.

Sneeuw genoeg in Kühtai. (Foto: Innsbruck Tourismus | Daniel Zangerl)

Tal van familieskigebieden

Families met kinderen en beginnende wintersporters kunnen rondom Innsbruck kiezen uit tal van opties. In Schlick 2000, Axamer Lizum en op de Muttereralm worden brede familiepistes afgewisseld met uitdagende afdalingen, funparks en slalomparcours. En het leuke is, je kunt iedere dag een ander gebied ontdekken!

Familieplezier bij de Muttereralm (Foto: Innsbruck Tourismus | Christian Vorhofer)

Kleine, rustige skigebieden

Ben je meer op zoek naar rust en natuur? Op de pistes in de kleinere skigebieden van de Patscherkofel, Glungezer, Serlesbahnen, en de Elferbahnen is het zelfs tijdens de drukke schoolvakanties opvallend rustig op de piste. Naast een paar heerlijke afdalingen, kan je op deze plekken ook op andere manier genieten van de sneeuw. Je kunt hier prachtige (sneeuwschoen-)wandelingen maken, of met de slee naar beneden rodelen.

Rodelen bij Ranger Köpfl (Foto: Innsbruck Tourismus | Christian Vorhofer)

23 culturele attracties

Ook op cultureel gebied kan je in Innsbruck je hart ophalen. De gezellige binnenstad staat vol historische gebouwen, musea en andere bezienswaardigheden. Met de SKI plus CITY Pass Stubai Innsbruck krijg je toegang tot de 23 mooiste attracties van de stad. De ene nog leuker dan de andere. Op deze manier kan je de ochtend op de piste doorbrengen en de middag in een van de musea. Benieuwd wat Innsbruck jouw te bieden heeft? Hieronder hebben we een paar van de mooiste attracties geselecteerd.

22 culturele attracties. (Foto: Innsbruck Tourismus | Christian Vorhofer)

Beleef de magie van Swarovski

Hou je van moderne kunst? Breng dan van een bezoek aan Swarovski’s Kristallwelten! Verwacht hier geen kristallen beelden, maar een prachtige tentoonstelling van hedendaagse kunst, die ook kinderen fantastisch zullen vinden.

Eeuwenoude historie

Ook op cultureel gebied kan je in Innsbruck je hart ophalen. De gezellige binnenstad staat vol historische gebouwen. Breng een bezoek aan de Hofkirche en ontdek het geheim van de ‘zwarte mannen’. Of aanschouw de rijkdom van de Habsburgers in de keizerlijke Hofburg, het Huis met het Gouden Dak of Slot Ambras. 

De Hofkirche (Foto: Innsbruck Tourismus | Christian Vorhofer)

En nog veel meer

Naast historie en cultuur valt er in Innsbruck nog veel meer te ontdekken. Breng een bezoek aan springschans Bergisel en ervaar zelf welk uitzicht de skispringers. Bezoek de Alpenzoo, een bijzondere dierentuin waarin je oog in oog staat met 150 verschillende diersoorten. Hun gemeenschappelijke kenmerk? Ze komen van nature allemaal in de Alpen voor.

Meer weten over SKI plus CITY Pass Stubai Innsbruck?

Je ziet het. Innsbruck is een waanzinnig bijzondere bestemming. Wil jij ook weten hoe leuk de combinatie stedentrip en wintersport in Innsbruck is? Kijk dan op deze website. Die staat vol met informatie en interessante tips.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Geweldig genieten van de winter in Grossarltal
Ook interessant
Hotel onderweg naar Oostenrijk – 18 handige tips