Nikwax heeft sinds kort een speciaal onderhoudsmiddel voor leren handschoenen: Nikwax Glove Proof. Glove Proof is een sterk presterend impregneermiddel dat is ontworpen om de grip en het ademend vermogen van zowel stoffen als leren handschoenen te behouden.

Waarom zou je Nikwax Glove Proof gebruiken?

Handschoenen zijn een essentieel onderdeel van jouw wintersport uitrusting. Net als andere wintersportkleding hebben ze specifieke onderhoud nodig om optimaal te presteren. Veel wintersporters maken zich zorgen over het verliezen van grip als het gaat om het schoonmaken of waterdicht maken van hun handschoenen. Daarom heeft Nikwax dit middel zo ontwikkeld dat het de grip van je handschoenen behoudt en zelfs kan verbeteren.

Minder grip door gebruik van handschoenen

Door intensief gebruik van je leren handschoenen, kan de grip op je skistokken afnemen. Nikwax Glove Proof kan worden toegepast op nieuwe en gebruikte handschoenen. Door een flexibele waterafstotende behandeling op individuele vezels achter te laten, kan de handschoenen niet nat worden, maar wel transpiratievocht van het lichaam doorlaten. Kortom: het ademend vermogen van jouw leren handschoenen blijft in tact. Dus zelfs bij het bouwen van een sneeuwpop, zullen je handen nu droog en warm blijven.

handschoenen reinigen voor meer grip
Handschoenen reinigen voor meer grip.

Zo gebruik je Nikwax Glove Proof

Het is kinderlijk eenvoudig om je handschoenen te impregneren voor meer grip op je skistokken.

Ten eerste is het belangrijk om je handschoenen schoon te maken voordat je ze waterdicht maakt, omdat vuil de duurzame waterafstotende werking (DWR) tegenwerkt.

Ten tweede is het kiezen van de juiste reiniger ook belangrijk, omdat conventionele reinigingsmiddelen een dunne water absorberende film achterlaten die de DWR maskeert. Het gebruik van Nikwax Tech Wash wordt aanbevolen voor synthetische en gevoerde handschoenen, het is een zeer effectieve reiniger en het zal de bestaande DWR revitaliseren en het ademend vermogen doen heropleven.

Voor leren handschoenen schoon te maken raden we Nikwax Leather Cleaner aan. Als het onderhoudslabel afraadt om in de machine te wassen, moet je de handschoenen met de hand reinigen.

Als je net jouw handschoenen hebt schoongemaakt, wat we ten zeerste aanbevelen, kan Nikwax Glove Proof op de nog natte handschoenen worden aangebracht.

Handschoenen impregneren met Nikwax Glove Proof

  1. De fles goed schudden voor gebruik.
  2. Druk op de sponsapplicator om de verzegeling te verbreken.
  3. Gelijkmatig aanbrengen, met aandacht voor naden en stiksels.
  4. Verwijder na 2 minuten het restproduct met een vochtige doek.
  5. Laat je handschoenen drogen

 

Nikwax glove proof aanbrengen
Nikwax Glove Proof aanbrengen.

Waarom wij kiezen voor Nikwax

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Nikwax. Wij werken al jaren met de producten van Nikwax om onze wintersportkleding te reinigen en te onderhouden. Onze ervaring is, dat de kleding hierdoor langer meegaat en optimaal blijft functioneren. Daarbij is het een prettig idee dat Nikwax gemaakt wordt van 100% natuurlijke en milieuvriendelijke ingrediënten. Zo weet je zeker dat er geen schadelijke stoffen in het milieu komen. En de natuurlijke stoffen die wel in het milieu komen? Die worden daar binnen 10 dagen volledig afgebroken! Een gedachte die wij erg fijn vinden wanneer wij op de piste staan.

 

 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
De beste kinder ski jas voor jongens en meisjes deze winter
Ook interessant
8 redenen om al in december op wintersport te gaan